2022. október 21., péntek

EL46: UTE-DAB 1:2

A mai mérkőzés arról dönt, hogy felfelé vagy lefelé. Reményt adott a szurkolónak az a tény, hogy öt sérült/beteg játékosunk visszatért a csapatba. Egyértelmű, hogy ma csak a győzelem lehetett elfogadható eredmény. De aki eddig eljutott az olvasásban, már tudja, hogy mi történt.

(2022.10.21) EL 46:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 388 néző, vezette: Németh M., Dósa K., Szabó D., Gottlibet Z.

UTE: Rajna - Kiss Ph., Balázsi, Kovács A. 1, Just, Peresunko (1) - Kmec, Pokornyi, Shirley, Madácsi, Kiss P. - Tornyai, Kiss D., Németh A., Benk (1), Szabó R. - Balogh B., Nemes B., Kovács S., Lászlóffy. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. - Svars, Erdély, Niskanen, Pinczés O., Valtola (1) - Léránt 1(1), Brus, Embrich, Ödman (1), Dézsi 1 - Lammi, Vas M., Szalma, Török (1), Somogyi B. - Strenk, Stan, Horváth Á., Marosi. Edző: Eronen Niko, Tuomisoja Sami

Gólok:
17:39 - 1:0 Kovács A. (Benk, Peresunko) - ee
20:57 - 1:1 Dézsi (Ödman, Léránt)
55:09 - 1:2 Léránt (Török, Valtola)

Kiállítás: 12 perc ill. 14 perc
Lövések: 41:22 (12:4, 16:9, 13:9)

Elég össze-vissza játékot láttunk az elején. A lelkesedés megvolt mindkét oldalon, de a támadások nagyon rossz hatásfokon működtek. Az újpesti fölény a 18. percben hozott gólt, amikor Kovács Alex emberelőnyben egy védelmi hibából baloldalt kapura mehetett, és a kapus előtt elhúzva a korongot fonákkal a hálóba emelt, 1:0. Szünet után újpesti támadások után Léránt megugrott a balszélen, lövését még hárította Rajna, majd egy kis összjáték után Dézsi jobbról a kapuba lőtt, 21. perc, 1:1. Ezután a jégen a bírók vették át a főszerepet, a játékosok folyamatosan melegen tartották a büntetőpadokat - hol jogos, hol túl szigorúan megítélt kiállításokkal. Kétszer is öt a három ellen védekeztek a lilák, de a támadások mindkét oldalon hatékonytalanok voltak. Vagyis rosszak, pontatlanok.
A harmadik harmadban ment előre az Újpest, de az akciók nem javultak, hatástalanok voltak. És ami mindkét oldalra érvényes: lelkes, de fej nélküli hoki. Egy gól még lesz, mert döntetlen nem lehet. És ezt mi kaptuk: újvárosi támadás után kavarodás a hazai kapu előtt, végül Léránt a jobb felsőbe talált, 1:2. Ennyi volt. Hoki a semmibe…
A nap végére az Újpest a kilencedik, azaz utolsó előtti. Az utolsó három meccsünket elvesztettük, tízből hétszer vereség, már harmadik meccsünkön lőttünk csak egy gólt.

Ez így nagyon nem jó. Valami varázslatra van szükség, mert egyre lejjebb kerülünk. Van innen út fölfelé?
LS

Virág Csaba: "Ilyen az, amikor nincs önbizalmunk, és nagyon görcsösek vagyunk. Rengeteg egyéni hibát vétettünk, ha nem megy semmi, akkor jön az »ad hoc« hoki, és olyanokat csinálunk a pályán, amit nem beszéltünk meg. Ez egy nagyon rossz mérkőzés volt, de köszönjük a szurkolónak, hogy végig tartották bennünk a lelket. Akik jegyet váltottak a meccsre, azoknak a helyében talán még a pénzemet is visszakérném."

Niko Eronen: "Az egész mérkőzés hasonló forgatókönyv szerint zajlott, rengeteg lehetőséget kaptak a speciális egységek. Vegyes érzéseim vannak a csapatom játékával kapcsolatban, de viszont attól nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ezt a párharcot, rengeteg pozitív energiát viszünk magunkkal tovább."
(www.utehoki.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése