2023. január 20., péntek

EL153: UTE-DVTK 2:3

A DVTK ellen három meccsen 1 pontot szereztünk, még az első fordulóban itt Újpesten. Akkor 3:0-ra vezettünk, lassan egyenlítettek a miskolciak, majd a hosszabbítást hozták. Az akkori értékelés:  "55 perc öröm, öt perc aggódás majd csalódás a köbön". Azóta látjuk, hogyan alakultak az erőviszonyok. Ha ma összejönne a pontszerzés - siker lenne!
Just és Henttonen már megszokott hiányzók. De a kapu előtt valóban hiányoznak.
Végül úgy alakult, hogy az ERSTE tévén reménykedtem a jó eredményben.

(2023.01.20) EL 153:
UTE - DVTK Jegesmedvék 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 445 néző, vezette: Nagy A., Soós D., Árkovics G., Szabó D.

UTE: Rajna - Jekunen 1, Balázsi, Benk (1), Nádasy, Peresunko (1) - Kiss D., Pokornyi, Shirley (1), Madácsi (1), Kiss P. - Tornyai, Kiss Ph., Kovács A., Szabó Rácz, Simon - Nemes B., Balogh B. 1, Lászlóffy. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt
ERSTE csapatpont: 30.8

DVTK Jegesmedvék: Voris - Ilvessuo, Wehrs, Lövei (1), Blasko 1, Mattyasovszky - Kiss R., Vojtkó, Razumniak, Miskolczi, Galajda (1) - Szirányi B. 1(1), Bennett, Páterka (1), Kuleshov (1), Berdnikov 1 - Illés, Ritó, Vas J., Farkas M. Edző: Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
ERSTE csapatpont: 42.9

Gólok:
13:51 - 1:0 Balogh B. (Madácsi, Shirley)
14:15 - 1:1 Szirányi B. (Galajda)
28:29 - 2:1 Jekunen (Peresunko, Benk)
32:39 - 2:2 Blasko (Lövei, Szirányi B.)
47:07 - 2:3 Berdnikov (Páterka, Kuleshov)

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc
Lövések: 24:39 (10:12, 7:12, 7:15)

I. harmad
Két pillanat alatt emberhártányba kerültünk, de gólig juthattunk volna: Shirley  a balszélen teljesen egyedül indulhatott volna meg, de a bírák tévesen lest jeleztek – nem volt az. A játék teljesen kiegyenlített lett, szokásosnál többet kezdeményeztek a lilák, és a védekezésben sem volt hiba. A 10. percben Shirley középre adott, a védők bénáztak, a korong kijött, Madácsi lőtt, Balogh talán beleért, 1:0. De nem is tudtunk örülni a vezetésnek, 24 másodperccel később egy jó szerelés után a rossz indítást Szirányi védőhelyről elemi erővel lőtte a kapuba, 1:1. Szünetig talán a hazaiak próbálkoznak többet.
Nálam pontozással az Újpest vezet.

II. harmad
Nagyjából kiegyenlített a játék, de most a DVTK támad komolyabban. De ahogy kijöttek a lilák, a vezetés is meglett: a 29. percben baloldali buli után Peresunko kalandozott a koronggal a kapu mögött, erre ment, arra cselezett, végül visszajátszott, és a balhátvédben helyezkedő Jekunen átvette, és a hálóba bombázott, 2:1. Kiegyenlített lett a játék, de talán aktívabb maradt az Újpest. Ezúttal 4 perc múlva jött az egyenlítés, mikor egy baloldali lövés kijött Rajnáról, és Blasko egyből büntetett, 2:2. A hazai emberelőny kimaradt úgy, hogy az első percben be sem tudtunk menni a támadó harmadba. A harmad vége a vendégeké volt.
Jobb csapat a Miskolc, de lelkesedéssel, odafigyeléssel ezt a különbséget ki lehet egyenlíteni. De azért tarthatunk a harmadik húszperctől, a következő találat döntő lehet.

III. harmad
Az Újpest hisz magában, támad, aztán oda-vissza játék alakul ki ritka veszéllyel. Aztán a 47. percben a DVTK eldönti a mérkőzést, miután Páterka a jobboldalon egy csel után egészen a kapuig jut, átadását Berdnikov balról érkezve teszi győztes góllá, 2:3. Az Újpest összeszedi maradék erejét, bennük van a gól. Csak jöjjön ki valahogy!.. A remények két és fél perccel a vége előtt szállnak el teljesen egy kiállítással. Így is lejött Rajna, de gól már nincs.

Vereség, vereség, vereség – mostanában csak ez jut nekünk.  A hozzáállással nem volt baj, ezúttal nem voltak bezuhanások és feltámadások, egyszerűen az jött ki, hogy a DVTK jobb csapat.
LS

Virág Csaba: "Volt olyan periódus, amikor a DVTK játszott jobban, volt, amikor mi. Tudtuk, hogy a második harmadban mutatott játékunk nem lesz elég a győzelemhez, de emiatt túl nagy kockázatot vállaltunk az utolsó húsz percben. Ezzel tálcán kínáltuk a lehetőséget a Miskolcnak, hogy nyerjen."

Tokaji Viktor: "Pontosan az történt, amire számítani lehetett. Az Újpest jó formában van, így egyenlő erők küzdelmét hozta az összecsapás. A második harmadban hokiztunk a legjobban, mégis döntetlen maradt az állás, a vége ismét kiegyenlítetten alakult, nüanszokon múlt, hogy mi kerekedtünk felül."
(nso.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése