2023. január 4., szerda

MK17: UTE-FTC 3:1

A csökkentett méretű - részben lezárt - nézőtéren telt ház volt. A derbi az derbi, az idényben már hatodszor. De lehet, hogy utoljára, bár a rájátszás még bármit hozhat.
Rajna és Sági visszatérhetett, ezúttal az utóbbi állt a kapuba, játszott Peresunko is. És jégre lépett egy új igazolás, az amerikai Jordan Muzillo. A vendégeknél újra iránythatta csapatát a kispadról Fodor Szabolcs edző, a kapus ma Nagy Kristóf lett, viszont nem játszhatott a csapat vezére, a CSK Nagy Gergő.
Az első Magyar Kupa meccs 2:2 lett, a mai győztes a Final Four-ba kerül.

(2023.01.04) MK 17:
UTE - FTC-Telekom 3:1 hu. (0:1, 2:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1011 néző, vezette: Nagy A., Babic V., Muzsik F., Váczi D.

UTE: Sági - Jekunen, Pokornyi, Benk, Just, Peresunko - Kiss D., Muzillo (1), Shirley 1, Madácsi (1), Kiss P. (1) - Kiss Ph. Tornyai, Németh A. 1(1), Kovács A. (1), Nádasy 1, - Balogh B., Kovács S., Nemes (1). Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

FTC-Telekom: Nagy K. - Seregély, Hrabal 1, Kestila, Kreisz, Tóth A. - Mesikammen, Kucsma, Betteridge, Kulmala, Sointu - Karmeniemi, Boros, Bán, Kozma, Galántai - Farkas L., Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

Gólok:
12:23 - 0:1 Hrabal
21:54 - 1:1 Nádasy (Muzillo, Németh A.)
37:31 - 2:1 Shirley (Kiss P., Madácsi)
51:05 - 3:1 Németh A. (Kovács A., Nemes)

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 29:41 (5:12, 11:17, 13:12)

Foto: Gab

I. harmad
Élénk játékkal indult a mérkőzés, A 3. percben Kiss P. jó cselekkel ment fel, a lövést már akadályozták a védők. Aztán lassan fölénybe kerültek a vendégek – ahogyan azt az eddigi meccseken megszokhattuk. Lendületesen, jó passzokkal jöttek fel és gyakran lövésig jutottak. A nézőtéren a vendég tábor volt a hangosabb, ők dobbal verték a ritmust. A hazai szurkolók kevésbé jöttek lázba – ez volt a mérkőzés lenyomata. Az első lila emberelőnynél alig tudtuk bevinni a korongot, ami nem jó jel. A 10. percben Sági egy támadásnál két gólt akadályozott meg. A 13. perc nagyon szerencsétlenül sikerült: éppen indult a hazai ellentámadás, a fél csapat elment cserére, de egy rossz átadást Hrabal vett át, és elég messziről elemi erejű lövése a bal alsó sarokban állt meg, 0:1. Szinte rögtön ezután a zsűritől jelezték: baj van a vendégoldali büntetőpad ajtajával. A döntés: legyen szünet most, aztán a folytatásban egybe játsszák le a csapatok a maradék 7 percet, és a második harmadot. Tehát jégfelújítás, majd hegesztéssel sikerül javítani a hibát. A folytatásban is inkább a zöldek domináltak. A lőarány mindent elárul: 5:12. 

II. harmad
Az előrehozott pihenő miatt térfélcsere után azonnal folytatódott a mérkőzés. És hamar jött a bíztató válasz: a 22. percben Muzillo lövése kipattant, a kapusról, és az ifjú Nádasy megszerezte első felnőtt gólját, 1:1
Foto: Gáborka
De rögtön ezután Sági bizonyított. Jó hajtós lett a meccs, mindkét csapat megalkuvás nélkül ment előre, nagyon mozgalmas lett a játék. A két szurkolótábor egyszerre buzdította sajátjait, de egy derbi fontos része a hangzavar, mert van izgalom, nem dőlt el semmi. Egyre több szép újpesti akciót láttunk, a 30. percben Nemes saját harmadból indulva lépett ki, majd egy remek Just - Peresunko összjátékot láthattunk – de még gól nélkül. A kezdeti FTC fölény eltűnt, bár időnként lendületes támadásokkal veszélyezettek. A 38. percben egyszerre három újpesti csatár ugrott meg – védők nem voltak sehol, Shirley lőtte a gólt, 2:1!
Foto: Gáborka
Jó a meccs, izgalmas a meccs, jó a hangulat, vezet az Újpest. Úgy tűnik, az előre hozott szünet után a 27 perc egybejáték a zöldeknek sok volt. Elfáradtak, az Újpest meg átvette az irányítást. 

III. harmad
Az FTC próbálta összeszedni magát, de a fölény csak pár percig tartott. Az UTE úgy játszott, úgy hajtott, ahogy mindig szeretjük látni a csapatot. Továbbra is izgalmas, hajtós volt a meccs, de kissé nyugodtabbnak éreztük magunkat, mint korábban. A szurkolás is egyre jobb lett, a másik oldal – érthetően csendesedett. Az 50. percben egyenlő létszámmal felálltunk, szorítottuk a zöldeket. Az 52. percben Kovács A. lépett meg baloldalon, éles szögből leadott lövése Nagyról kijött, Németh A. jókor érkezett, 3:1. Ez már megnyugtató eredmény is lehetne, de nem egy rangadón. A gól után újpesti kiállítás (Nemes), amit Hrabal azonnal megtorolt, ezzel elrontotta a zöldek emberfórját. De azért hajtottak, akarták a gólt, már kapus nélkül kapuvasig eljutottak, forróvá tették a meccs végét. 
Nagyon jó, izgalmas mérkőzés végén ünnepelhetett a hazai publikum. Mindkét fél nagyon akart győzni, és a Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülni. Azt gondolom, hogy a zöldek előbb fáradtak el, az újpestiek ekkor tudtak szép és jó támadásokat vezetni. Ilyen újpesti játékot - és sikert szeretnénk látni mindig!
A végén hatalmas ünnepléssel köszönte meg a szurkolósereg a mai szép estét!
LS

Foto: Gab

Virág Csaba: "Régen voltunk már négyes döntőben a Magyar Kupában, fontos volt ez a győzelem az egész klubnak és a szurkolóknak is. Örölünk, hogy sikerült továbbjutni, ez nagy lökést adhat nekünk. Indiszponáltan kezdtünk, és az elején nem találtuk a játék ritmusát. Furcsa volt, hogy végre négy csatársorunk volt, mert az elmúlt időszakban rendszerint hárommal játszottunk. Viszont így tudtunk gyorsítani a cseréinken, ez azért sokat segített, és percről percre egyre jobban játszottunk."

Fodor Szabolcs: "Bár az első két harmadban mezőnyfölényben voltunk, és többet lőttünk kapura, de nem mentek be a helyzeteink, egy góllal pedig nagyon ritkán lehet mérkőzést nyerni". 
(utehoki.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése