2021. október 22., péntek

Köszönjük, Sziki!

Sikorcin Laci, Ladislav Sikorcin befejezte. Befejezte a hokit. Azt, amit gyerekkora óta annyira szeretett, és lelkesedéssel, tehetséggel csinálta az elmúlt idény végéig. De most elég lett, ennyi volt. Annyi sérülést szedett össze, amit mi, átlagemberek sohasem élünk át. Vagy ha mégis elér minket valamelyik, talán bele is rokkanunk. De egy hokis kemény gyerek! Sziki a csúcson hagyta abba. De érthető, ő 36 lett (hány ilyen korú focista van?), megvan a családban a második gyerek is, a térde is elég tropa. De! Ilyen kedves, barátságos, szeretni való játékosunk az elmúlt 15 évben nem volt! Amikor máshol játszott, minden évben eljött egy meccsre, idejött közénk, fényképezgettünk, pacsiztunk, örültünk egymásnak. Nem feledett el minket, nem felejtettük őt el. Sikorcin nem csak egy remek csatár, hanem egy lilaszívű barát, akit csak szeretni lehet. Magyar állampolgár is lett, szükség volt rá a válogatottban, ahol 60-nál többször segítette a magyar csapatot. Három VB-n volt csapattag, a negyedik részvételt egy sérülés akadályozta meg.

Ladislav Sikorcin 2008-ban, 23. születésnapja előtt került Újpestre. Első évében 75 (31+44) pontot ért el. Nem volt nehéz dolga, egy csodálatos újpesti szlovák sor centere volt, két szélsője „Vlado” Vladimir Dubek és Ján Zlocha. Dubek a 2008-2009-es évben 66 pontig (28+38) jutott, Zlocha 71 (29+42) pontot ért el. Ezek az adatok azóta is lila csúcs, talán soha nem lesz elérhető! Abban az évben bajnoki döntőt játszottunk a Fehérvárral, akiket akkor Alba Volánnak hívtak. A döntőt nem mi nyertük, de azóta is szeretnénk másodikok lenni…


Amikor jött az újpesti pénzügyi hullámvölgy, Sziki is tovább lépett. Egy év Csíkszereda – itt tanult meg igazán magyarul – majd öt év Fehérvár és válogatott szereplések következtek. Az idények előtti, Volán - szurkolók találkozókon többször meglátogattuk, és mindig megkérdeztük tőle: mikor jössz vissza? - Majd megyek! Jövőre megyek! Még egy év, és megyek!  - válaszok után jött is. Egy sérülés miatt lemaradt a vébéről, és 2017-ben visszatért Újpestre 18-asunk.

Az összeállítást készítette: Palla Zoltán 

Még lenyomott öt évet, a 2019-20-as idényben 37 meccsen 46 ponttal segítette csapatunkat. Nem véletlen, hogy szurkolói nótát is kapott, „Sziki-Sziki-Sziki-Sziki gól!” Megérdemelte, megdolgozott érte!

Csodás centerünktől most búcsúzunk. Nagyon sokat adott az Újpestnek és az újpesti szurkolóknak.



Köszönjük Sziki, köszönjük Laci!

Az újpesti Csülök vendéglőben a vasárnapi MAC meccs előtt összejött egy csapat, akik megköszöntük Szikinek az itt töltött éveket, a gólokat, amikor örömöt szereztünk egymásnak! Eljött a legendás első sor két szélsője, Dubek és Zlocha, Sziki családja (a nagyobbik gyerek sajnos beteg lett, otthon maradt), továbbá Kovács Zoltán, a szövetség alelnöke, aki a Hírességek csarnokának tagja, és sok mai és régi újpesti vezető, és persze, mi törzsszurkolók vagy ötvenen.

Sziki elmondta: azonnal megszerette az Újpestet, és ez a szeretet azóta is tart, örül, hogy itt fejezhette be pályafutását.


(Sajnos, a hang elég halk lett...)

A remek rendezvény első volt a sorban, talán első a hokis társadalomban: ilyen formában köszöntünk meg egy pályafutást, a gólokat, a szeretetet, és minden mást, amit egy játékos megtett a lila-fehér színekért, és értünk, szurkolókért.

Köszönjük Sziki! Minden évben várunk, hogy látogass meg minket, találkozzunk beszélgessünk! Mert mi örökre összetartozunk!




A fotókat és a videót Sajbi, Benkő Regina, GAB készítette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése