2021. október 8., péntek

EL39: UTE-DVTK 2:1

Ma rangadót játszunk, a Miskolci Jegesmedvék, mai nevükön a DVTK az ellenfél. Miskolcon két hete hosszabbításban a hazaiak győztek. De az Újpest csapata az utolsó három meccsen olyan játékot, olyan eredményt hozott, hogy bízhatunk a sikeres folytatásban. Tehát ahogy eddig írtam: van csapatunk, jó a csapatunk.
Ráadásul ma egy egész támadósor térhetett vissza: Benk, Csergő és Kovács Alex is jégre léphetett hosszabb-rövidebb kihagyás után. Kiss Dániel a bemelegítés alatt telefont kapott, hogy mennie kell, hamarosan apai örömök várnak rá. A két „fix hiányzó,” Just és Pokornyi nem vállalhatta a játékot.
Még egy érdekesség, Rajna a DVTK-ból érketett Újpestre, míg Duschek évekig a mi kapusunk volt. Most cseréltek...

(2021.10.08) EL39:
UTE - DVTK Jegesmedvék 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 482 néző, vezette: Babic V., Haszonits M., Kocsány B., Mizsák P.

UTE: Rajna - Stadel (1), Balázsi, Kovács A. (1), Coatta 1, Kiss P. 1 - Kiss Ph., Jago, Németh A., Suter, Benk - Varga A., Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Nejezchleb, Simon, Csergő. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DVTK Jegesmedvék: Duschek - Hadobás 1, Doetzel (1), Galanisz, Walker, Elgestal - Hyvarinen, Szirányi B., Szabad (1), Ritó, Miskolczi - Kiss R., Farkas O., Pecsét, Vojtkó, Galajda - Mihalik, Lövei, Farkas M., Mattyasovszky. Edző: Tokaji Viktor, Sainio Jarmo

Gólok:
24:01 - 1:0 Kiss P. (Stadel, Kovács A.)
24:48 - 1:1 Hadobás (Szabad, Doetzel)
43:40 - 2:1 Coatta - büntető

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 42:40 (21:9, 11:12, 9:19)

I. harmad
Szinte azonnal kiült Kiss Phil – talán túl szigorú volt az ítélet, jöhetett DVTK. De Rajna három védéspontot szerezve megóvta a hazai kaput. Aztán két perccel később már egy Maci került büntibe. A két perc felállt támadás után öt az ötben folytatódott az előnyjáték, a miskolciak nem tudtak kijönni jó sokáig kaujuk elől. Ez már mutatott valamit, mire is számítsunk a későbbiekben. A támadásokból csak egy dolog hiányzott, a gól, pedig a csapat nagyon dolgozott érte. Nem írom le, ki hogyan nem talált be, de Duschek kapusnak több dolga volt, mint perc a harmadban. Az újpestiekről az jött le: élvezik a játékot. A mérkőzés olyan volt, mint amikor egy alsóházi csapat az ellenfél. Viszont ez eredmény nem 3:0 ide – pedig lehetett volna.

II. harmad
Varga nem játszhatott tovább – mi lehet vele? – így a továbbiakra négy védőnk maradt. És a DVTK öltözőjében is történhetett valami: a játékosok adrenalin fröccsöt kaphattak, mert úgy száguldoztak, támadtak, lőttek, amire előzetesen számítani lehetett. Rögtön Elgestal lövése nyitott, majd Nejezchleb ugrott ki – hihetetlen gyors a srác – de Duschek hárított. A mérkőzés hihetetlen módon felpörgött, két száguldozó csapat játszott, és ez a játék beindította a hazai közönséget is. A 25. percben gyönyörű akció futott a pályán, Coatta ment fel a jobboldalon, beadását Jago átvette, egy húzás után balra tolta Kiss Patriknak, aki lőtt, ismételt, kotort, harmadszorra betalált, 1:0! Nagyon szép támadás, volt benne gyorsaság, ötlet, önzetlenség, ügyesség és kellő erőszak. (A jegyzőkönyvi nevek nem egészen stimmelnek, de a gólt amúgy is érdemes megnézni!) Tehát már a meccs éles részében sikerült előnyt szerezni – sajnos, csak két percre. A DVTK támadás végén Szabad adta balra a korongot Hadobásnak, aki azonnal a rövid oldalon lőtt a hálóba, 1:1. Folytatódott a nagy iram, az elszántság, igazán jó és izgalmas mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét szurkolótábor hangos volt, ami érthető: mindkét fél harcolt, a győzelemért játszott. A pálya Stadel kiállítása után borult fel, de két perc múlva sikerült helyreállítani az egyensúlyt.
Másik meccset láttunk, mint az első 20 percben. Az a kép megnyugtatóbb volt részünkre, de ez az igazi hoki!

III. harmad 
A folytatásban 3 perc után büntetőhöz jutottunk: Németh A. ment kapura, Szirányi akadályozta a kapu előtt. Azért ismerjük el, ha nem így ítél Babic, egy szót sem szóltunk volna. De büntető lett, Coatta büntetett is, a rávezetés cikk-cakkjai után balra ment és jobbra lőtt, a kesztyűs oldalra, 2:1. Tehát meglett az előny, a vendégeknek a hátrány. A gól után rögtön Ritó majdnem egyenlített, de hát Rajna… És a vendégek is kaptak – igaz kisebb – lehetőséget a bíróktól, kettő perc emberelőnyt. Számoltam, háromszor ütöttük ki a korongot a harmadból és Rajna hármat védett. A 48. percben Jago elütött a korong felett, így két vendégcsatár is elléphetett, de a másik oldalról  átérve sikerült megfékezni a támadást. Egyre inkább fontos lett az Újpest letámadásos védekezése, valahogy el kellett rontani a vendégek induló támadásait. De a játék mégis inkább az újpesti kapu előtt folyt, kapuvasig, és sokszor Rajnáig jutottak a miskolciak, de hálóig nem. A végén hatan jöttek a Jegesmedvék, de MEGVAN AZ ÚJPESTI GYŐZELEM!
Jogos volt a szurkolók ünneplése, remek meccsen nagyszerű győzelmet aratott a csapat! És a bedobált csokikból jutott Duschek Dávidnak, korábbi kedvenc kapusunknak is.
Úgy gondolom, a csapat a sikerek hatására egyre inkább hisz magában, egyre bátrabban játszik, és érzik a játékosok, jó az, amit csinálnak.
Foto: Gab
Az UTE egy pillanatra a táblázat élére ugrott, bár a később kezdődő meccsek után beelőztek minket. Nem baj, mai is SZÉP VOLT FIÚK!
LS

Virág Csaba: “Tetszik a hazai jég, de azt látni kell, hogy ezek a sikerek nem jönnek maguktól. Ez egy abszolút ki-ki mérkőzés volt, az első harmad inkább a miénk volt, a második inkább a Diósgyőré, a harmadikban pedig a büntetőlövés után kicsit több teret hagytunk a DVTK-nak, mint szerettünk volna, és nyomott az ellenfél, de rengeteg energiát mozgósítottunk azért, hogy őrizzük a kapunkat. Fegyelmezetten játszottunk, okosan játszottunk, ez mindenképpen tetszett, nyilván nem könnyű négy hátvéddel végigjátszani szinte az egész mérkőzést, de le a kalappal a fiúk előtt, nagyon odatették magukat.”

Tokaji Viktor: “Tudtuk azt, hogy az Újpest van olyan rutinos csapat, és rendelkezik olyan játékosállománnyal, hogy a kiélezett helyzeteket a maguk javára tudják fordítani, és ez be is következett. Ettől függetlenül mi is végig jól játszottunk, partiban voltunk, de nem igazán találtuk annak a mikéntjét, hogy hogyan tudunk az Újpest védekezésén, és Rajna Miki eszén túljárni, ez egy ízben sikerült összesen. Meg kell találunk azt az utat, hogy hogyan tudunk hatékonyabbak lenni támadásban, ezen fogunk dolgozni.” (felnott.utehoki.hu)

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése