2021. október 10., vasárnap

EL46: UTE-DEAC 4:0

Az  Erste Liga Matiné bizony hatalmas látogatottságot hozott! A csarnok teli volt gyerekkel - főleg kicsikkel - és a szülőkkel. Nézőcsúcs született, pedig tévé-meccsről volt szó, és a hiányzókat elnézve sok álladó meccslátogató otthonról követte a találkozót. Előre ugyan nem is tudtuk - bár reméltük -, hogy ma lila nap lesz.  Az eddig 71%-ok Újpest ellenfele a 39%-os DEAC, akik eddig hat meccsükön a Titánok és a Brassó ellen győztek. De nem feledjük, tavaly elég gyorsan kiverték a mieinket a négy közé kerülésért.
Az Újpestben nem játszott a 7-es és a 17-es, azaz Varga A. és Kiss D. A csapatba a helyükre bekerült Horváth Tamás (50-es számmal) és Gáspár Levente. 

(2021.10.10) EL46:
UTE - DEAC 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1132 néző, vezette: Gangel L., Nagy A., Balla N., Mizsák P.

UTE: Rajna - Stadel (1), Balázsi, Kovács A. (1), Coatta 1, Kiss P. (1) - Jago (1), Horváth T., Németh A. 1, Suter 1, Benk (2) - Kiss Ph., Gáspár, Nemes B., Kovács S., Balogh B. 1 - Nejezchleb, Simon (1), Csergő. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Antek - Gőz, Klimek, Spirko, Kuleshov, Hári N. - Kloz, Vokla, Kozma, Dalecky, Turcotte - Sándor, Berta, Molnár D., Mazzag, Sági M. - Bogesic, Almási. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
23:48 - 1:0 Balogh B. (Simon)
30:29 - 2:0 Suter (Benk, Jago)
40:48 - 3:0 Coatta (Kovács A., Kiss P.)
41:33 - 4:0 Németh A. (Benk, Stadel)

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 35:40 (10:16, 15:8, 10:16)

I. harmad
A mérkőzés iszonyú debreceni hajtással indult. Jöttek, mint a veszedelem. Elsősorban az első két, légiósokkal teli sor volt nagyon aktív és veszélyes. Kissé eltúlozva mondhatom, hogy a mieink csak lestek. A csapat védekezésének nagyon komoly tesztje volt az első harmad. Ami feltűnt: a debreceniek a kapuhoz közel, 2-5 méteren belül alakították ki a lehetőségeiket, cseleztek, kavartak, lőttek. Nézni elég félelmetes volt. De az Újpest csapatából (nem csak a védőkről van szó) egy ütő, egy korong elé állás sokszor volt sikeres, de Rajna kapus mindig! De kérem! Hogy lehet védeni 3-5 méterről leadott lövéseket? 
A meccs első harmadából két dolgot nem értek: egy két győzelemmel álló csapat hogyan támadhat ennyire veszélyesen, és ennek a nyomásnak hogyan lehet ellenállni? A 0:0 az UTE részére hízelgő.

II. harmad
Ma is valami varázslat történhetett a szünetben, mint pénteken, csak akkor az ellenfélnél volt így. Ma az Újpest elkezdett hokizni. A 22. percben Kiss P. lőtt miután elment a baloldalon, Antek kapus nagyot védett. A buli után Coatta talál be – majdnem. Aztán a 24 percben megjött a gól is! Lendületes támadás során Balogh Bence vitte fel a korongot, egy pillanatra befelé figyelt, beadjon-e vagy sem, aztán inkább lőtt – jól tette – 1:0! Rögtön visszatámadott a DEAC, és a támadás vége gól is lett, de a jószemű bírók észrevették, hogy Kloz a támadás során szabálytalanul akadályozta ellenfelét, így egyenlítés helyett hazai emberelőny következhetett. Ezután azonnal vendégelőny következett: Kiss P. csak ütőt cserélt, de azt hitték, leül a kispadra, és jégre ugrottak helyette – sajnos. Baj nem lett, sőt! A 31. percben Jago lőtt balhátvédből, Benk beleért, a kipattanót Suter a hálóba vágta közelről, 2:0. Lendületesen, gólveszélyesen játszik az Újpest. Nyoma sincs az első harmadbéli debreceni fölénynek. A lilák száguldoznak, nyomnak, lőnek, azaz nagyon jók! A közönség hangja is megjött, hazai jégen általában a jó játék hozza meg a nézőtéri hangulatot. Vagyis a csapat, a csapatjáték erősen hat a közönségre! A 36. percben három az egy ellen robbantak ki az újpestiek, de a gól sajnos elmaradt. 
Összességében – bár a fenti szövegből talán nem tűnik ki – csodásan játszott az UTE! Olyan aktív, lendületes támadójátékot (és a támadásokhoz szükséges remek védekezést) láthattunk, hogy arra gondoltam: vajon van-e olyan Erste Liga csapat, amelyik egy ilyen teljesítményt kibír-e kapott gól nélkül?

III. harmad
A kezdés hamar meghozta a döntést: Coatta kilőtt a baloldalon, lövése most is hálóba jutott, mint már többször ilyen szituációban, 3:0. Aztán Németh Attila véglegesítette a hazai győzelmet, Benk és Suter segítette a gólban, 4:0. A meccs eldőlt, haza is mehettünk volna, de ilyen meccset nem szabad otthagyni! Továbbra is remek mérkőzést láttunk, és ez nem utolsósorban a DEAC érdeme is. Nem adták fel, ha nem is a győzelemben, de a következő támadásból elérhető gólban hittek. De a debreceni támadások több lehetőséget adtak a hazai akcióknak is. A 46. percben Kovács Alex lépett meg, de kihagyta a lehetőséget is – nem baj. Egy percre rá egy remek Suter – Benk akció nem lett gól – nem baj. A 48. percben Kovács Alex lőtt kapuvasat – most ez sem baj. Azt éreztük: az újpesti csapat élvezi a játékot! 4:0 után a csapat lehet kicsit lazább, lehet jókedvből hokizni. Persze, ennek a lazításnak a másik fele az, hogy hátul nagyobb a támadók szabadsága. A DEAC nem adta fel, akarta a gól, az elsőt, majd azután a többit. Így megint Rajna munkája került előtérbe, de ez az ember egy csoda. Mindent fogott, legyen az távoli vagy közeli kísérlet. 
Siker, 4:0 ide! Győzelem, hozzászoktunk ahhoz, amire évek óta várunk. Nekem szimpatikus, hogy Rajna most sem fektette le kapuját. Pedig az idényben már második meccsét hozta le gól nélkül. Csodakapus!
És ez az Újpest úgy játszik, ahogy évek óta vártuk. Nagyon jó dolog ennek az csapatnak szurkolni, újpesti meccsre járni! 
LS

Virág Csaba: “Nincs titok, igazából minden sikerünk a munkának köszönhető, illetve annak, hogy próbálunk fejlődni meccsről meccsre, sőt akár meccsen belül is. Ahogy ma javult a játékunk harmadról harmadra, cseréről cserére, az szerintem másoknak is szembetűnő volt. A második harmad végén a fejekben rendet kellett rakni, mert nagyon hosszú cseréink voltak, és kicsit elvitt minket a hév. De a harmadik játékrészt ahogy kezdtük, az már jó példa volt arra, hogyan szeretnénk mi minden mérkőzést és harmadot kezdeni. Kimondottan színvonalas meccs volt, köszönjük a szurkolást, és hogy ilyen sokan eljöttek, nagyon jó kezdeményezés a szövetség és az Erste Liga részéről az ilyen matiné jellegű mérkőzés."

Kecskeméti Áron: “Gratulálok az Újpestnek, szép győzelmet aratott. Remek kapusteljesítménnyel néztünk ma szembe, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy elég sok jó helyzetet alakítottunk ki, kezd frusztráló lenni, hogy a lehetőségeink megvannak, de nem tudjuk őket belőni, ez már az FTC elleni mérkőzésen is így volt. Ráadásul hátul olyan hibákat vétünk, amelyek nem biztos, hogy megengedhetőek. Szerdán reggel már indulunk Erdélybe, ha most elkezdünk búslakodni a két gyengébb meccsünkön, akkor csak magunknak ártunk. Ki kell elemzi, hogy miben tudunk fejlődni taktikailag és egyénileg, és felkészülni a túrára, hiszen három elképesztően erős csapat vár ránk. Ismerve az együttes karakterét, mint egy jó család, összefogunk, és vissza fogunk jönni ebből is.” (felnott.utehoki.hu)

A teljes mérkőzés - 60 napig látható:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése