2021. október 17., vasárnap

EL60: UTE-MAC 2:1 hu.

"Sziki Sziki Sziki Sziki gól!" Hangzott fel a mérkőzés kezdete előtt, amikor a  most visszavonult Sikorcin Lacit ünnepelte a közönség.
A csapatba vissztért Varga Arnold, nem játszott Simon, valamit a fix hiányzók Just és Pokornyi sem.
A sokpontos MAC eddig leverte a DEAC-ot kétszer, idegenben a DVTK-t DAB-ot, az ETO-t, nehezen a Titánokat, büntetőkkel az FTC-t, egy büntetős vereségük van otthon a Gyergyótól. Tehát egész más ellenfelektől szerezték eddigi pontjaikat, mint az UTE.


(2021.10.17) EL60:
UTE - MAC HKB Újbuda 2:1 hu. (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 652 néző, vezette: Babic V., Haszonits M., Sábián B., Muzsik F.

UTE: Rajna - Stadel, Balázsi, Kovács A., Coatta, Kiss P. - Kiss Ph., Jago, Németh A., Suter, Benk - Varga A., Kiss D. (1), Nemes B. 1(1), Kovács S., Balogh B. 1 - Nejezchleb, Lászlóffy, Csergő. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

MAC HKB Újbuda: Bálizs - Macaulay, Tóth G., Gooch (1), Dansereau, Schlekmann - Pozsgai T., Garát, Izacky, Molnár B., Djumic - Csollák, Varga K., Stevens, Ritter, Kozma - Tóth P., Pápa M., Nádor, Ádám 1, Farkas R. (kapus). Edző: Kangyal Balázs, Marton Tibor

Gólok:
15:40 - 1:0 Balogh B. (Nemes B., Kiss D.)
37:20 - 1:1 Ádám (Gooch)
60:19 - 2:1 Nemes B.

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc
Lövések: 31:42 (9:14, 11:14, 10:14, 1:0)

I. harmad
A meccs vendég támadásokkal indult, a 3. percben Csollák jól ment át jobbra, fonák húzását védte Rajna. Aztán egy nagyos szép Djumic - Izaczky akció végén megint csak a Rajna mentett. a MAC légiósai nagyon jól, veszélyesen kevertek a hazaiak térfelén. A lilák lassabban lendültek bele, bár a harmad második fele iramosabb játékot alakult ki. A 10. percben Varga – Suter akció hozott majdnem gólt, majd Kovács Alex lövését hárította bravúrral Bálizs kapus. Aztán a 16. percben Kiss Dániel lőtt, Nemes belenyúlt, de a kipattanót Balogh Bence belőtte, 1:0! A gólnál Bálizs Bence a combján megsérült, Farkas Roland állt a helyére. Jobb lett az Újpest, de az utolsó percben Kovács A. valamiért ki lett állítva.
Erős csapat ez a MAC, a légiósok – főleg csatárok nagyon viszik a csapatot. A mieink támadójátéka javult ugyan péntek (a fehérvári meccs) óta, de még mindig nem az igazi. 

II. harmad
Egy gól előny – nem előny, bár Rajna máshogy gondolja: sorra mutatja be a szép védéseit. A MAC nagyon belekezdett, Rajna egyszer 3 másodperc alatt két gólt mentett. A 29. percben Coatta – Kiss P. akcióját, majd Kiss Ph. lövését védi Farkas – mintha nem is második számú kapuvédő lenne. Aztán Németh A, kanyargott, lőtt, de hiába. Tehát az Újpest erősített, de a MAC támadások többsége kapu talált – gól nem. Viszont a 28. percben korongot szereztek a támadó harmadban a vendégek, Gooch lövését bravúrral hárította Rajna, de a kipattanót az ifjú Ádám Zsolt beverte, 1:1. Ennyit az egygólos előnyről… Aztán a harmad vége előtt Farkas korongért ment, hátra ütötte a pakkot, de a kapu alsó vasát találta el. Ha kicsit még rosszabbul céloz…   
40 perc után egy dolog maradt bizonyos: legalább egy gólt még látni fogunk.

III. harmad
Mi mással, mint MAC támadásokkal indult a harmad, de aztán Coatta kápráztatott el minket – no nem góllal, de remek cselsorozattal. Teljesen nyitott a meccs, bárki nyerhet, bárki lőhet gólt, a csapatok ez szerint játszottak: támadni, támadni, gólt lőni. A harmad második felében két-három kiállítás mintha elmaradt volna – talán a bírók nem akartak belenyúlni a meccsbe? Pedig nem kiállítás is belenyúlás… Végül kiült egy MAC játékos – késleltette a játékot. Akkor most! (a vagy soha ezúttal nem érvényes!)  De előnyben rosszul játszottunk, sokszor jött ki a korong.

Hosszabbítás
A vendégek légiós trióval kezdtek, de túl bátrak voltak? Nemes hátul elvette a korongot, végigment a pályán, és rávezetésből betalált, 2:1! Ha húsz másodperccel előbb talál be, hárompontos győzelem. De örülünk a kettőnek is! Köszönjük, fiúk!
A csapatnak és a szurkolóknak egy kis szünet következik, a következő Újpest mérkőzés október 29-én lesz Dunaújvárosban.
LS

Virág Csaba: “Ez egy oda-vissza játék volt, nagy volt a sebesség, az iram. Úgy lehetett érezni, mintha az döntene, hogy ki hibázik nagyobbat. Próbáltunk egyszerűen játszani, ez olykor sikerült, olykor nem, de a döntő részben inkább sikerült. Nem mehet mindkét csapat haza három ponttal, pedig úgy lett volna igazságos, de persze örülök, hogy azért több ponttal gazdagodtunk, mint az ellenfél. Ma is nagyon jól jött a buzdítás, köszönjük a segítséget a szurkolóinkat, a hazai pálya a nehéz helyzetekben mindig hatalmas erőt ad.”

Marton Tibor: “Ha a profi edző beszél belőlem, akkor nem jó, hogy nem szereztük meg a három pontot. De ha az az edző, aki a játékosok nagy részét nevelte is, elégedett lehetek a munkával, amit a jégen láttam. Tízzel többet lőttünk kapura, persze a videóról majd kiderül, hogy ezeknek hány százaléka volt minőségi helyzet. Ha ránézek a tabellára, ez egy rangadó volt, a két csapat kapta eddig a legkevesebb gólt a ligában, és a védekező munkával ezúttal sem volt gond. Született egy újpesti munkagól, mi is lőttünk egy munkagólt. Ami a mi szempontunkból fontos, hogy a kapuban helyt állt egy 19 éves kapus, akit a frigóból küldtünk be, egy másik 19 éves játékosunk pedig gólt szerzett. Bárki nyerhetett volna ma este, de a három a három elleni játékban egy pillanatnyi hibát vétettünk, ezt pedig az ellenfél kihasználta. Bálizs Bencének a lovaglóizma sérült meg, meglátjuk, hogy ez mennyi kihagyást jelent, de őt ismerve valószínűleg nem kell sokáig nélkülöznünk.” (felnott.utehoki.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése