2021. október 4., hétfő

EL35: UTE-Csíkszereda 3:1

Ma az Erste Liga címvédője az ellenfél. Az Újpest csapatából Csergő, Pokornyi, Just és Kovács Alex után Benk András is kiesett, a kezére kapott ütés miatt kihagyta a mai meccset. Pénteken már játszani szeretne.
A mai meccsre is összejöttünk úgy 500-an, ebből 40-en a vendégszektorban szurkoltak a csíki sikerért. 
Jegyárusítás a helyszínen nem volt, de a kapuban megértőek voltak, akik nem is tudtak a kötelező online jegyvásárlásról, nem hozták a kinyomtatott jegyet, ma bejöhettek. Hiba, tanulni kell, meg kell szokni ezt a rendszert, amit a COVID miatt kell alkalmazni. 
A csíkiak 67%-on álltak a meccs előtt, eddig egy meccset vesztettek 0 pontra, tegnap az FTC nyert 4:0-ra ellenük. Csíkszeredában büntetőkkel 2:1-re mi nyertünk. Ma nehéz meccsre számítunk, győzelemben reménykedünk.  

(2021.10.04) EL35:
UTE - Sport Club Csíkszereda 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 502 néző, vezette: Nagy A., Kókai M., Fényi S., Balla N.

UTE: Rajna - Stadel, Balázsi, Coatta, Simon 1, Kiss P. - Kiss Ph. (1), Jago (1), Németh A. 1, Suter (1), Nejezchleb - Varga A., Kiss D., Nemes B., Kovács S. 1, Balogh B. (2) - Molnár A., Zsigmond, Lászlóffy. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Samankou - Kubat, Salló (1), Sofron I., Rokaly Sz. (1), Polak - Kulyash, Láday T., Becze T., Stach 1, Skachkov - Reisz, Farkas T., Kostitsyn, Péter B., Bíró T. - Péter A., Gecse, Fodor Cs., Casaneanu, Rokaly N. Edző: Sundquist Magnus, Hozó Levente

Gólok:
02:51 - 1:0 Németh A. (Balogh B.)
21:24 - 1:1 Stach (Rokaly Sz., Salló)
24:07 - 2:1 Simon (Kiss Ph., Jago)
36:36 - 3:1 Kovács S. (Suter, Balogh B.)

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc
Lövések: 21:50 (6:13, 10:19, 5:18)

I. harmad
A vendégcsapat erőteljes támadásaival indult a találkozó, de a lövéseket ügyesen blokkolták a lila védők. Aztán az első hazai támadás gólt hozott: a 3. percben gyors akció során Balogh a hátsó palánkra ütötte a korongot, megkerülte védőjét, majd visszapasszolt, az érkező Németh A. egyből lőtt, 1:0! Az első támadásból megvan az első gól, Balogh csele zseniális volt! A Csík harcolt, támadott tovább, Sofron volt a fő veszélyeztető, többször megugrott, jókat lőtt, Rajna jókat védett. A játék kiegyensúlyozottabbá vált, de lövésig többször jutottak el a vendégek. A 12. percben Skachov csinált majdnem bajt, azaz gólt. A 16. percben egy eladott koronggal Sofron lépett meg, de végül a lövés előtt sikerült utolérni a csatárt. Sorra írom a vendég lehetőségeket, miközben hallatlanul lelkesen, odaadóan védekezett az Újpest. Rengeteg lövést sikerült a kapu előtt blokkolni, az utolsó pillanatban elütni a korongot. Rajnához csak erőteljes szűrés után jutottak lövések, de így sem volt kevés dolga. 
Közepes iramban telt az első harmad, inkább a vendégek támadtak, de az Újpest védekezése elsőrangú volt. Az egygólos vezetés fontos, jó érzés, de hosszú a folytatás.

II. harmad
Hamar megtörte a jeget a kék-fehér csapat, a 22. percben sorozatos támadások során ügyes összjáték végén a Stach maradt üresen a kapu előtt a hosszú oldalon, és közelről be is talált, 1:1. Lassan kijött az Újpest, a fiatal Simon lőhetett jó helyzetben, majd a 25. percben Kiss Phil előreívelt(!) egy korongot, a védő próbálta lekezelni már a saját harmadában, de Simon rácsapott, elvette a pakkot, kapura húzott és gól, 2:1. Ez is milyen remek megmozdulás volt, ritkán látni ilyen támadást, ilyen gólt! Tehát visszajött az előny, beindult a közönség. A folytatásban egyre inkább kidomborodott az Újpest taktikája: letámadással állandóan elrontottuk a csíkiak játékát, és sokszor a támadóharmadban tartottuk a korongot. A 29. percben véleményes hátrányba folytatta a lila csapat, de egy Suter-Nejezchleb remek támadás majdnem gólt hozott. A következő emberhátrányt is megúsztuk, Rajna és a csapat remek teljesítményével. A 37. percben Suter elvitte a korongot a kapu mögött, visszaért baloldalt, a beadásra ketten érkeztek középen a kapu elé, Balogh Bence nem lőtt, hanem tovább tolta a korongot Kovács Sebestyénhez, aki gólt lőtt, 3:1. Gyönyörű játék, Balogh továbbítása zseniális volt.
Nagyszerűen játszik az Újpest. Gondos, egészpályás védekezést, nagyon ügyes támadásokat láttunk. Megszűrt akciók utáni lövéseket Rajna a tőle megszokott módon hárította. Az iram is nagyobb volt, mint az első húsz perc, jó meccset látunk. És jó Újpestet!
 
III. harmad
Megint Simon villant elöl, de a gól most elmaradt. Nagy volt az iram, ide-oda játékot láttunk, és nagyon lelkes újpesti letámadást. A 47. percben Nejezchleb baloldalról a bal vasat találta el. Emberelőnyben nem találtunk gólt, majd megint jöttek a vendégek. A csíki csapat jött támadott, lőtt, közben a 34. percben csodaszép akciót vezetett az UTE csatársora, ami feltétlenül gólt érdemelt volna. A végén kapus nélkül jöttek a fehérmezesek, ha jól számoltam, Rajna hat védéssel védte meg kapuját. 
Remek meccsen remek győzelmet láttunk! Jó csapatunk van! Rajna egyértelműen a legjobb magyar kapus, a csapat letámadásos, fegyelmezett védekezése kiemelkedő, a csatárok ötletesen, szépen játszanak. Remek az egyensúly a rutinos játékosok, a légiósok és a fiatal, akár tizenéves hokisok között. És ezek a fiatalok nem kiegészítő emberek. Sok van ebben a csapatban!
A táblázaton úgy vagyunk negyedikek, hogy a DVTK-t leszámítva a mögöttünk lévőkkel – köztük a két 0 pontossal még nem is játszottunk.
LS

Virág Csaba: "Az egyetlen, amivel sikeres tudsz lenni egy ilyen erős csapat ellen, a kőkemény munka. Hátul és elöl is kimondottan jól hokiztunk. Az utolsó húsz percet emelném ki, úgy éreztem, akkor az ellenfél elfáradt, nyilván öt nap alatt négy meccset játszani pokolian nehéz. Egy teljes sorunk ül a lelátón, nem utánpótlás-játékosok, hanem alapemberek, így talán még édesebb ez a győzelem!"

Magnus Sundquist: "Nagyon fáj a vereség, hiszen rengeteget tettünk a győzelemért, sokkal többet támadtunk, kétszer annyit lőttünk kapura, mégis könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. A túloldalon volt egy fantasztikus kapusteljesítmény, erős védelem, és remekül használták ki az előttük kínálkozó lehetőségeket. Csalódott vagyok." (nso.hu)


A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése