2021. október 14., csütörtök

EL55: Titánok-UTE 4:3 bü.

A nullapontos otthonába utazott a húszpontos. A húszpontosok kissé lenézően gondolhattak a nullapontosokra – mint ahogy én is. És mi lett a vége? Egy pontot legalább szereztünk… 
Számolgattuk, távolról sem voltunk 252-en, 100 hazai és 20 újpesti nézőnél nem volt több. Nehéz eltalálni a pontos létszámot, ha jegyeket sem árulnak.

(2021.10.14) EL55:
Titánok - UTE 4:3 bü. (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 252 néző, vezette: Máhr-Stumpf B., Németh M., Árkovics G., Molnár M.

Titánok: Szeles - Hercsel, Reiter A. 2(1), Németh K., Lundin, Keceli-Mészáros (1) - Dolinar, Farkas B., Dézsi (1), Ambrus 2(1), Fekete A. - Tkachenko, Molnár G., Győrffy, Jábor, Szabó Cs. - Kóger, Kucsma, Csiszer, Parragi (1), Mayer. Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel

UTE: Márkus - Stadel (1), Balázsi, Kovács A., Coatta, Kiss P. - Gáspár, Jago, Németh A. 1, Suter, Benk (1) - Kiss Ph. (1), Kiss D. 2, Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Nejezchleb, Simon, Csergő. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
05:06 - 0:1 Kiss D.
09:58 - 1:1 Ambrus (Dézsi, Parragi) - ee
18:42 - 2:1 Ambrus (Reiter A.) - ee
20:36 - 2:2 Németh A. (Stadel)
25:37 - 3:2 Reiter A. (Keceli-Mészáros, Ambrus)
54:53 - 3:3 Kiss D. (Benk, Kiss Ph.)
65:00 - 4:3 Reiter A. - büntető

Kiállítás: 10 perc ill. 12 perc
Lövések: 16:44 (5:13, 5:13, 3:13, 2:5, 1:0)

I. harmad
Nem indult rosszul a mérkőzés, a fehérmezes lilák beszorították a hazaiakat. A hatodik perc elején meg is lett az eredmény, Kiss Dániel csaknem a kék vonalról eresztett el egy lövést, a korong a kapu baloldalába vágódott, a kapuvas hanggal is jelezte a gólt, 0:1 ide. Az emberelőnybe került hazaiak felálltak, egy jobboldali beadás bekerült középre, Ambrus kapásból betalált, 1:1. A játék képe már nem volt olyan egyértelmű: a Titánok azt játszották, amit mindig, bármelyik évben: sokat koriztak, lendülettel mentek előre, hajtottak, akarták a sikert. A bírók eléggé lazán, aligfaultokért szórták ki a játékosokat. Az Újpest 2+2-t is kapott, egy rossz csere és – gondolom – egy beszólás miatt. Aztán hátrányban Suter ment át mindenkin, amikor lőtt volna, akasztották. A Titánok jól jártak: nem büntető következett, hanem 2 perc jutalombüntetés. Aztán előnyben támadva gólt lőttek: felállt támadásban visszakerült a korong Ambrushoz, aki most távolról talált be, 2:1
Ezt nem vártuk. Azt hittük – és sajnos, a csapat is –, hogy a tudásbéli különbség elég a győzelemhez. 

II. harmad
Hamar helyére kerültek a dolgok – akkor legalábbis azt hittük: Németh A. a támadó harmadban keresztül-kasul vezette a korongot, jobbról a kapu elé kanyarodott, és gólt lőtt, 2:2. Tehát ha jól hajtunk, nyerünk! De erről nem szóltunk a hazaiaknak? a 26. percben: egy újpesti támadás után megindulta a Titánok – már sokadszor – a jobboldali beadást Reiter egyből belőtte, 3:2. A továbbiakban az Újpest erőlködött, de a lelkes fiatalok közbe tudtak lépni, viszont a villámkontrák veszélyesek voltak. Valahogy nem voltak kompatibilisak a csapatok. A fiatal fehérváriak szétszakadtak az akarattól, jól csinálták a tanult támadó sablonokat, az UTE támadásai lassúak, bonyolultak voltak, az igazi veszély valahogy nem volt meg ma. A harmad második fele amolyan reménytelen üzemmódban telt. Az Újpest támadgatott, de nem volt éles a csapat. A Titánok, ha megindultak, volt miért izgulni.

III. harmad
Nagyon pozitív vagyok: csak két gól hiányzik a győzelemhez. De hol van az első? A mérkőzés képén nem sikerült változtatni: az Újpest támad, de valahogy nem olyan éles a csapat, mit ahogy szeretnénk. Valószínű, hogy a fiúk fejében – tudat alatt is – az járt: ezek gyengék, ezeket úgy is megverjük. De mi van, ha ez nem akar működni? Pedig most igazán nagyon kellene a gól! Csak az 55. percben jött össze az egyenlítés: a sok támadás után Benk játszott vissza a kapu mögül,  és Kiss Dániel ma már másodszor is betalált, 3:3! De már nincs idő a győztes gólra, sőt, Márkus vagy három nagy hazai lehetőséget hárít.
Egy pontot megnyertünk, a másikat jogosan tartotta otthon a fehérvári csapat. 

Hosszabbítás
Kevés izgalom, 0 gól, a döntés a lutri szétlövésre jut.

Büntetők
A második párban a hazaiak betaláltak Keceli-Mészáros révén, az ötödik lövésben Kovács Alex egyenlített. De utáns Reiter is betalált, 4:3 oda.

Kicsit lazábban játszottunk, nem volt éles a csapat. A Titánok előélete túlnyugtatta az újpestieket. Mindezért mérges vagyok a csapatra, és sajnálom azokat, akikkel végig néztük ezt a meccset. Ma ez volt: mi felejtsük el a meccset, a csapat emlékezzen arra, mit nem szabad csinálni.
Azért vasárnap legyünk ott a Megyerin, a MAC ellen lehet (kell!) javítani!
(LS)

Anatolij Bogdanov: "Egy ideje már dolgozunk ezért, és nagyon örülök a fiúknak, sokat tettek bele a játékukba, pedig kemény volt az ellenfél. Kissé elakadt a szavam, mert nem erre számítottunk, de örülök, hogy a miénk lett a siker. Jó arányban használtuk ki a gólhelyzeteinket, a védelmünk is magabiztos volt, Szeles pedig kétségtelenül a meccs embere. Több játékos is a szokásosnál jobban teljesített, így az egész csapaté is az érdem."

Virág Csaba: "Hiába nem akartunk úgy beleállni a mérkőzésbe, ahogy elkezdtük, mégis megtettük. Utána pedig már nagyon nehéz váltani. A harmadik harmadban mindent egy lapra feltéve támadtunk, ott úgy játszottunk, ahogy kellett volna végig. A hokiistenek azonban nem állnak mellénk, ha nem tesszük le az alapokat az első negyven percben. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Fáj ez az itt hagyott két pont, de remélem, ez jó tanulólecke lesz számunkra." (nso.hu)

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése