2017. november 26., vasárnap

EL 7: MAC-UTE 5:3

Háromszor játszottunk otthon a MAC ellen, két győzelem (egyik a kupában), egy vereség a mérleg. A mai Tüskecsarnokban megrendezett mérkőzésen nem játszhatott Ropret (a fehérvári kupameccsen állt ki véglegeg) és a sérült Sikorčin.

(2017.11.26) EL 7:
MAC Budapest - UTE 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 710 néző, vezette: Németh M., Kincses G., Muzsik N., Soltész Á.

MAC Budapest: Bálizs - Macaulay 1, Garát, Klempa, Brown, Dansereau 2 - Cunningham (1), Kovács B., Nagy K. 1(1), Terbócs (1), Keresztury - Dudas, Pozsgai T., Somogyi (1), Orban B. 1, Bodó - Tóth G., Vokla, Tóth R. (1), Majoross B., Molnár D. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

UTE: Sila - Huba 1(1), Pokornyi, Nemes B., Becze T. 1, Dósa - Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter, Čaladi - Nagy N. (1), Varga A., Benk (1), Frolik (2), Sági M. 1 - Pápa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
09:34 - 0:1 Sági M. (Frolik, Nagy N.) - ee
12:23 - 1:1 Dansereau (Cunningham)
28:18 - 2:1 Macaulay (Somogyi) - ee
31:06 - 3:1 Nagy K. (Terbócs)
37:28 - 3:2 Huba (Frolik) - ee
43:18 - 4:2 Dansereau (Nagy K.)
53:15 - 5:2 Orban B. (Tóth R.)
59:30 - 5:3 Becze T. (Benk, Huba) - ee

Kiállítás: 16 perc + végleges fegyelmi (Brown) ill. 9 perc
Lövések: 43 ill. 23 (12:9, 15:9, 16:5)


I. harmad
Bealudt a MAC! Az első tíz perc olyan volt, mintha a Vienna Capitals 2-vel játszanánk. Csak az Újpest támadott, az első 11. percben Silának egyáltalán nem volt dolga! (Később behozta a lemaradást.) Sorozatos helyzetek után gólt lőni mégis csak emberelőnyből sikerült, amikor Sági jobbról éles szögből lőtt, a korong „átmászott” Bálizs kapuson, 0:1! A góllal egy hiba volt: felébresztette a hazaiakat. Belekezdtek a játékba, kiderült, hogy mégsem olyan gyengék, mint a bécsiek. Sila rögtön három nagyot védett, de következő bravúr után Dansereau érkezett a kipattanóra, 1:1, 13. perc. A harmad második felében továbbra is a hazaiak domináltak. Az Újpest sorozatban tilos felszabadításokat ütött, nem tudtak a vendégek kapura indulni.
Felemás harmad, az aktuálisan jobban játszó fél egy-egy góljával amilyen a játék volt, olyan lett az eredmény is.

II. harmad
Az Újpest is erősített, jobb lett a meccs. A MAC hozta a lendületes támadásokat, de az UTE visszatámadott, gyors akciók futottak itt és ott is. Nagyon jó kis meccs alakult ki, egyenlő erők egyenlő játéka. Amikor a hazaiak emberelőnyben támadtak (29. perc), Macaulay távoli bombája utat talált a hálóig, 2:1. A következő percben Sila nevét skandálta a nézőtér újpesti része, olyan védéseket mutatott be a kapus. Persze, nem jó jel, ha a csapat legjobbja a kapus. A 32. percben baloldalon vezetett gyors akciót a MAC Terbócs lövés helyett jobbra adott, Sila Terbócs felé lépett ki, Nagy K. szinte üreskapus gólt lőtt, 3:1. Két gól már jelentős előny, a játék nem mutatott ekkora különbséget. Az UTE nekiállt ledolgozni a hátrányt, mentek előre, de a MAC keményen útját állta az akcióknak. Érdekes eset állt elő nem sokkal később: Benk a középső harmadban kapott egyet a kezére, botját eldobva kezét fájlalva cserét kért. Ez már vagy a harmadik olyan hazai, szabálytalanság volt, ami után tovább mehetett a játék. De a következő korongmegállás után (vagy másfél perccel később) az esetet pontosan látó egyik vonalbíró előadta a történteket, és a tettes Brown 5+20 perces büntetéssel bűnhődött. A MAC sokáig tartotta a lila nyomást, csak négy és fél perc után sikerült a gól, mikor Huba távoli bombája akadt be, 3:2. Közben Sági és Cunningham nem minden előzmény után egymásnak esett. A bunyóban Sági győzött, de egyformán 5-5 percet kaptak, hogy lenyugodjanak… 
Az egygólos MAC vezetés benne volt a játékban, de meg nincs vége, bármi lehet.

III. harmad
Az a „bármi” nem jól alakult. A 44. percben Dansereau a kapu mögött megharcolt a korongért, visszakorizott, és balról, éles szögből lőtt nagy gólt a hosszú oldalra, 4:2. Tízperc harc – az Újpest a a visszazárkózásért, a MAC a győzelem biztosításáért kűzdött. Ez utóbbi jött be. Már-már indult az újpesti akció, de visszaszerezték a korongot a MAC-osok, Tóth G. pontosan adott a középen üresen maradt (védői is előre indultak) Orbanhoz, aki bebiztosította a hazai győzelmet. 54. perc, 5:2. A mérkőzés végén Becze még kihasznált egy emberelőnyt, egy lövés után a kapuba kotorta a korongot, 5:3. Illetve videóbíró, gól, gólöröm 5:3. Aztán a videóbíró videóbírója, megint gól, gólöröm, de még mindig csak 5:3. Ez lett a vége.
Rangadó volt a javából, szörnyű kezdés után (amit csak egyszer használtunk ki) feljavultak a hazaiak, győztek. Ma ők voltak jobbak. Nagyon hiányzott Ropret, és mondjuk két gólja. 
LS

Szilassy Zoltán: "Belekényelmesedtünk a parádés tíz-tizenkét perces kezdésünkbe, elhittük, hogy könnyebb lesz a mérkőzés. Ilyen kiváló csapat ellen, mint a MAC, ez nem működik. Ezután az ellenfél kezdett el egyszerűbben, így nagyobb sebességen jégkorongozni, mi pedig komplikáltuk a játékunkat."
(nso.hu)

A mérkőzés a SPORTSTREAM közvetítésében:


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése