2017. november 3., péntek

EL 61: DAB-UTE 3:1

Az Újpestben Kiss Dániel és Varga Arnold meggyógyultak, játszhattak a csapatban, Sikorčin és Ágoston nem, továbbá Nagy N. sem.
A DAB szurkolói régen látott számban jöttek ki a meccsre, bíznak a csapatban! Miskolcon kupameccsen elcsíptek egy pontot, és Turcotte, az új csodacsatár érkezése is növelte a reményeket.

 (2017.11.03) EL 61:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző, vezette: Gangel L., Wolf L., Muzsik N., Kedves A.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek - Erdélyi T., Mestyán, Turcotte, Azari, Novotny 1 - Skrypets, Orbán A. (1), Németh P., Léránt 1, Izacky - Lencsés, Hruby, Silló, Odnoga 1, Nagy M. - Makovics, Tanka, Borbás, Hári (2), Török. Edző: Morgan Jason, Musial David

UTE: Sila - Kiss R., Kiss D., Szalma, Cseter (1), Čaládi - Huba (1), Pokornyi, Benk 1, Frolik, Ropret - Varga A., Hegyi Á., Nemes B., Becze T., Sági M. - Schmál, Pápa, Dósa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
14:48 - 0:1 Benk (Cseter, Huba) - ee
30:27 - 1:1 Odnoga (Hári)
56:55 - 2:1 Léránt (Orbán A., Hári) - ee
59:19 - 3:1 Novotny - üres kapu

Kiállítás: 12 perc ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi (Cseter)
Lövések: 42 ill. 39 (13:13, 14:16, 15:10)

Élénk játékkal indult a találkozó, aztán jöttek a kiállítások, hol itt, hol ott. Újpesti előnyben a 15. percben kicsit lazán védekeztek a hazaiak, Čaládi jobbról baloldalra adott Cseternek, aki átpasszolt jobbra Benk ütőjére, kapásgól, 0:1. Nagyon szép játék volt! A védekezés hatékonyságán sírjanak a hazaiak. Továbbra is élénk, csaknem kiegyensúlyozott volt a játék, mindkét oldal törekedett a gólra, de jók voltak a kapusok. Az 20. percben emberelőnyben támadtak a hazaiak, Sila védés után a korong a gólvonalon szédelgett, amikor rámozdult mindenki. Nem lett gól, amit a videózás megerősített. 
Élénk, de meddő támadójátékkal telt a második játékrész, sorozatos büntetésekkel. Időnként kompenzálva egy-egy benézett faultot. Akárhogy is, a sok kiállítás nem tesz jót a játéknak. A 31. percben Hári jól hozta fel a korongot a jobboldalon, beadását Odnoga rálőtte, Sila védett, de a csatár ismételni tudott, 1:1. Nem volt nagy különbség a csapatok között, de az egyenlítés nem hiányzott. A továbbiakban talán az Újpest volt aktívabb, de a kapu előtt hiányzott az a kicsi plusz, ami által a helyzetből gól lesz.
A harmadik harmad is harcos játékot hozott. Aki a következő gólt lövi, viszi a meccset! Sokáig ment a harc, de a végére mintha a hazaiak feljöttek volna. Végül az 57. percben emberelőnyben egy buli után Léránt a baloldalok körből bombázott a kapuba, 2:1. Üreskapus gól (Novotny) volt a kegyelemdöfés.
A mai játékkal az Újpest akár győzhetett volna, de nem tette. Egy lőtt góllal meccset nyerni nem lehet. A hazaiaknak jött ki jobban a lépés.
Bajban vannak a lilák! Sorozatban harmadik Erste Liga mérkőzést vesztették el, ráadásul vasárnap Miskolcon játszik a csapat… 
LS

Szilassy Zoltán: "A második harmadban súlyos fegyelmezetlenségeket követtünk el. Több helyzetet kihagytunk, és e mellé öt kiállítást gyűjtöttünk be. Törvényszerű, hogy ezt az ellenfél megbünteti, így történt most is. A vereségért csak magunkat okolhatjuk, nagyfokú fegyelmezetlenségünk vezetett ide, elégedetlen vagyok."
(nso.hu)

Összefoglaló:

A teljes mérkőzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése