2017. november 27., hétfő

EL58: UTE-Brassó 1:0 hu.

Az előállított közlekedési cirkusz kárt okozott az Újpestnek, és szurkolóinak is. A csapat a bevételt és az erős támogatást, a szurkolók a meccs hangulatát nélkülözték. A távolabb lakók meg sem kísérelték, hogy valahogy eljussanak a Megyeri útra, a tudósító is a tévéközvetítést nézte, a beszámoló ennek alapján készült.
Az Újpestből kiesett Varga A. és Cseter, jégre lépett Ropret és Sikorcin. Végre leülhetett a cserepadra Kovács Attila, aki sérülése miatt eddig nem léphetett pályára egyetlen mérkőzésen sem. Az ellenfélnél a gólerős Walls és Mihály Árpád nem játszhatott, ahogy az otthon maradt MacMillan sem.


(2017.11.27) EL 58:
UTE - ASC Corona 2010 Brasov 1:0 hu. (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, ? néző, vezette: Kincses G., Kókai M., Muzsik N., Soltész Á.

UTE: Sila - Huba, Pokornyi, Szalma, Benk, Čaládi - Kiss R., Kiss D. (1), Sikorčin 1, Frolik, Ropret - Nagy N., Dósa, Nemes B., Becze T., Sági M. - Kovács A., Pápa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

ASC Corona 2010 Brasov: Polc - Sirokovs, Filip, Zabludovskyy, Wilgosh, Gliga - Bors, Stoflet, Mihály E., Molnár Zs., Tranca - Bíró O., Nagy I., Zsók, Péter Zs., Bíró M. - Csíki, Saluga. Edző: Lacroix Martin, Strenk Hunor

Gól:
63:32 - 1:0 Sikorcin (Kiss D.)

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 53 ill. 23 (12:6, 15:10, 21:6, 5:1)


I. harmad 
A vendégek kezdtek jobban, Mihály E. kapuvasa csengetett ébresztőt. 4 perc kellett, míg a hazaiak kijöttek, és veszélyt okoztak a brassói kapunál. Becze a 6. percben remek cselekkel húzott középre, Polc jó lövést hárított. Az Újpest emberhátrányát olyan letámadással kompenzálta, hogy fel sem tudott állni a vendégcsapat. A harmad második felében sokszor lőttek az újpestiek, de mindig védett Polc kapus.
Jobb az Újpest, de ez nem látszott az eredményjelző táblán. 

II. harmad 
Mindkét csapat pörgősre vette a folytatást, de hamar az Újpest került fölénybe. A hazai támadások rendre végigmentek, az UTE egyre közelebb került a sárgamezesek kapujához. A gól is közeleg? Egyelőre nem. A riporter így mondta: „Puhítják a lilák a Brassó kapusát. Ha így megy tovább, előbb-utóbb meg is puhul.” A humor egyelőre nem jött be, nagyon jó Polc kapus. Az Újpest Kiss R. szükséges faultja után hátrányba került – de nem sok izgalmat okozott hátul, inkább azt mondanám: két perccel kevesebb időnk maradt góllövésre.  Még a hátrányban Ropret belevetődött egy lövésbe, majd megindult, majdnem gólig ment, de végül mellé lőtt. Polc tartja a Brassót, magabiztosságával szinte elveszi a csatárok hitét. Unalmas már a hazai támadásokat leírni, mindig ugyanaz a vége: Polc.
A harmad végén emberelőny sem segített. Húsz perc maradt elrontani Polc statisztikáját, beszedni a három pontot. 

III. harmad
Kezdetként Becze két helyzetet hagyott ki, de a harmad megint a lövésekről és a vendégek kapusáról szólt. A Brassó fokozatosan elfáradt, de a szívük mindig kisegítette őket. Az Újpest előnyben, sőt, kettős emberelőnyben is támadhatott, de hiába. Bár az egész vendégcsapat mindent megtett a kapott gólok ellen, de a lényeg: UTE-Polc 0:0. Egy pontot elvesztettünk. A másik a miénk lesz? 

 Hosszabbítás
3 és fél perc után Sikorčin csodát tett: gólt lőtt,1:0, két pont Újpesten maradt! A sors igazságos és igazságtalan: 53 lövésből egyszer volt sikeres a hazai csapat, míg Polc 53 lövésből 52-szer jár sikerrel. De a gólokat a kapusok kapják, az Újpest győzött. Erdélyi hétvége következik.
LS


Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése