2017. november 5., vasárnap

EL 65: DVTK-UTE 2:3 bü.

Három vereséggel érkezett Miskolcra az Újpest, a listavezető ellen nem mi voltunk az esélyesek. Bár a pirosak egyetlen bajnoki vereségüket éppen Újpesten szedték össze.

A sérültek közül senki sem jött rendbe, sőt, ma Becze T. sem játszhatott.
(2017.11.05) EL 65:
DVTK Jegesmedvék - UTE 2:3 bü. (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Miskolci Jégcsarnok, 985 néző, vezette: Salánki A., Rencz D., Kormos D., Soltész Á.

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Kiss-Rusk J., Leppanen, Galanisz (1), Miskolczi, Magosi B. 1 - Rantanen (1), Láda B. 1, Pavuk (1), Vas J. (1), Kulmala - Joe, Vojtkó, Tóth A., Berta, Tóth G. - Bernáth, Ritó, Albert, Köllő. Edző: Tisell Mikael, Eemeli Olli

UTE: Sila - Kiss R., Kiss D., Benk, Frolik 1, Ropret 1(1) - Huba (1), Pokornyi, Szalma, Cseter, Čaládi 1 - Varga A. (1), Hegyi Á., Nemes B., Pápa, Sági M. - Schmál, Dósa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
06:20 - 1:0 Magosi B. (Galanisz, Rantanen)
36:15 - 2:0 Láda B. (Vas J., Pavuk) - ee
42:29 - 2:1 Frolik (Ropret, Huba)
54:27 - 2:2 Ropret (Varga A.)
65:00 - 2:3 Čaládi - büntető

Kiállítás: 4 perc ill. 12 perc
Lövések: 45 ill. 29 (16:5, 12:11, 12:10, 5:2, 0:1) 

A mérkőzés elején hamar beindult a DVTK, Silának rengeteg munkája akadt, eléggé beszorult az UTE. A 7. percben érkezett a cseppet sem váratlan gól. Egy parádés indítás után Galanisz lövését hatalmas bravúrral védte Sila de a kipattanót Magosi bombázta – a már üres kapuba, 1:0. A továbbiakban a játék képe nem változott, de szerencsére az eredmény sem.
Az első harmadban nagyszerűen játszott a DVTK, az Újpestnek alig volt lehetősége.
A második játékrészben továbbra ia a hazaiak domináltak, de már láttunk újpesti próbálkozásokat is. A harmad végén, a 37. percben a hazai emberelőny csaknem letelt, Láda balhátvédből lágy kézzel lőtt 2:0. Helyezett cseles lövés volt – de többen is takarták a korongot. Aztán majdnem jött a harmadik is, a 39. percben Galanisz kiugrása után Hegyi hátulról kaszált az ütővel – tiszta, gólmentő szerelés volt!
Emberhátrányban indult a harmadik harmad, de a folytatás fordulatot hozott! A 43. percben egy baloldali lövés elment a kapu mellett, a palánkról visszapattanva a jobbról jövő Frolikot találta jó helyzetben, régi-új csatárunk egyből a rövid sarokba lőtt, 2:1
43. perc Újpesti gól! Frolik! Feljött az Újpest, egyre többet vannak elöl a fehérmezes lilák. 40 percig nem ez volt a jellemző! A DVTK lendületes ellenakciói persze veszélyesek, de ritkulnak a hazai akciók. Sőt! Az 55. percben összejön az egyenlítés! Ropret a jobboldalon távolról kapura-centerbe lőtte a korongot. Valaki (talán Frolik, vagy egy védő) beleérhetett, 2:2! Erre az egyenlítésre nem sokan fogadtak, az egész biztos! A maradék időben az Újpest támadott emberelőnyben majd védekezett emberhátrányban –a 60. percig újabb gól nem született. 
Az Újpest a sírból visszahozott egyelőre egy pontot. A hosszabbítás 4 a 3 elleni felállásban kezdődött – hazai ostrommal. Egyenlő – 4 a 4 aztán 3 a 3 ellen folytatódott, és fejeződött be. Akkor büntetők!
Hihetetlen meccset láttunk. A DVTK két harmadban fölényben, magabiztosan és veszélyesen játszott. De a lila szív megdobbant, a harmadik húszpercben fölényt harcoltak ki a vendégek, és egészen váratlanul egyenlített a csapat. Hit, akarat, küzdeni tudás, Sila – ja, és egy kis jó hoki csodát, egyenlítést hozott. 
De egy pont, vagy kettő? A büntetőpárbajban Čaládi már a negyedik párban is betalált, de akkor Pavuk még válaszolt. A hatodik párban Erik Čaládi ismét gólt lőtt, és ezzel 3:2 ide! 
Fantasztikus! Szép volt fiúk! Kijöttünk a gödörből, idegenben vertük a listavezetőt – köszönjük, újpesti hokisták!
Az internetes közvetítés alapján - LS

Szilassy Zoltán: "A nézők minden bizonnyal élvezték a mérkőzést, az edzők viszont biztosan nem. Az elején a Miskolc nagyon ránk jött, ekkor Sila védéseivel maradtunk meccsben. Amikor igazán nagy volt a gond, összekaptuk magunkat, és 2-0- ról visszajönni a bajnok otthonában nagy teljesítmény, a büntetőket pedig mi lőttük jobban. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, ez igazán bravúros győzelem volt."
(jkb.hu)

Összefoglaló:

A teljes mérkőzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése