2017. november 17., péntek

EL101: UTE-MAC 3:2

A hokis mentalítás győzött! Szilassy edző előzetes aggodalma ellenére sérült játékosaink összeszorított fogakkal is pályára léptek, így hat védővel tudtunk kiállni a bajnokság második helyén álló, nyolc észak-amerikai születésű játékossal (na jó, közülük öten már magyarok) felálló MAC ellen. A lelátók ezúttal is szépen teltek, egyre többen hiszik el: egy UTE meccs megtekintése remek időtöltés, örömöt szerez a lilaszívű drukkereknek.
A nézőtérről két kiírás is Ágoston kapusunknak üzent:

Foto: Anda
Foto: Anda

(2017.11.17) EL 101:
UTE - MAC Budapest 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 585 néző, vezette: Nagy A., Kókai M., Berkesi B., Soltész Á.

UTE: SILA - HUBA (1), POKORNYI, SCHMÁL, PÁPA, TURBUCZ - KISS R. (1), KISS D., BENK (1), CSETER (1), ČALÁDI 1 - VARGA A., DÓSA, FROLIK, SIKORCIN, ROPRET 2 - BECZE T., PICHLER-BALÁSSY Á., NEMES B., SZALMA, SÁGI M. Edző: SZILASSY ZOLTÁN, BARÓTI ZSOLT

MAC Budapest: Bálizs - Dudas, Pozsgai T., Klempa (1), Brown (1), Dansereau (1) - Cunningham, Garát 1, Nagy K., Terbócs, Keresztury - Macaulay (1), Kovács B., Somogyi 1, Orban B., Majoross B. - Bodó, Vokla, Tóth G., Tóth R., Molnár D. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

Gólok:
24:23 - 0:1 Garát (Klempa, Dansereau)
27:27 - 1:1 Caladi (Cseter, Benk) - ee
37:32 - 2:1 Ropret (Kiss R.)
41:30 - 3:1 Ropret (Huba) - ee
54:57 - 3:2 Somogyi (Macaulay, Brown) - ee

Kiállítás: 16 perc + 10 perc fegyelmi (Pápa) + 10 perc fegyelmi (Kiss R.) + 10 perc fegyelmi (Becze T.) ill. 17 perc + 10 perc fegyelmi (Keresztury) + végleges fegyelmi (Kovács B.)
Lövések: 38 ill. 36 (12:9, 14:12, 12:15)

I. harmad
Az elején próbálgatták egymást a csapatok. A harc már ekkor is megvolt a jégen, de az izgalom egyelőre váratott magára. Az 5. percban Čaládi lőtt jól, majd Pokornyi tette ugyanezt, csak jóval távolabbról. Ezután Klempa következett, de ma Sila is, Bálizs is jó napot fogott ki. Az újpesti kapus Garát lövését fejjel hárította. Fél harmadnyi játék után megállapíthattunk, nagyságrendet javult szerda óta az Újpest, még akkor is, amikor a MAC feljött, szorongatott. A 14. percben emberelőnyben támadtak a lilák, amikor Nagy K. baloldalon száguldott fel, kapu elé kanyarodott, fordult egyet, lőtt, gól. De a körülmények gyanúsak voltak, valaki lökte Silát, a videóbíró is így látta, továbbra is 0:0 maradt. Az első adok-kapok a 17. percben alakul ki, innen fogva rendszeresen követték egymást úgy ötpercenként a lökdösődések, bunyók. A kiültetések után a MAC jött 5 a 4 ellen, de a hazaiak letámadásos védekezéssel elrontották az emberfóros lehetőségeket. A harmad vége előtt Ropretet érte támadás, jött a bunyó, két újpesti és két MAC-os ült ki, de előtte Dudás még hergelte a szurkolókat, majd aláírt egy korongot, és kidobta a nézőtérre. Aztán átment a büntetőpadra. Ilyet sem láttunk még!

II. harmad
Az újpesti emberelőny simán elmúlt. Egyenlő létszámban váltott a látvány, hatalmas iram, kicsi játék lett az új style. Aztán beindult a MAC, a 25. percben egy lendülettámadást vittek, Klempa Sila mamutjára bombázott, a visszajövő korongot Garát belőtte, 0:1. De a következő percben emberelőnyt kapott az Újpest. Mentek, támadtak a lilák, és az előny utolsó pillanatában a kapusterület előtt szédelgett a korong, Bálizs sem tudta birtokba venni, a kavarodást Čaládi oldotta meg, kiegyenlített, 1:1. Az Újpest eddig is jól játszott, de az egyenlítés valóban feldobta a játékosokat. Mindenki teljes erővel, koncentrálva játszott, hittel, önbizalommal megerősítve. A csapat játéka beindította a szurkolást, a bíztatás tovább erősítette a csapatot. A 35. perctől érdemes megnézni a videót! Akkora lett az iram, pillanatok alatt olyan helyzetek alakultak ki mindkét oldalon, hogy az ember csak lesett és izgult, nem lehetett jegyzetelni az eseményeket. De azt igen, hogy a 37. percben Szalmát leütközte (könyökkel) Kovács B., ifjú csatárunk ütője messze repült, ő meg fekve maradt a jégen. Letámogatták, vérzett a szája, merénylője számára véget ért a mérkőzés. Szerencsére Szalma később vissza tudott állni. A 38. percben 4-4-es felállásban Ropret balról kapu elé korcsolyázhatott – érdekes módon hagyták, minden védő állt az embere mellett – a csatár elhúzta a korongot Bálizs előtt és a hálóba lőtt, 2:1!
Ez a harmad olyan játékot hozott, amilyet nagyon régen láttunk Újpesten. Minden megvolt, ami a jó hokihoz kell: két elszánt, harcos csapat, száguldozó játékosok, jó támadások, kemény védekezés, remek kapusteljesítmények – és újpesti vezetés!

III. harmad
Az ötperces büntetés vége előtt a Huba lövésébe a levegőben beleérő Ropret ütőjéről a hálóba került a korong. A lelátói örömöt megállította az újabb videózás, de másodszor is örülhettünk a gólnak, tényleg 3:1 a 42. percben. A gól után feljött a MAC, annyi történés volt az újpesti kapu előtt, hogy egészen biztos, hogy lassabban járt az óra. De sikerült átvészelni ezt az időszakot, és alkalom volt megfigyelni az Újpest játékát. Egyszerűen okosan játszottak a lilák. A védekezés aktív és pontos volt, egy ütközés, egy közbeszúrt ütő, vagy Sila alakítása remekül működött. Minden egyes játékoson látszott az elszántság, de a gondolkozás is. Egy emberhátrányt kivédekeztünk, majd Varga faultolt – amivel gól akadályozott meg. Illetve halasztott fél perccel. A felállt MAC balhátvédje, Macaluay lövésébe Somogyi ért bele – ő is a levegőben, 3:2. A maradék hat perc okos újpesti játékot hozott, szinte nem is féltünk attól, hogy a vendégcsapat kiegyenlíthet. A közönség hatalmas ünneplése mellett meg is lett a győzelem!
Egészen biztos, hogy az idény legjobb játékát mutatta be az UTE, nagyszerű meccsen remek teljesítménnyel megérdemelt győzelmet aratott a csapat. Ma mindenki csillagos ötösre teljesített. Szép volt, fiúk!
LS

Szilassy Zoltán: "Nagyon jó meccs volt. A védekezésünk különösen jól működött, még azt is megengedhettük magunknak, hogy számos helyzetet kihagyjunk. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot."
(nso.hu)

Összefoglaló:


A mérkőzés a SPORTSTREAM közvetítésében:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése