2020. január 4., szombat

EL153: UTE-Gyergyó 2:3 bü.

Az Újpestnek nem nagyon megy a Gyergyó ellen, eddig két meccs, nulla pont a mérleg. És a két csapat fej-fej mellett a hatodik helyért harcol. Tehát érdekes, az alapállás!
Az Újpestben jégre léphetett Kiss Dani, aki Miskolcról jött vissza másfél hónapra, hogy többet legyen jégen, mint a DVTK-ban harmadik-negyedik soros védőként.
Remek létszámban, bizakodva vártuk a találkozó kezdetét. Azt azért megemlítem, hogy a vendégszektorban teltház volt.


(2020.01.03) EL 153:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 2:3 bü. (1:2, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 724 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Kedves A., Horváth B.

UTE: Duschek - Varga A., Kiss D., Benk (1), Sikorcin 1, Pance (1) - Saukko, Kovács A., Reed (1), DiDiomete (1), Csamangó 1 - Nagy N., Kiss-Rusk J., Nemes B., Vincze P., Rafaj - Pokornyi, Fehérgyarmati, Kovács S., Henderson. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Rasulov, Góga 2, Valdix (2), Rupert M. (1), Rupert  R. 1(1) - Bobcek, Ferenc, Pestunov, Péter Zs., Csergő - Orbán Sz., Kozma, Daradics, Sára, Elekes - Barabás, Benedek. Edző: Cameron Malcolm, Hamell Christopher

Gólok:
05:47 - 0:1 Góga (Rupert R., Valdix) - ee
08:00 - 0:2 Rupert R. (Rupert M., Valdix)
09:53 - 1:2 Csamangó (DiDiomete, Reed)
40:45 - 2:2 Sikorcin (Pance, Benk)
65:00 - 2:3 Góga - büntető

Kiállítás: 10 perc ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Rupert)
Lövések: 29:34 (6:10, 10:15, 13:6, 0:2, 0:1)


I. harmad
A vendégek kezdtek élénkebben de a 3. perctől a hazaiak emberelőnyben támadhattak. A lila előny kimaradt, viszont a vendégcsapat kihasználta az ő előnyüket a 6. percben: teljesen beszorították az Újpestet, egy jobboldali visszaadás után a baloldalt érkező Góga bevágta a korongot a rövidre, pedig láthatatlanul kicsi rés maradt Duschek és a kapuvas között, 0:1 (videó) . A vendégcsapat játszott élénkebben, és megint jól jártak: a 7. percben jó támadás után nagy helyzet maradt ki, de kicsit később egy visszaadást Rupert R. bombázott kapura, kapuba. A korong kijött,  bírók gólt ítéltek, de biztos, ami biztos, visszanézték. Igen, gól, 0:2 (videó). A vendégek továbbra is támadásban maradtak, de azért jött a fordulat: a 10. percben DiDomete baloldalt ment fel, lőtt, a kapus védett, de Csamangó remekül érkezve a szabad korongot betette, 1:2 (videó). Így már kicsit jobban néz ki az eredmény. A Gyergyó azonban erősített, jöttek, támadtak. Emberelőnyben nagyot ostromoltak, de egyenlő létszámban is fölényben játszottak, ostromolták a lila kaput. 
Jobban játszik, többet támad a vendégcsapat, de az egygólos hátrány elfogadható. Semmi sincs megnyerve, semmi sincs elveszve.

II. harmad
A harmad elején a Gyergyó volt veszélyes, majd Kiss-Rusk lőtt. Hatalmas lett az iram, száguldoztak a csapatok. Persze, a vendégek voltak aktívabbak. Az Újpestet egyszerűen beszorították. Ha korongot vesztettek, azonnal visszatámadtak, és vissza is vették a korongot. Ez az agresszív játék nagyon nem ízlett az Újpestnek. Nem volt hely és idő a cselezésnek, a nyugodt, pontos passzoknak, indításoknak. A fehérmezesek minden korongot azonnal visszavettek. Az Újpest előnyben tudott támadni, de gólt lőni akkor sem. Aztán egy bunyó után 5 a 3-ban támadhattak a lilák, ha csak 22 másodpercre is. Az emberelőny gól nélkül teltek el. Izgalmak, kiállítások, lövések voltak, de érdemi változás nem. 
Most mér tiszta, mi nem esik jól az Újpestnek: az agresszív letámadás, a sokmozgásos, figyelmes védekezés. továbbra is érvényes a megállapítás: semmi sincs megnyerve, semmi sincs elveszve. 

III. harmad
Így kell kezdeni! remek újpesti támadás, Benk középre adott, Pance lőtt, Cooke hárított, a korongot Sikorcin tette gólba, 2:2 (videó)! Megvan az X, egy gól a világ! És az UTE megy, megy előre. A Gyergyó talán elfáradt, már nem volt képes letámadni, azonnal visszavenni a korongot. És jöttek sorra akiállítások: háromszor is (megharcolt) emberhátrányba kerültek a fehér-pirosak. De a védekezésük működött: annyit mozogtak, hogy nem nagyon hagytak lehetőséget. Tehát a lehetősége megvolt az Újpestnek, de nem, nem és nem. Jött még  egy végajándék: fél perccel a vége előtt elcserélte magát a Gyergyó. 
Még egy gólt kellett volna lőni, ehhez minden lehetőség megvolt. Előnyök sora maradt ki. Egy pont megvan, egy pont elveszett. 

Hosszabbítás 
Másfél perc 4 a három ellen, de semmi, semmi gól. Ma ilyen a meccs, ilyenek a csapatok.

Büntetőlövések
Az elején hittük, így kell csinálni! Benk 1:0, Pance 2:0! Elég lesz? Rupert M. 2:1, a negyedik lövéssel egyenlő, Csergő lő gólt, 2:2. Az utolsó párosból csak Góga talál be, 2:3
A meccsen a Gyergyónak, a hosszabbításban az Újpestnek nem volt elég a kétgólos előny. Összességében: az Újpestnek valahogy nagyon nem ízlik a Gyergyó játékstílusa, az agresszív, sokmozgásos letámadó és a gondos védekező játék. Most három meccs, egy pont a mérleg. Nagyon hiányzik az elvesztett nyolc pont...
LS

Virág Csaba: "Nem játszottunk jól, az emberelőny-kihasználásunk pocsék volt, így nem lehet meccset nyerni. Pozitívum, hogy visszajöttünk nulla kettőről, de ilyenkor már győzni szeretne az ember. Keveset lőttünk kapura, sokkal agresszívabban kell játszanunk." 
Malcolm Cameron: "Egészen hihetetlenül játszottunk negyven percen keresztül. Jól működött a letámadásunk, agilisak voltunk, minden szempontból felülmúltuk az Újpestet. Aztán jött a záró harmad, és elhittük, hogy már zsebben van a mérkőzés, az UTE viszont nem adta magát könnyen." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése