2020. január 31., péntek

EL197: UTE-HKB 6:0

A két elmúlt meccs a nézőszám ellen dolgozott - nem voltunk ötszázan sem. A Hokilub felé komoly tartozása van az Újpestnek: eddig négy meccsből három vereség - ami kilenc pont veszteség. A legutóbbi 2:7 megmagyarázhatatlan. 
Az Újpestbe visszatért Csamangó, nem játszott Sikorcin és eltiltás miatt DiDiomete sem. Ő legutóbb Fehérváron egy buli előtt ütött bottal ellenfele térdhajlatára oldalról, ahol nincs védőfelszerelés, így nagyon fájhat. A bírók akkor nem látták a történést, a videót szándékosan nem tettem bele a beszámolóba. A fegyelmi bizottság visszanézte, látta, büntette az esetet. Az áldozat, Mihály az ütést két góllal torolta meg... 
A szövetség a járványveszély okán megtiltotta a hokisoknak a kézfogást. Jobb félni, mint megijedni. 

(2020.01.31) EL 197:
UTE - Hokiklub Budapest 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 475 néző, vezette: Németh M., Mach M., Balla N., Mizsák P.

UTE: Duschek - Varga A., Henderson (1), Benk 1(2), Pance (1), VINCZE P. 3(2) - Saukko, Kiss-Rusk J., Reed, Ainsworth, CSAMANGÓ 1(3) - Nagy N., Kovács A., Nemes B., Kovács S., Rafaj - Horváth Á., Godó 1. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Hokiklub Budapest: Kiss B. - Lévai, Reiter A., Satek, Pihlqvist, Szűcs I. - Berry-Lamontagna, Szécsi, Lőczi, Manninen, Albert - Linke, Bugár, Koski, Petres, Szappanos - Bán, Horváth B., Németh Á. Edző: Brandström Jens, Suoraniemi Niko

Gólok:
21:36 - 1:0 Vincze P. (Csamangó, Benk)
30:11 - 2:0 Benk (Vincze P.)
38:17 - 3:0 Vincze P. (Pance, Benk)
43:28 - 4:0 Csamangó (Vincze P.)
52:54 - 5:0 Vincze P. (Csamangó, Henderson)
57:29 - 6:0 Godó (Csamangó)

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc
Lövések: 44:30 (14:11, 15:9, 15:10)


Az első harmadról jót, vagy semmit.
A második játékrészben elkezdett hokizni az Újpest: Hokiklub támadások után a 22. percben Csamangó indult meg a baloldalon, visszajátszott Vincze Péterhez, aki jól megnézte a kaput és be is talált, 1:0 (videó). Az Újpest támadásban maradt. hajtottak, támadtak, játszottak! Pedig becsszóra ugyanezek a játékosok szerencsétlenkedtek az első játékrészben. A 31. percben Benk lőtt a kapuba, miután az első próbálkozó Csamangó lövése visszajött a kapusról, Vincze igazította a korongot Benk ütőjére, 2:0 (videó). A 39. percben eldőlni látszott a meccs, amint letelt a vendégcsapat kiállítása, Pance jobbról beadott, a korong lepattant, megállt, Vincze Péter kapcsolt, 3:0 (videó). 
Nagyot fordult a világ! A lilák kiürítették az adrenalinos poharat, és elkezdtek játszani, hajtani, akarni. Össze is törték az ellenfelet, nagyjából már 1:0 után is érezni lehetett, ma győznek a lilák. 
A továbbiakban a játék képe nem változott, a vendégek nagyjából hit nélkül próbálkoztak - bár gól azért lőhettek volna. A lilák viszont lőttek is: a 44. percben Vincze visszavett egy korongot, ami Csamangóhoz került, aki baloldalról fonák gólt lőtt, 4:0 (videó). Pár perc múlva Csamangó visszaadta a gólpasszt, bement a harmadba, önzetlenül balra adott Vinczéhez, aki nagy gól lőtt, 5:0 (videó)! Ha jól meggondoljuk, VINCZE - HKM 5:0, hiszen #61-esünk valamennyi gólban benne volt, háromszor tettesként, kétszer tettestársként. Az 58. percben Csamangó Godóval lövetett gólt, 6:0 (videó), ez a vége. A most visszatért csatár négy gólban volt társszerző, vagy elkövető.
Borzasztó első játékrész után végre pályára lépett az Újpest, szívvel-lélekkel, akarással, játékkal. Megdolgoztak az eredményért, a 6:0 nem túlzás. Jogos volt az ünneplés a meccs végén. (Most még kevésbé érthető az MHK-tól összeszedett három korábbi vereség...) Hogy máskor az első harmad is olyan legyen, mint a második és a harmadik, az edzők dolga. A végén mi, nézők örültünk, szép esténk volt!
A Megyeri úttól egy ugrás Káposztásmegyer, vasárnap mindenki Megyerre! A Vasas ellen is érezzük jól magunkat!
LS

Virág Csaba: "A Hokiklub harcos, sokat korcsolyázó csapat, ennek megfelelően készültünk fel: nagy nyomás alá helyeztük az első perctől, ennek köszönhetően rengeteg korongot szereztünk a támadóharmadban, ami döntőnek bizonyult. Okosan játszottunk, tudatosan építettük fel az akcióinkat, ami meghozta a kellő eredményt."

Jens Brändström: "Az Újpest kiválóan játszott, még nem láttam így teljesíteni. Az alapszakasz során volt, hogy sikerült megtréfálnunk. Küzdöttünk, de a hazaiak a játék minden elemében jobbak voltak nálunk." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése