2020. január 27., hétfő

EL210: Fehérvári Titánok-UTE 6:5

Ami a szokásos: az üres parkolót nagyon őrizték, nehogy elfoglaljuk a VIP helyeket. Azokét, akik sosem nézik a Titánokat. Ezt a gondolat(?)menetet nem fogom megérteni soha. Úgy 20-25 újpesti szurkoló nézte a helyszínen a meccset. 
A Titánok meze annyira sötétkék, hogy az már fekete. Az Újpestben Csamangó ma sem játszott, viszont a kapuba Márkus állt. 

(2020.01.27) EL 210:
Fehérvári Titánok - UTE 6:5 (2:2, 3:2, 1:1)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 357 néző, vezette: Pálkövi Zs., Halassy Gy., Somos G., Pálkövi Bo.

Fehérvári Titánok: Kornakker - Mangone (1), Imre, Zion, Balogh B., Mihály Á. 2 - Horváth M., Kiss R., Campbell 2(1), Madácsi 1(1), Péter A. (1) - Vas M., Schartz, Nagy Á. (2), Császár (1), Vincze G. 1 - Szabó D., Erdély (1), Kovács A., Almási, Buzás. Edző: Kiss Dávid, Arany Máté Dániel

UTE: Márkus - Saukko, Varga A. 1, Benk, Sikorcin (1), Pance (1) - Kiss-Rusk J., Henderson, Reed 1, DiDiomete, Ainsworth 1(2) - Nagy N., Kovács A., Nemes B. (1), Vincze P. 1(1), Rafaj 1(2) - Pokornyi, Kovács S., Horváth Á., Godó, Duschek (kapus). Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
05:20 - 0:1 Reed (Ainsworth, Rafaj) - ee
08:45 - 0:2 Rafaj (Ainsworth)
13:35 - 1:2 Madácsi (Campbell, Császár)
17:53 - 2:2 Campbell (Madácsi, Péter A.)
21:41 - 3:2 Campbell
24:28 - 4:2 Mihály Á. (Mangone)
27:08 - 5:2 Vincze G. (Erdély, Nagy Á.)
29:12 - 5:3 Vincze P. (Rafaj, Nemes B.)
39:26 - 5:4 Varga A. (Sikorcin, Vincze P.) - ee
45:41 - 5:5 Ainsworth (Pance) - eh
48:00 - 6:5 Mihály Á. (Nagy Á.) - ee

Kiállítás: 4 perc ill. 10 perc
Lövések: 40:25 (12:12, 17:9, 11:4)


I. harmad
Újpesti hátránnyal indult a mérkőzés, aztán buli-dili következtében Sikorcin aktív reklamálására kiszórtak egy titánt. Az emberelőny gólt hozott, a megjáratott korongot Reed bombázta balról, 0:1 (videó). A 9. percben Rafaj kapott pontos átadást, kapásbomba jobbról, 0:2 (videó). Eddig rendben. AZ Újpest fékezett, könnyű gólokkal megvan a meccs. Pár percig továbbra is beszorultak a hazaiak, de jött valami varázsütés: beindult a Hydro-Titán-Volán-Fehérvár. Nagy tempót diktáltak, veszettül jöttek előre. A lilák kivédekeztek egy emberhátrányt, de a támadásban maradt hazai csapat, és Madácsi egy visszajátszott korongot vágott a kapuba, 1:2 (videó). A hazaiak beindulva maradtak, visszavettek egy korongot, Campbell be is lőtte, 2:2 (videó). Pár másodperccel a harmadvég előtt Pance Sikorcin akció, aztán Vargához került a korong, lő, gól, 2:3. De a bírók addig videóztak, míg kisles miatt nem adták meg. Nézegessétek a videót, aztán döntsetek. (videó). Én megadtam volna... 
Újpest hajtás, könnyű kétgólos előny, Titán hajtás, egyenlítés

II. harmad
Balfékgól... A 22. percben Fehérvári lövést hárított Márkus, mindenki (ő is) azt hitte, övé a korong. Csak Campbell nem, a szabad korongot bepöckölte, 3:2 (videó).  Három percre rá a még mindig erősen támadó Titánok lőttek gólt, egy lövés jobbról kerülte el a kaput, a korong a palánkról visszajött, a kapus nem kapcsolt, Campbell igen, 4:2 (videó). Ezután bejött Duschek. Ő nem egész 3 percig bírta, Vincze G. találatával lett 5:2 (videó). A meccs elment, sor öt gólt kapni... De a lilák önérzete feltámadt, beindult a csapat. Hogy miért kellett ez hosszú lazítás? A 30. percben Vincze P. küzdött a kapu előtt, balról ment kapu felé, és egyszer csak bekotorta a korongot, 5:3 (videó). Az utolsó percben előnyben Sikorcin átadását Varga bombázta be. Ezúttal megadták a Varga gólt, 5:4 (videó).
Két könnyű gól, majd egy harmadik után bekapcsolt az Újpest. Elszórakoztuk a meccset, aztán hatalmas melóval visszajöttünk. Őrület.

III. harmad
41:05, 44:24, . 47:05.  Az újpesti kiállítások időpontja. A második hátrányban megugrott Pance és Ainsworth, szép összjáték után gól, 5:5 (videó)! A harmadik hátrány hazai gólt hozott, pedig már-már megvolt a korong. Mihály Á., 6:5 (videó). Volt hátra elég idő, a harc a végsőkig fokozódott, de a lilákban már nem volt több energia az újabb egyenlítéshez. Kár.
Ezt a meccset hozni lehetett volna, mondjuk hosszabb koncentrálással, jobb kapusteljesítménnyel. A gyors kétgólos előny után a lilák túllazítottak. A háromgólos hátrányból nagy elszántsággal sikerült visszajönni, de az újabb gól már sok volt, nem maradt idő-erő a válaszra. 

A héten elvárt kilenc pontból már csak hat lehet. Legyen is meg!
LS

Virág Csaba: "Annak ellenére, hogy vezettünk kettő nullára, nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. Ezután viszont elképesztően indiszponáltan játszottunk, nem korcsolyáztunk, küzdöttünk eleget, és túl sok teret, valamint időt hagytunk az ellenfélnek, hogy felzárkózzon. A harmadik harmadban volt három fegyelmezetlenségből fakadó kiállításunk, ez nem fért már bele, megérdemelte a Fehérvár a győzelmet." (nso.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése