2020. január 25., szombat

EL187: UTE-Gyergyó 3:4 bü.

Két hét szünet után ott folytattuk, ahol abbahagytuk, a Gyegyó volt az ellenfél, de most Újpesten. Az alsóház két éllovasa találkozott. Eddig háromszor is az idegenben játszó csapat győzött, legutóbb az Újpest, azelőtt büntetőkkel a Gyergyó. 
Jó ez a szombat esti időpont, jobb szombaton meccsre menni, mint vasárnap. Sokan is voltunk, bár a régi törzsgárdából több volt a hiányzó, mint résztvevő. A csapatból Csamangó hiányzott, és a Miskolcra visszarendelt Kiss Dani sem játszhatott már.

(2020.01.25) EL 187:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 3:4 bü. (2:2, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 772 néző, vezette: Kókai M., Juhász G., Pálkövi Bo., Balla N.

UTE: Duschek - Saukko, Varga A., Benk 1, Sikorcin 1, Pance - Kiss-Rusk J., Henderson, Reed (1), DiDiomete (1), Ainsworth 1 - Nagy N., Kovács A., Nemes B., Vincze P. (1), Rafaj - Pokornyi, Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Rasulov, Góga 1, M. Rupert 1(1), R. Rupert (2), Péter Zs. (1) - Jones 1, Ferenc, Valdix 1, Vorobyev, Csergő - Orbán Sz., Nagy Cs., Barabás, Sára, Elekes - Daradics, Benedek. Edző: Cameron Malcolm, Hamell Christopher

Gólok:
00:26 - 0:1 Góga (Rupert R.)
05:54 - 1:1 Ainsworth (DiDiomete, Reed)
11:08 - 2:1 Benk - ee
15:48 - 2:2 Valdix (Péter Zs.) - eh
43:38 - 3:2 Sikorcin (Vincze P.) - ee
47:18 - 3:3 Jones (Rupert M., Rupert R.) - ee
65:00 - 3:4 Rupert M. - büntető

Kiállítás: 14 perc ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Jones)
Lövések: 42:33 (16:9, 9:13, 15:8, 2:2, 0:1)

I. harmad
Hamar jött az ébresztő: a 26. másodperben egy buli után visszakerült a korong Góga elé, aki azonnal lőtt - a kapuba, 0:1  (videó). Korai ébresztő, jobban kell figyelni! A lilák a gól után megindultak, illetve megindultak - volna. A Gyergyó a már többször látott letámadásos védekezéssel csírájában elrontotta a hazai támadásokat. Az 5. perctől sikerült kijönni, Benk, majd Rafaj, aztán Vincze került gólhelyzetbe. Küzdelmes meccset láttunk, a csapatok minden centiért küzdöttek, harcoltak, ütköztek, birkóztak. a 6. percben jó támadás végén Ainsworth egyenlített, egy baloldali átadást tett a hálóba. 1:1 (videó). Egy cseppet sem volt egyszerű játék, kapu mögül vissza, beadás középre, gól. Szép volt! A hajtós meccs folytatódott, de ha kijöttek a lilák, tartósan ott maradtak az ellenfél harmadában. Emberelőnyben játszva egy pillanatra sem jött ki a korong a gyergyói harmadból, másfél perc után Benk lőtt gólt, de hogyan? Jobbról az alapvonalon túlról lőtte be a korogot, az egy védőről bepattant, 2:1 (videó)! A találat még jobban beindította az Újpestet, annyira, hogy a következő emberelőnyre elfogyott a kötelező óvatosság. Az első megugrást (óvatlan csere) még megúszták a lilák, de aztán előnyben támadva egy visszacsorgó korongot Saukko két lecsapó fehérmezes ellen nem tudott megtartani Valdix kapura ment, gól, 2:2 (videó). A védő (miért?) még kiállítást is kapott - volna.
Erős hajtós meccsen két eltérő stílusban játszó, hajtós csapat küzd egymással. Jó a meccs, bár egy kevésbé izgalmas mérkőzést - megfelelő eredménnyel - szívesen néznénk.

II. harmad
A kezdés után hamar megjött a gól, amit a vendégek lőttek. Egy lövés védett Duschek, a felpattanó korongot az érkező csatár a a levegőből, bravúros ütőmozdulattal lőtte a hálóba. Újpesti kérésre videó. Hosszas nézegetés után nem gól, "magas bottal való játék" okán. A jelenet a mérkőzés videójából hiányzik. (A jkb.hu-n látható!) Pedig de megnéznénk! A visszavont gól kettős érzelmet keltett: jó, hogy nem adták meg, de valóban magas bot volt ez a remek mozdulat? A folytatásban nagy volt a harc, ami beindította az újpesti szurkolást, mindenki segíteni akarta a csapatot. Jöttek a kiállítások is előbb a vendégeknél, majd háromszor is az Újpestnél. A tettek súlyosságát többször eltúlozták a bírók. Tehát izgalom és győzni akarás továbbra is megvolt, a gólok még vártak.

III. harmad
Talán fáradtak a vendégek, az aktív letámadás elmúlt, de támadásban továbbra is veszélyesek voltak. Úgy a 42. percben gólt lőtt az Újpest, Benk lövése kapuvas, a visszapattanót megint ő lőtte, de Varga belenyúlt, úgy lett gól. Vagyis Videó, és nem gól. A kapu elmozdult. Nézzük meg! (videó). Aztán Sikorcin már nagyon mérges lett, hamarosan olyan gólt lőtt, (bomba elég távolról, középről), amit már nem kellett videózni, 3:2 (videó). Aztán megint emberhátrány, és egy felesleges gól a 48. percben: már megvolt a korong, de a gyergyóiak visszavették azt, és elég könnyű gólt lőttek, Rupert M. révén, 3:3 (videó). A győzelemhez szükséges gól csak nem sikerült, pedig jó lett volna. Tehát 1-1pont.

Hosszabbítás
Esélyt kaptak a lilák, egy nyilvánvaló fogásért 4 a 3 ellen támadhattak két percig, de nem jött a győztes találat.

Büntetők

Sikerült sajnos megismételni a legutóbbi hazai UTE-Gyergyó büntetődrámát: Most is 2:0-ra vezettünk, (Pance és Sikorcin), de Rupert M. és Jones (negyedik és ötödik rávezetés) egyenlített, a hatodik sorozatban Rupert M. ismételt, 3:4 a vége.
Az Újpest olyan hozzáállással játszott, ahogy kell. De tegyük hozzá, az ellenfél is. Izgalmas, hajtós meccset hoztak le a csapatok. Ennél kisebb különbséggel nem lehet veszíteni. Szomorúak lehetünk (vagyunk), de elkeseredettek nem. Most már győzelmek következnek!
LS


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése