2020. február 14., péntek

EL191: UTE-Fehérvári Titánok 3:1

Nagyon nehezen jöttünk össze, nagyjából annyian néztük a meccset, mint szerdán. Pénteken nagyobb a forgalom, nem nehéz lemaradni a kezdésről. A lila csapatban most sem játszott Vincze P., Csamangó és Pokornyi, viszont - mint kiderült - már több idő jutott Odnogának.

(2020.02.14) EL 191:
UTE - Fehérvári Titánok 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 419 néző, vezette: Pálkövi Zs., Halassy Gy., Mizsák P., Pálkövi Ba.

UTE: Duschek - Varga A., Henderson, Benk 1, Sikorcin (2), Pance (1) - Saukko (1), Kiss-Rusk J., Reed (1), DiDiomete 2, Ainsworth - Nagy N., Kovács A., Nemes B., Godó, Rafaj - Odnoga, Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Fehérvári Titánok: Szeles - Mangone (1), Imre, Zion 1, Balogh B., Vincze G. (1) - Szabó D., Kiss R., Campbell, Madácsi, Péter A. - Vas M., Erdély, Halasi, Császár, Buzás. Edző: Kiss Dávid, Arany Máté Dániel

Gólok:
05:30 - 1:0 DiDiomete (Saukko, Sikorcin)
26:01 - 2:0 Benk (Sikorcin, Pance)
43:06 - 2:1 Zion (Mangone, Vincze G.) - ee
59:17 - 3:1 DiDiomete (Reed) - üres kapu

Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc
Lövések: 42:38 (10:16, 17:15, 15:7)


Nagyon nehezen jöttünk össze, nagyjából annyian néztük a meccset, mint szerdán. Pénteken nagyobb a forgalom, nem nehéz lemaradni a kezdésről.
A lila csapatban most sem játszott Vincze P., Csamangó és Pokornyi, viszont - mint kiderült - már több idő jutott Odnogának. 
Az előzmény: három fehérvári, kettő újpesti győzelem. Úgy tűnik, az UTE "fekszik" a Titánoknak. Tehát ma este bármelyik fél győzhet.

I. harmad
 Az első perctől két aktív csapatot láttunk lelkes, küzdős játékkal. A Fehérvár támadott többet, de a 6. percben Reed ment el a jobboldalon, centerezését kiütötték, a második hullámban középen érkező DiDiomete elé, aki kapásból akkora gólt lőtt, hogy alig bírta fogni a háló, 1:0 (videó). Két perc múlva Varga lövését védte Szeles, a kipattanóból Godó ismételt, de a kapus csodamozdulattal megint hárított. Hajtós, sokmozgásos játékot láttunk, de a Titánok voltak veszélyesebbek, Duscheknek nem sok alkalma volt lazításra. A hazai támadások ritkábbak voltak, igazán jó helyzetet nem sikerült kialakítani, így a lövés is kevesebb volt. Aztán a kiállítások jöttek, benne 20 mp kettős újpesti emberhátránnyal, de lelkes védekezéssel elkerültük a gólt. Még egy mozzanat a harmad végén: a 19. percben Pance kapott kiugratást, de a rávezetésben nem lett eredményes, majd az utolsó pillanatban emberelőnyben támadva majdnem sikerült összehozni hátul egy gólt. Vezet az Újpest, hajt a csapat, de hátul Duschek nagyon sokat tett a vezetésért.

II. harmad
Emberelőnyben kezdett az Újpest, de ezután is a hazaiak támadtak többet. Az elöljátékban is több lett a figyelem, pontosabban az átadások. A 27. percben meseszép támadást vittek a lilák, Sikorcin jobbra passzolt, majd Pance keresztbe adott az érkező Benk Andrásnak, aki balról a kapuba bombázott, 2:0 (videó). A kapus nem ért át, egy pillanatra védtelen maradt a kapu balról nézve. Egy perc múlva ismét egy szép akció, de Nemes beadását Godó mellé lőtte - egy kicsit. A harmad felétől megint többet támadott a vendégcsapat, hiszen érezték: ha gólt kapnak, oda a meccs, ha lőnek egyet, visszajön az esély. Az eredmény: hajtós, élvezhető mérkőzés. Feltűnt, hogy az Újpest milyen jól védekezik: hátul minden átadásba belenyúltak, vagy felszedték az ütőt, vagy zártak. A harmad végén - emberelőnyben - majdnen ráfizetünk: Saukko egy előre vágott korongot szedett össze hátul, de forduláskor elcsúszott, és majdnem gól lett (videó).

A kétgólos előny - sokszor leírtam - csalóka. Kimondva sok, de két pillanat alatt eltűntethető, vagyis kevés. 

III. harmad
A 44. percben jött az, amit csak a Titánok vártak: felállt emberelőnyben Zion jött jobboldalon, nyugodtan célzott, lapos lövése célt ért, 2:1 (videó). A meccs még nyíltabb lett. Pihenő, lazítás egyik oldalon sem lehetett - nem is volt. Apró érdekesség: Szeles kissé eltájolt ütése okozott némi derültséget a nézőtéren (videó). Folyt a játék, egyik oldal sem került fölénybe, de semmi sem volt biztos. Én egyre többet lestem az órát, mennyit kell kihúzni a végéig gól nélkül. A mérkőzés továbbra is hajtós volt, két akaratos csapat küzdött, bár az Újpest azzal a tudattal játszott, hogy ha így marad minden, az is jó. Amikor elérkeztünk az utolsó kettő perchez, kötelezően lejött a fehér kapus, DiDiomete egy rossz átadást megfogva gólig sétált, 3:1 (videó).
Fontos győzelmet szerzett a csapat, végig koncentrált védekezés, remek kapusteljesítmény jellemezte ma az Újpestet. Azért még 1-2 gól hiányzott, de bíztatóan játszottak a lilák. A Fehérvár is odatette magát, jó meccset láthattunk. A vége is jó lett, érdemes volt kijönni a Megyeri útra.
LS

Virág Csaba: "A mérkőzés java részét mi uraltuk, ám abban a pillanatban, hogy kiengedtünk, jött a büntetés… Nagyon hajtós meccs volt, dicséret illeti mindkét együttest. A három pontnak természetesen örülök, Gyergyóban is hasonló játékra lesz szükségünk."

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése