2020. február 2., vasárnap

EL201: Vasas-UTE 1:5

Éppen időben érkeztünk, de a jegyet nem a vendégszektor bejáratánál árulták - csak sétáljanak a szurkolók. Na, sétáltunk, az első gólt a lépcsőházban hallottuk. 
Elhatároztam, hogy az Utehoki-lelátó ingyenes hokimeccs-rendezési tanácsokat ad a rászorulóknak. Várom a jelentkezéseket! (Van ötletem, hol kelne el néhány jótanács...)
Sok lila szurkoló jött el a kerület szélére, talán 200-nál is többen lehettünk. A csapatban ma sem játszott DiDiomete és Sikorcin. Pokornyi sérült, combizma beszakadt, négy hét kényszerpihenő vár rá. 

(2020.02.02) EL 201:
Schiller-Vasas HC - UTE 1:5 (0:4, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Vasas Jégcentrum, Budapest, 600 néző, vezette: Nagy A., Berger Á., Pálkövi Bo., Korbuly G.

Schiller-Vasas HC: Sági M. - Gáspár, Bukor, Szlama, Schmál, Turbucz - Hetényi P., Seregély, Fliszár, Czakó, Nagy M. - Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma - Pápa B., Farkas B., Márton 1, Csiki (1), Székely Mádai (1). Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

UTE: Duschek - Varga A. (1), Henderson 1(1), Benk 1, Vincze P., Csamangó - Nagy N., Saukko (1), Pance (1), Reed 1(2), Ainsworth 1(1) - Kovács A., Horváth A., Nemes B. 1(1), Godó, Rafaj - Kovács S. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
02:10 - 0:1 Henderson (Nemes B.)
12:22 - 0:2 Benk (Pance, Varga A.) - ee
15:29 - 0:3 Nemes B. (Reed, Saukko) - ee
18:39 - 0:4 Reed (Ainsworth, Henderson)
22:34 - 0:5 Ainsworth (Reed) - eh
48:33 - 1:5 Márton (Csiki, Székely Mádai)

Kiállítás: 13 perc ill. 17 perc
Lövések: 30:28 (12:10, 11:9, 7:9)


Tehát az első gólt csak hallottuk, visszanézve a 3. perc elején egy villám ellenakció során Nemes visszaadott a balhátvédben jövő Hendersonhoz, aki egyből tesztelte a hálót, 0:1 (videó). Vasas emberelőnyt, benne 23 mp dupla előnyt sem használtak ki a hazaiak, ám amikor fordult az emberfór, Pance jobboldali centerezését Benk beleszúrással tette gólba, 13. perc, 0:2 (videó). Az Újpest magabiztosan támadott, a 16. percben megint emberelőny, Reed lövése kijött, középen Nemes tette kapura a korongot, ami alig szédült át a gólvonalon, 0:3 (videó). A bírák videóztak, úgy is gól, duplán örültünk, tényleg 0:3. Újabb 3 perc után újabb gól, ezúttal teljes létszámnál, Henderson áradását Ainsworth lőtte, a kipattanót Reed tette be, 0:4 (videó). A meccs eldőlt, aki sietett, mehetett haza. Persze, ilyen szurkoló egyik oldalról sem akadt. Vártuk a folytatást, várták a csodát. 
A folytatás jött be a második harmadban, amikor a Vasas támadott emberelőnyben, Ainsworth korongot kapott a saját kékvonalnál, és rávezetéses gól lőtt, 0:5 (videó). Ez a 23. percben történt. A 30. percig folytatódott - már gól nélkül - az eddig látott játék, amikor az Újpest lassított. (Ebben a műfajban nagy gyakorlata van a csapatnak... Ma azért jól csinálták a fiúk, előbb megnyerték a meccset, csak azután fogták vissza magukat.)
Hazamehettünk volna mi, nézők is, de a játékosok is: mindkét csapat érezte, ma már fordulat nem lesz. Nem is lett, illetve a hazaiak a 49 percben lőttek egy gólt, amikor is Csíki beadását Márton közelről belőtte, 1:5 (videó). A meccs végén egy bunyó (győztes: Pance) mozgatta meg az indulatokat.
Az Újpest magabiztosan hozta a kötelezőt, az elvárt három pontot. Ma ennyi elég volt. A magam részéről örülök, hogy nem lett nagyobb a különbség. Egy gyengébb csapatot nem szabad agyonverni, az nem dicsőség. 
A rájátszáshoz szám szerint négy meccsen egy pont megszerzése is elegendő. Most tíz nap (válogatott) pihenő, és jöhetnek az alsóházi visszavágók.
LS


Virág Csaba: "Nagyon jól játszott a Vasas az egész mérkőzés során, az, hogy az első harmadban négygólos előnyt szereztünk, nem volt benne a játékban. Kihasználtuk a lehetőségeinket, és nagyon hatékonyak voltunk a kapu előtt. Ez volt a különbség. Nehéz úgy játszani, hogy van négy gól előnyünk, ez meg is látszott a teljesítményünkön. A három ponton kívül sok mindennel nem lehetünk elégedettek, szóval ezt a meccset gyorsan el kell felejtenünk, mert erre sok mindent építeni nem nagyon tudunk."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése