2020. február 12., szerda

EL206: UTE-Vasas 5:1

A válogatott szünet után nem voltunk sokan. Győzelemre készültünk. A Újpest csapatába visszatért Sikorcin és DiDiomete, felgyógyult Benk, és hosszú szünet után Odnoga Mátyás is csapattag lehetett, bár csak egyszer láttam a jégen. Mindegy, legalább már itt volt. Csamangó viszont kimaradt.

(2020.02.12) EL 206:
UTE - Schiller-Vasas HC 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 405 néző, vezette: Soós D., Haszonits M., Kövesi B., Bedő P.

UTE: Duschek - Varga A. 1(2), Henderson, Benk, Sikorcin 1, Pance (1) - Saukko, Kiss-Rusk J., Reed 1(2), DiDiomete 1(1), Ainsworth (2) - Nagy N., Kovács A., Nemes B. (1), Godó, Rafaj 1 - Odnoga, Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Schiller-Vasas HC: Sági M. - Inglis, Bukor, Schmál, Nagy M., Turbucz - Hetényi P., Seregély, Fliszár, Csiki, Czakó - Tornyai, Surányi, Béres, Páterka 1, Szalma (1) - Pápa B., Gáspár, Szlama, Márton, Székely Mádai Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Gólok:
22:04 - 1:0 Sikorcin (Pance)
28:32 - 2:0 Rafaj (Nemes B., Varga A.)
39:20 - 2:1 Páterka (Szalma)
50:45 - 3:1 Varga A. (Ainsworth, Reed)
53:16 - 4:1 DiDiomete (Ainsworth, Reed)
59:42 - 5:1 Reed (DiDiomete, Varga A.)

Kiállítás: 4 perc ill. 0 perc
Lövések: 35:31 (12:12, 12:12, 11:7)


Már s meccs elején beindult az Újpest, az látszott, hogy gyorsan döntésre akarják vinni a dolgot. Volt lendület, akarat - csak eredmény nem. Olyannyira, hogy az ugyancsak hajtós napot kifogó Vasas is támadott lendülettel, lövésekkel. Na, ennyi volt jó a játékból, valamint a kapusok teljesítménye. A lendület nem hozott látványos játékot, nem működött a gólveszélyes összjáték. Az első harmad 12:12-es lövésaránya túlzónak tűnik, a vasasok lőhettek többet kapura. Hajtós semmi - ez az első húszperc summája.
Aztán a második játékrészben a vendégek beszorították a lilákat - ezt nem vártuk. De amikor felmentünk, szinte rögtön gól lett: Pance balra tolta a korongot Sikorcinhoz, aki jó gólt lőtt, 1:0 (videó). Továbbra is a Vasas támadott, beszorította a hazai csapatot - ezt azért nem vártuk. Viszont egy lendület ellenakció során Rafaj a jobbszélen száguldott, és kiengedte a botjában rejtőző bombát - 2:0 (videó). Kényelmes előny, kényelmes játék. A 40. percben jött a büntetés: két tavalyi újpesti játszott össze, Szalma alapvonal mögüli visszajátszását Páterka verte be közelről, 2:1 (videó). Vezetett az Újpest, de a szünetben nem voltunk túl boldogok.
A 43. percben DiDiomete pattintott gólt közelről. Túl közelről. Kivideózták, nem adták meg (videó). Az izgalmak megmaradtak, annál is inkább, mert a Vasas nem nyuszisan játszott: hittek magukban, hogy pontért, pontokért jöttek Újpestre. Az 51. perc törhette össze hitüket, amikor újpesti támadás során Varga fellépett, és egy visszajátszást kegyetlenül belőtt, 3:1 (videó). az 54. percben Ainsworth ment fel, balról jobbra passzot, DiDiomete átvette, belőtte, 4:1 (videó). A meccs eldőlt, de az utolsó percben Reed DiDiomete lövése után ‒ a kapusról jött ki ‒ beállította a magabiztos végeredményt, 5:1 (videó). 
Az 5:1 jó eredmény, de azt vártam, nyugisabb meccs lesz. Egyrészt az Újpest hiába volt lendületes, szétszórt volt a csapat, és a Vasas jobb, lelkesebb játékot nyújtott, mint amit előzetesen gondoltunk róluk. Az eredmény bekerül a nagykönyvbe, a mai teljesítmény ‒ az nem. A rájátszás megvan, az ott szükséges játék még nincs meg.
LS

Virág Csaba: "A Vasas ellen sosem könnyű, hiszen fiatal csapat, amely sokat korcsolyázik és nagyon küzd. Most nem mentek be a helyzeteink az elején, így sokáig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Időnként jól játszottunk, de a Vasas kontráiban benne volt a veszély, így nagyon oda kellett figyelni, hogyan menedzseljük a korongot. Fontos volt a kapusunk szerepe a győzelemben. Az utolsó tíz percben gólokban is megmutatkozott a munka, amit az egész meccsen mutattunk. Örülünk a három pontnak és a playoffnak." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése