2020. február 27., csütörtök

EL230: UTE-DAB 5:2

Kezdjük a végén! A legjobb négy között az UTE! A DAB ellen 4:0-ás összesítéssel elsőként jutott az ERSTE Liga elődöntőjébe a lila-fehér együttes.
Abban a kellemes helyzetben várhatta az Újpest a DAB elleni negyedik negyeddöntőt, hogy az első három meccset nyerte, méghozzá úgy, hogy láthattuk: ez az Újpest valóban jobb csapat, mint az újvárosi Acélbikák. Olyan nagy baj már nem történhet, a következő négy mérkőzésből egyet kell megnyerni. A hazai csapatban a hiányzók közül senki sem gyógyult fel, viszont nincs új sérült, beteg. A nézőszám - ma is lassan gyülekeztünk - kissé felülmúlta a tegnapit.

(2020.02.27) EL 230:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 845 néző, vezette: Rencz D., Kókai M., Szabó D., Árkovics G.

UTE: Duschek - Varga A., Henderson, Benk (2), Sikorcin 1(2), Csamangó 1(1) - Saukko (1), Kiss-Rusk J. (1), Reed 1, DiDiomete 1, Ainsworth (1) - Horváth A., Kovács A. (1), Odnoga, Godó, Vincze P. 1 - Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi, Kovács B., Mazurek, Dansereau (1), Azari - Lendák 1, Hüffner, Silló, Turcotte 1, Somogyi - Hruby, Baker, Dósa, Németh P., Gebei - Ráduly, Tamás, Pinczés, Subotic, Gulácsi. Edző: Leger David, Ihnacak Miroslav

Gólok:
04:19 - 1:0 Sikorcin (Csamangó, Kiss-Rusk J.)
09:01 - 2:0 Vincze P. (Sikorcin, Benk) - ee
32:06 - 3:0 DiDiomete (Ainsworth, Saukko) - ee
35:20 - 3:1 Lendák - 2ee
36:33 - 3:2 Turcotte (Dansereau) - ee
38:32 - 4:2 Csamangó (Sikorcin, Benk)
49:21 - 5:2 Reed (Kovács A.) - eh

Kiállítás: 12 perc ill. 16 perc
Lövések: 42:28 (12:10, 15:10, 15:8)


I. harmad
Újpesti fölénnyel, de kapulövés nélkül telt a mérkőzés eleje. Gyakorlatilag Sikorcin gólja volt az első kaput eltaláló lövés. Az 5. percben Kiss-Rusk lövését/átadását Csamangó a kapu elől ügyesen továbbnyomta, Sikorcin oldalán üres volt a kapu, 1:0 (videó). Amit eddig láttunk: nagyjából csak egy csapat játszik. Azari kiállt, ebből jött össze Vincze P. gólja a 10. percben Sikorcin korongja megpattant, Vincze egyből lőtt, 2:0 (videó). Amit az Újvárostól láttunk - azaz a semmi - nagyjából arról szólt, hogy ennyi volt a meccs. Három vesztes meccs után, semmiféle reményt mutató előzmény után ez a kedvetlenség természetes reakció. A 13. percben azonban cáfolt a DAB, jó támadások, lövések, Duschek bravúrok következtek. Az Acélbikák támadtak föl, vagy a lilák lazítottak? Talán mindkettő. Ami feltűnt: Azari nagyon beindult. No nem játékban, hanem amúgy. Ütközött, lökdösődött, mindenkibe belekötött. 
Húsz perc után sima 2:0 egy reményvesztett csapat ellen. Nagy baj már nem lehet. 

II. harmad
Belekezdett a DAB, de a fölény 3-4 percig tartott. Aztán ismét az UTE dominált. 5 az 5-ben is felállt a lila csapat, emberelőnyben 9 másodperc multán az újabb gól is összejött, DiDiomete Ainsworth jobboldali beadását pattintotta be, 3:0 (videó), ami már kvázi győzelem. A továbbiakban az Újpest átvészelt egy emberhátrányt, majd összehozott két faulttal kettőshátrányt (jogos volt mindkét döntés). És jött a kettős büntetés is, Lendák lövése után 3:1 (videó), (Varga csak 7 másodpercet ült)  majd a 37. percben Turcotte közeli lövésével 3:2 (videó) lett. Fordulat! A kellemes három gólból pillanatok alatt mini előny maradt. Az Acélbikák remekül elkapták a pillanatot, ébresztették a nézőket, és remélhetően a hazai csapatot is. Éppen két perc múlva Sikorcin harcolt meg nagyon erőszakosan egy korongért, Benkhez passzolt a kapu mögül, aki egyből keresztbe adott a kapus előtt, a jobbról érkező Csamangó közelről betalált, 4:2 (videó). 
A két vendéggól jót tett a meccsnek, és a nézőknek. Mondom, úgy hogy tudom a folytatást. Világos lett: a győzelem 3:0-nál sem garantált, izgulni, szurkolni, illetve a játékosoknak tenni kell valamit a sikerért. 

III. harmad
A vendégek támadtak többet, aztán kiegyenlített játék következett. A csapatot a két gól (és három győzelem) megnyugtatta, a szurkolás nagyon megy, jönnek a dalok, sokan nyomják. A döntés egy újpesti emberhátrány hozta meg, amikor a Reed emberhátrányban megugrott a jobbszélen, befelé kanyarodott, és valami furcsa mozdulattal megemelte a korongot és a hosszú sarokba fonákolta, 5:2 (videó). A továbbiakban Azari újabb alakítása következett, a cséká összesen 8 perc kiállítással "segítette" csapatát. De a játékos másik arca: a mérkőzés végén elkorcsolyázott a hazai szurkolótábor előtt, és megtapsolta az ünneplő közönséget, szép megnyilvánulás volt. Mi más maradt a végére, mint az ünneplés, megvan, 4:0-lal bekerült az UTE a négy közé! A negyeddöntők során megismerhettük csapatunknak azt az arcát, amit az előcsatározások során gondosan titkolt, és csak egy-egy meccsre villantott fel. A nagyszerű játék alapja a figyelem, egymás segítése, a lelkes és pontos játék, a jó egyéni teljesítmények. A legjobbkor jutottunk el erre a szintre, amiből nem kellene engedni. 
Most van idő pihenésre, felkészülni az elődöntőkre. Hogy ki lesz az ellenfél? A párosítás: a négy közé került csapatok előzetes helyezése számít, 1-4 és 2-3 helyezettek játszanak egymással. Tippünk van, de pontosan majd a jövő héten alakul ki.
LS

Virág Csaba: "Nagyon jó párharc volt, szinte hibátlanul játszottunk. Szerdán még nem tudtunk mosolyogni, csütörtökön már igen, habár a második harmad gyengébben sikerült. Az Acélbikáknak nem jött össze semmi, pedig ugyanolyan keményen küzdöttek, mi azonban válogathatnánk a szebbnél szebb találataink között."

Azari Zsolt: "Az Újpest a játék minden elemében felülmúlt minket. Azt hittük, a középszakasz-második helyünk után egyszerű dolgunk lesz, nem tudtunk elég keményen játszani. Persze minden tőlünk telhetőt megtettünk, ám ez sajnos semmire sem volt elég, mert az Újpest kiválóan hokizott."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

1 megjegyzés:

Unknown írta...

"A tegnapi nap eseményei nem mindennapiak voltak, a délutáni operatív törzs által tartott sajtótájékoztató után nem volt sok idő a nem egyszerű helyzet kezelésére. A zártkapus meccsekre a lehetőség adott volt, az Erste Liga így az érintett csapatokat meg is kereste két kérdéssel:

– Rendezőként zárt kapuk mellett megrendezitek-e a következő mérkőzéseket?
– Vendég csapatként kiálltok-e a következő mérkőzésekre?

Erre egyenes választ, IGEN-t/NEM-et vártak. Clubunk két IGEN-nel, a lila-fehérek pedig két NEM-mel válaszoltak. Tehát nem vállalták a folytatást, ami alapvetően elfogadható is lenne, hiszen az egészség az első, azonban látva, hogyan mutatták ezt be Újpesten, más lehetett a háttérben. Közösségi oldalukon 13 órakor jelezték, hogy hamarosan döntés születik arról, hogy megrendezhetik-e a mérkőzéseket. Az Erste Ligának a feltett kérdésekre a válaszokat mindkét fél délután öt körül küldte meg – értsd: a Dózsa itt már jelezte, hogy nem lép jégre. Ennek ellenére 20.35-kor közösségi oldalukon azt kommunikálták, hogy nézők nélkül rendezik meg az elődöntő harmadik mérkőzését, csak még várják a szervezők állásfoglalását. Ez percre pontosan akkor történt, amikor az Erste Liga hivatalos oldalán közölte, hogy véget ér a szezon… A következtetéseket mindenki vonja le maga."

Megjegyzés küldése