2020. február 26., szerda

EL229: UTE-DAB 5:0

Most jön a harmadik! Két fantasztikus újvárosi játék és győzelem után sok nézőre számítottunk. Ha lassan is, de összejöttünk.. A nagy forgalom miatt az első harmad alatt szinte folyamatosan érkeztek a szurkolók. És ha le is maradnak gólról, gólokról, azért itt akarnak lenni. És ez jelent valamit! Ma sem játszhatott Nemes és Rafaj, friss hiányzóként Nagy N. és Pance sem. Csamangó bekerülhetett a csapatba.

(2020.02.26) EL 229:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 805 néző, vezette: Soós D., Nagy A., Balla N., Kis-Király B.

UTE: Duschek - Varga A. 1, Henderson, Benk, Sikorcin, Csamangó - Saukko (2), Kiss-Rusk J., Reed (2), DiDiomete (2), AINSWORTH 3(1) - Horváth A., Kovács A. (1), Odnoga 1, Godó, Vincze P. - Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi, Kovács B., Mazurek, Silló, Azari - Lendák, Hüffner, Turcotte, Dansereau, Somogyi - Hruby, Ráduly, Dósa, Németh P., Gebei - Zanoski, Tamás, Pinczés, Subotic, Gulácsi. Edző: Ihnacak Miroslav

Gólok:
03:25 - 1:0 Varga A. (DiDiomete, Ainsworth)
07:20 - 2:0 Ainsworth (Reed)
17:20 - 3:0 Ainsworth (Kovács A., Reed)
38:27 - 4:0 Ainsworth (Saukko, DiDiomete)
54:21 - 5:0 Odnoga (Saukko)

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 50:20 (23:9, 11:9, 16:2)

I. harmad 

Kicsit álmosan kezdte a játékot az Újpest. Ez azért különösen meglepő, mert az előző két meccsen nem így volt. De ne vigyem túlzásba a sajnálkozást, hamarosan rendeződtek a viszonyok. Sikorciné volt az első újpesti helyzet a 4. percben, majd a következő támadás már a jegyzőkönyvbe is bekerült: DiDiomete balról passzolt a második hullámban feljövő Varga elé, kinek kapáslövését nem sok kapus védte volna, 1:0 (videó). Nagyon okos átadás, remek gól! Ettől kezdve beindult, szorított az Újpest, beszorultak a vendégek. A 8. percben aztán már indult a DAB, de a tétovázó újvárositól Reed visszaszedte a korongot, Ainsworth vitte kapura, be is lőtte, 2:0 (videó). Most következett a találkozó legérdekesebb szakasza. A DAB tudta, ha gólt kapnak, vége. Ha ők lövik a következőt, nyílt lesz a folytatás. Így aztán mindent bele, jöttek, próbálkoztak, Duschek azonban rájátszás-színvonalon védett. Az Újpest újra fölénybe került, emberelőnybe játszhattak, majd a vendégek embert cseréltek a büntetőpadon. Di hiába, a lilák felálltak, támadtak, lőttek, de nem találtak. Ekkor még nem. Egyenlő létszámnál aztán megint Ainsworth következett, második hullámban érkezve kapott jobbról, Kovácstól egy remek beadást, 3:0 (videó). A jó forgatókönyv jött be. Ezután az Újpest járt úgy, hogy nem hagyták kihűlni a büntetőpadot, a liláknál is csak 6 mp. teljes létszámos játék volt a két büntetés között. A háromgólos különbség eldöntötte a meccset, általában, de a két csapa játékát látva biztos, hogy innen már nem lesz fordítás. Az Újpest nem olyan jó, mint Újvárosban. Pontosítok: nagyon jó az Újpest, de nincs még többre rákényszerítve. Pedig tudjuk, van bennük tartalék! 

II. harmad 
Számomra kissé furcsa dolog történt: a DAB nem adta fel a reménytelen helyzetet: többet támadtak, mint az első húszpercben. Pedig nem igazán hihették, hogy visszajöhetnek a meccsbe. A játék képét torzították a hazaiak kiállításai, összesen 5 perc 51 másodperc. De nem kellett izgulnunk, vagy ha kellett volna, Duschek védései nyugtattak meg. A végén meglett az újabb gól is, a mérkőzés legszebb támadása futott lendületből: DiDidiomete balról adott középre, Saukko egyből jobbra tolta a korongot, az érkező Ainsworth belőtte a csapat negyedik, maga harmadik gólját, 4:0 (videó), mesterhármas! Olyan szép gól volt, érdemes megnézni még egyszer:  (videó)
Nem kell magyarázkodni, hogy mi hogyan nem. Lőttünk egy gólt, minden eldőlt, Ainsworth csodás teljesítményt villantott. Végre egy ilyen szünet Újpesten: mindenki mosolyog, senki sem aggódik. 

III. harmad 
A rend kedvéért a harmadik húszpercet is le kell játszani. lejátszották a csapatok, hatalmas újpesti fölény mellet egy gól esett, Odnoga visszatérése utáni első találatával - elment a baloldalon és lőtt a rövidre, jól - lett 5:0 (videó). Ennyi éppen elég, nem szabad agyonverni az ellenfelet, tegyünk félre a gólokból holnapra. Még jól jöhet. 

Egy hete kevesen gondolták, hogy ilyen simán mennek a dolgok az Újváros ellen. Az összesítés 3:0, a játék jó, gólerős és meggyőző. Ha csütörtökön nem esünk olyan hibába, hogy lenézzük az ellenfelet, nem lehet baj. Reméljük, a többiek sokáig birkóznak egymással... Mindent összevetve: SZÉP VOLT FIÚK! Holnap is legyen szép!
LS

Virág Csaba: "Szerettünk volna úgy kezdeni, ahogy Dunaújvárosban abbahagytuk, ez volt a kulcs, és szerencsére sikerült is. A fiúk az elmúlt találkozókon rendre meg tudták valósítani az edzéseken gyakoroltakat, aminek meg is van az eredménye. Az előny ellenére a negyedik mérkőzésen is százszázalékos koncentráció kell majd ahhoz, hogy le tudjuk zárni a párharcot."

David Leger: "Sajnos továbbra sem találjuk a játékunkat, az Újpest pedig kitűnően él a lehetőségeivel. Az életben maradáshoz elsősorban támadásban kell előrelépnünk, hiszen ezúttal sem dolgoztunk ki elég helyzetet az ellenfél kapuja előtt. A helyzet nehéz, de visszaút mindig van."

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése