2020. február 16., vasárnap

EL213: Gyergyó-UTE 5:0

Az alsóház első helyén álló Gyergyó fogadta az Újpestet. Ha a lilák ma győznek, helyet cserél a két csapat - bár az igazat megvallva, nincs komoly tétje a találkozónak. Nem mi választunk, minket választanak. Azért jó lenne győzni, mert az eddigi öt mérkőzésből csak egyet húzott be az UTE, akkor Gyergyón sikerült a győzelen. Ma még nehezebb lesz: a hiányzók: Sikorcin, Vincze P., Pokornyi, Csamangó, Kovács S., és Varga A. Tehát három sor maradt. A mérkőzést a netes közvetítésen követem, kezdéskor 925-en voltunk.
(2020.02.16) EL 213:
Gyergyói Hoki Klub - UTE 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)   -  eseménynapló

Gyergyószentmiklós (ROU), 822 néző, vezette: Csata A., Csomortani Zs., Andre A., Redai B.

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Jones (1), Ferenc, Barabás, Tendler 2(2), Valdix (3) - Rasulov (1), Kozma, Pestunov (2), Vorobyev 2, Csergő - Góga, Nagy Cs., Antal Zs. 1, Benedek, Elekes - Orbán Sz., Daradics. Edző: Cameron Malcolm, Hamell Christopher

UTE: Márkus - Saukko, Kiss-Rusk J., Benk, Pance, Rafaj - Nagy N., Henderson, Reed, DiDiomete, Ainsworth - Kovács A., Nemes B., Odnoga, Godó - Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
35:11 - 1:0 Tendler (Valdix, Pestunov) - ee
35:30 - 2:0 Antal Zs. (Rasulov, Tendler)
47:48 - 3:0 Vorobyev (Tendler) - ee
51:15 - 4:0 Vorobyev (Jones, Valdix) - ee
59:53 - 5:0 Tendler (Valdix, Pestunov) - ee

Kiállítás: 4 perc ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Ainsworth)
Lövések: 42:29 (10:6, 17:11, 15:12) 


I. harmad 

A harmad elején a Gyergyó támadott többet. Nem volt nagy iram, és mintha a hazaiak sem nagyon erőltetnék meg magukat. Ami feltűnő: nincs az a határozott letámadás, amivel Újpesten rendszeresen lebénították a lilák támadójátékát. A harmad felére kiegyenlített lett a meccs. Aztán a 16. percben Valdix lőtt, Márkus védett, de sokáig nem tudta, hol a korong. Szerencsére az nem volt rossz helyen. A 18. percben Reed a lövést Cooke védte, de nem fogta. A korong a gólvonal felé csusszant, és a bíró fütyült, bár a korong nem volt a kapusé. A hazaiak tisztáztak, de azért mégis... 
A hazai csapat kicsi többet támadott, de egyik oldalon sem érzek túl nagy erőbedobást. Azért legalább egy gólt látni fogunk! 
Harmad végén 1505-en lestük képernyőn a meccset. A szünetben a videón  nonstop nézhettük az első harmad izgalmas eseményeit. Nem rágtuk le a körmünket, bár izgalmasabb volt, mint máskor a Rolba köreit nézni. 

II. harmad
 A harmad elején Nagy Cs. görnyedt össze, letámogatták, nem is játszott tovább. Ekkor többet támadott az UTE. Aztán fordult a játék, Márkus dolgozott sokat. A 32. percben Nagy N. lőtt, jól, majd 5 az 5-ben felállt az Újpest, kétszer is. Aztán egy jó hazai támadás után Antal Zs., majd Elekes lőtt. Jövetkezett az első újpesti kiállítás, és dupla büntetés: a 36 percben felálltak a hazaiak, a jobbra tett korongot Tendler bombázta a kapuba 1:0, majd a kezdés után Rasulov balról adott be, az érkező Antal Zs. közelről a rövidbe pattintott, 2:0. A mérkőzést elnézve megvan a mai győztes. De azért egy parádés Márkus védés után ketten ugrottak ki, Godó átadásából Ainsworth nem talált be. A végén jött egy UTE előny, de hamar egyenlített a büntipadon Nagy N. 
Két harmad, kétgólos hátrány. Az az átkozott 36. perc... Húsz perc hátravan, csodát nem várok. 

III. harmad
Az Újpest támadott, de nem nagyon volt igazi gólszerzési lehetőség. Aztán UTE hátrány Gyergyó gól Vorobyev talált be, 3:0. A folytatás innentől unalmas: hazai emberelőny, hazai gól, megint Vorobyev, 4:0. Most már elég lesz! Az újpesti emberelőny kimaradt. Az 56. percben Reed csinált helyzetet magának, de gólig nem jutott. És a végén jött a szokásos unalmas: hazai emberelőny, hazai gól, Tendler, 5:0. Ez a vége. Ainsworth idő előtt 2+10-zel hazament. 
Ne keseredjünk el, hiányos csapatunk egyenlő létszámnál egyenlő ellenfél volt, az ötből négyszer emberhátrányos gólt kaptunk. (Azért az is gólnak számít.) A meccs nem volt egy nagy élmény, az hiszem, csak a két csapat szurkolói figyelhették igazán a közvetítést. A legnagyobb nézőszám, amit láttam, 1871 volt. 
Szerdán Tüskecsarnok, aztán két meccs idegenben, utána kérszer Megyeri út. A dátumot, ellenfelet még nem tudni.
LS

Virág Csaba: "Öt az öt ellen nekünk is megvoltak a helyzeteink, a speciális egységek döntöttek: amíg a Gyergyó sok emberelőnyéből betalált, mi egyből sem. Rendkívül puhányak voltunk, az öt gólból négyet kipattanóból vagy harminc centiről kaptuk, ami nagyon gyenge eredmény tőlünk, pedig közeleg a rájátszás, ott pedig éppen ezek döntenek..." (nso.hu)

Élő közvetítés: (Video: Keresztes Média) -> a videót a mérkőzés után letiltották.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése