2020. február 23., vasárnap

EL222: DAB-UTE 1:5

A tegnapi UTE győzelem egy kissé elvette a hazai szurkolók kedvét, kevesebben jöttek szurkolni csapatukért. Viszont ahogy kell, a vendégszektorban sokkal többen voltunk, legalább nyolcvanan, de lehet, hogy többen is. Még egy jó hír: visszavették a hangerőt, elviselhető volt a zene a nézőtéren. Csapatunkban most sem játszott Rafaj, Pokornyi és Csamangó, valamint a tegnap megsérült Nemes sem.

(2020.02.23) EL 222:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző, vezette: Gangel L., Juhász G., Pálkövi Bo., Pálkövi Ba.

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi, Kovács B. (1), Mazurek (1), Németh P., Azari - Lendák, Hüffner, Turcotte, Dansereau 1, Somogyi - Hruby, Baker, Dósa, Silló, Gebei - Pinczés, Ráduly, Subotic, Tamás, Gulácsi. Edző: Ihnacak Miroslav

UTE: Duschek - Varga A., Henderson (1), Benk 1(1), Sikorcin (2), Pance 2 - Saukko, Kiss-Rusk J. (1), Reed 2, DiDiomete, Ainsworth - Nagy N. (2), Kovács A., Odnoga, Godó, Vincze P. (1) - Kovács S., Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
08:01 - 0:1 Reed (Nagy N., Sikorcin) - ee
15:52 - 0:2 Pance (Sikorcin, Henderson)
31:09 - 1:2 Dansereau (Mazurek, Kovács B.)
35:51 - 1:3 Benk (Vincze P.) - eh
53:32 - 1:4 Pance (Benk, Kiss-Rusk J.)
58:22 - 1:5 Reed (Nagy N.) - üres kapu

Kiállítás: 17 perc + 10 perc fegyelmi (Gebei) + végleges fegyelmi (Turcotte) ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi (DiDiomete)
Lövések: 28:31 (10:12, 6:10, 12:9)

I. harmad 

A hazaiak belekezdtek, úgy rajtoltak, mint ahogy tegnap a második harmadban. Agresszívan letámadtak és támadtak. Ez nem egész három percig tartott, és mikor is beindult az Újpest, jött, koncentrált játék, az aktív támadások, pont úgy, mint tegnap. És megint nézzünk vissza: ma is a 8. percben lőtt kapuvasat Saukko, csakúgy, mint tegnap. Ha az egész meccs olyan lesz, mint tegnap, nem fogjuk bánni! Aztán újpesti emberelőny, újpesti gól (ugye láttunk ilyet - tegnap), és csodaszép gól: Reed jobbról szédületes cselekkel indult meg, - egy újvárosi jégre is szédült - átkerült balra, lövése védhetetlen volt, 9. perc, 0:1 (videó). Továbbra is egyértelmű az újpesti fölény, a 16. percben Sikorcin remek cselek után a kapu mögül adott vissza, Pance lőtt - 0:2 (videó). Mit írjak? Tessék visszalapozni tegnapra, ott is megvan ugyanez. 
Nagyon jó hangulatban telt a szünet. A szurkolás aktívabb volt a tegnapinál, és már el mertük hinni: van csapatunk! A szombati teljesítmény nem egy véletlen valami volt, egyszerűen JÓK VAGYUNK!

II. harmad 
Ment a játék, hol a vendégek nyomtak, hol a lilák. Az összecsapások, az ütközések sokasodtak. Mindenki gyűjtött már némi sérelmet a túloldalról, így jólesett némi törlesztés. A 27. percben Gebei palánkra kente Odnogát, aki kapásból behúzott egyet a tettesnek (videó). Ekkor az indulatok eléggé elszabadultak, többször alakult ki kisebb bunyó, lökdösődés. Aztán a 32. percben váratlanul gólt lőtt a DAB: újpeti támadások közepette kihagyott hátul a figyelem, Dansereau nagyszerű kiugratással a hálóig meg sem állt, 1:2 (videó). Általában ilyenkor kezdünk izgulni, hogy elfogy az előny. De ma valahogy nem került elő ez az érzés. Hiszen jobb, sokkal jobb az Újpest. Aztán a 36. percben jött a mérkőzés mélypontja: Sikorcin odacsapott Turcotte-nak. A bírók hagyták, nem kellett volna. Pár másodperccel később Turcotte szolgáltatott igazságot saját magának, bottal leütötte Sikorcint (videó). Ez több verekedést váltott ki, és utána jött a rendteremtés: úgy 12(!) percnyi vizsgálati szünettel, kihallgatásokkal, reklamációkkal, ítélethozatallal és fellebbezéssel. Nem ajánlom senkinek, hogy ezt a cirkuszt megnézze, a fegyelmi bizottság majd úgyis megteszi. A két aranysiskos kiszállt, az egyiket küldték, a másikat támogatták az öltözőbe. Az ítélet: 3 újpesti és 4 Acélbika folytatta a mérkőzést. Milyen jó! 15 másodperccel később már 1:3! Benk korongot szerezve kapura indult egy védő ellen, Vinczéhez játszott, aki visszaadta és benkes pattintott góllal 1:3 (videó) lett. 
Az érzelmek csúcsra pörögtek a lelátón, és némileg túlpörögtek a jégen. Nem kell rosszra gondolni, pontosan ezért, az ilyen pillanatokért vagyunk szurkolók. 

III. harmad 
Vezetett az Újpest, elszántan próbálkozott a DAB. Mindkét fél mindent megtett, a hazaiak egy pillanatra sem adták fel. Mert ha csak két gólt lőnek, már egyenlő. Viszont a lilák sokszor öt az ötben is felálltak, a védekezésben nem hibáztak, nem engedtek újabb megugrásokat és ha mégis kapura lőttek a pirosok, Duschek mindent hárított. A végső döntést Pance hozta, az 54. percben Benk hátulról visszajátszott korongját vágta be, 1:4 (videó). A végén a üreskapus játékot gyakorolta a DAB, Reed a saját palánkjától lőtte az ötödiket, 1:5 (videó).
Ilyenkor csak nagy ünneplés következhet, ami meg is volt. De szóljunk a hazai játékosokról, akik körbejöttek, köszöntötték az újpesti szurkolókat is. Nagy tapsot kaptak, megérdemelték. A meccs az meccs, de utána ismét tart a sportbarátság. 

Ilyen jó, izgalmas, Újpesti sikert hozó meccset jó, ha ötévente lát az ember. A tegnapi volt az év meccse. Mától a mai az, sokkal jobb volt, mint a szombati. Aki ma nem volt Újvárosban, óriási veszteség érte. Az UTE csapata olyan játékot mutatott be (tegnap és ma is), amilyet a liláktól évek óta nem láttunk. A játékosok koncentráltak, egymást segítetve szerezték meg a korongot. A csatárok úgy játszottak, hogy három első sorunk volt. Nem tudok betelni a teljesítménnyel, amit ez a csapat adott. SZÉP VOLT FIÚK! 
Eddig 2:0 ide. Folytatás szerdán és csütörtökön - immár a Megyeri úton. Jó állunk, de ugye minden meccs 0:0-ról indul, és semmiféle előzmény nem számít. És még valami: a csapat hatalmas támogatást kapott a lelátóról. Ilyen szurkolás nagyon régen nem volt. Olyan dalok sorát énekeltük, amelyeket évek óta nem hallottunk. (köszi Gab!) Mindebből az következik, hogy szerdán és csütörtökön MINDENKI ÚJPESTRE! 
LS

David Leger: "Sajnos nem sikerült átlendülnünk a holtponton, az emberelőnyeinkkel megint nem éltünk sőt, kaptunk is egyet fórban. Ez utóbbi nagyon sokba került, utána már nem tudtunk felzárkózni. Van miben javulnunk a következő találkozóig." 


Virág Csaba: "Hasonló mérkőzés volt, mint a szombati, megint sikerült kétgólos előnyre szert tennünk, majd a DAB ismét feljött egyre. A második harmadban sokat állt a játék a kiállítások miatt, de ebből egy emberhátrányos góllal szálltunk ki, ami megmutatta, mekkora karaktere van a csapatnak. Elképesztően dolgozott mindenki." 
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése