2022. december 8., csütörtök

MK15: FTC-UTE 2:2

Az idény elején az FTC kétszer is legyőzte a lilákat a Tüskében (5:3, 3:2). Akkoriban az FTC a harmadik volt, az UTE már kilencedik. Mostanra az UTE nyolcadik, a zöldek alászálltak a hetedik helyre, de 11 pont előnnyel a nyolcadik előtt. Mi lesz ma?
Az újpest  hiányzók, Kiss D., Benk, Henttonen vissztértek, viszont nincs itt Kovács Alex. A vendégszektorban nem volt telt ház. Helyszíni beszámoló szerint vagy 30 fiatal lila szurkolót az csak az első harmad után engedtek be. Kaptak visszatérítést a jegyárból?
Vasárnap a Megyerin ligameccsen fogadjuk a zöldeket!

FTC-Telekom – UTE  2:2 (1:0, 0:1, 1:1)

Tüskecsarnok, 711 néző, vezette: Pálkövi Zs., Rencz D., Szabó D., Kövesi B.

FTC-Telekom: Arany - Karmeniemi, Hrabal, Sailio, Kestila 1, Kulmala - Seregély, Boros, - Betteridge, Nagy G., Tóth A. - Mesikammen, Sarcia, Bán (1), Kreisz 1, Tóth G. - Kucsma, Farkas L., Kozma, Galántai. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

UTE: Rajna - Jekunen, Kiss D., Benk, Henttonen (1), Just (1) - Tornyai, Kiss Ph., Shirley 1, Kiss P., Peresunko - Pokornyi, Ritecz, Balogh B., Kovács S. 1, Szabó Rácz - Madácsi (1), Nemes B., Németh A., Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
19:17 - 1:0 Kestila
28:36 - 1:1 Kovács S. (Just, Henttonen)
56:14 - 1:2 Shirley (Madácsi)
57:25 - 2:2 Kreisz (Bán)

Kiállítás: 6 perc  ill. 8 perc
Lövések: 44:28 (12:8, 18:10, 14:10)

I. harmad
Semmilyen meccset látunk. Ténferegnek a csapatok. Tudják: a mérkőzést le kell játszani, de ma nem lesz döntés. Bár egy komoly előny döntő lehet. A semmi és az unalom eltartott a harmad feléig, amikor elkezdett ébredezni a játék. Aztán lassan nyomás alá helyezte az FTC a vendégcsapat kapuját. És meg is lett a jutalmuk: a 10. percben egy átadás átment egy lila játékos lába között, a korong a jobboldalon Kestilához került, a lövés a rövid oldalon ért hálót, 1:0. Előzmény nélküli gól. Két újpesti kiállítás követte egymást, azaz 4 perc is elment védekezéssel, egyenlítési esély nélkül. Bár a második hátrányt aktív játékkal jól lehoztuk. Egyenlő létszámnál kiegyenlített lett a játék, az eredmény nem. Lassan ideje lenne gólt lőni! De helyzet nélkül nem nagyon megy.
Kapura lövésből lesz a gól. Eddig nem nagyon látszik lehetőség. Eddig 8 lila lövést számoltak, de mi érzékeltünk kettőt.

II. harmad
Az első pillanatban két lila ment az FTC kapujára, Arany bravúrral elrontotta a lehetőséget. 24. perc:  Henttonen  kiült, nagyon lassan fogyott az idő, de egy Benk - Just kontra után Arany minden tudását bevetve mentett. Aztán Tóth A . helyzet, Rajna  ment. Nem 1:1, nem 2:0. Élénkebb lett a játék, jobb az Újpest, az első harmaddal összemérve mindenképpen. A 29. percben Just befordult a kapu elé, Arany nagyot védett, majd rögtön ezután visszaszereztük a korongot a támadóban, átkerült jobbra a korong, Kovács Sebestyén  első lövése még kipattant Aranyról, az ismétlés gól, 1:1! Aztán inkább FTC játszott fölényben, Rajna nem unatkozott. A 34. percben újpesti emberelőny, de nem jók a támadások, nincs is eredmény. Aztán megint veszélyesebbek a zöldek. Rajna mutatta be tudását, jó formáját. Mert kellett. A 38.  percben nagy helyzetet hagy ki az UTE, majd a másik oldalon Rajnát támadták, fejbe is ütötték. Két bunyó is kialakult. A bírók mit láttak?  A kapust fejbe verni 2 perc, az egyik bunyó  2-2,perc, a másik semmi. Szerencsére Rajnát megvédte a felszerelése. Nincs újabb gól a harmadban.
Jobb és izgalmasabb játékot hozott a második húszperc (mondjuk, nem volt egy nagy csoda), és összejött egy megérdemelt újpesti gól. Tehát húsz perc maradt a döntésre. Ha ugyan lesz döntés. De azért szabad győzni!

III. harmad
Az Újpest jött inkább. Mindkét fél gólt akar, de a mai meccs más, itt nem kötelező a győzelem. Bár szándék lenne rá mindkét fél részéről. Folyik a meccs, vagy inkább folydogál. A győztes gólért olyan óriási harc nincs is. Most így látom. 51. perc: az FTC szorít – de jó a védelem, nem jöhet lövés. Aztán továbbra  is  jó az újpesti védekezés, alig van lövés. És egy kedvező fordulat: az 57. percben egy kontraakció során  Madácsi  passzolt vissza a jobboldali körben érkező Shirley-hez, aki  belőtte a győztes(?) gólt! 1:2. A játék képében nem volt benne, de az újpesti szívekben igen! De a következő percben jött az egyenlítés: Bán elvitte a jobboldalon a korongot a vendég kapuig, a pakk középre szédült, és az érkező Kreisz révén 2:2. Nem sokáig örültünk a vezetésnek. A legvégén  Nagy G. megindult, de Rajna mentette az X-et.

Nem volt egy nagy meccs, bár egy derbi mindig nagy meccs. A lőarány ellenére (44:28) két egyenlő erejű csapat találkozott. És a végén senki sem örülhetett, se az eredménynek, sem a játéknak. De szomorú sem lett senki. A döntés elhalasztva. Végre egy ilyen lazább mérkőzés…
A Final Four-ért a visszavágó január 4. lesz Újpesten. Akkor mindenképpen lesz győztes továbbjutó!
LS

FODOR Szabolcs: „Azt gondolom, hogy több helyzetünk, és több lövésünk is volt, mint az Újpestnek. Egy-nulla után volt két emberelőnyünk is, amivel nem sikerült élni, talán azokból lőhettünk volna legalább egy gólt. Jól kezdtük a mérkőzést, jól álltunk bele, de ennyi helyzetből muszáj több gólt lőni, ha szeretnénk nyerni, és továbbjutni a kupában. A helyzetek megvoltak, egy kicsit a kapu előtti agresszivitáson kell javítani, és akkor a helyzetek be is fognak menni.

VIRÁG Csaba: „Összességében az, hogy döntetlennel megyünk haza, és január elején innen folytatjuk, önmagában jó, hazai pályán elegendő egy sima egygólos győzelem ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást. Nyilván ahogy alakult a vége, annak viszont nem örülünk, mert szerettük volna az egygólos előnyt megtartani, de nem tudtunk olyan támadójátékot produkálni, mint amilyet terveztünk. Nagyon sok technikai hibával játszottunk, ez kimondottan szokatlan, nem szoktunk ennyi hibával játszani, így nehéz támadó hokit produkálni. Ez az emberelőnyünkben is megmutatkozott, de az biztos, hogy csúsztunk-másztunk, és mindent megtettünk. Öszességében a döntetlen nem rossz eredmény itt, lehetett volna jobb is, dolgozunk tovább.” (utehoki.hu)

A teljes mérkőzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése