2019. január 18., péntek

EL213: UTE-DAB 5:2

110 nézőtársammal együtt neten vártam az utolsó hazai alapszakasz mérkőzés kezdetét. A megfázás távoltartott a mai találkozótól. Szokásos jó ház, 500 feletti szurkoló látta az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését.
A DAB-tól az idény előtt többet vártunk, de nem szerepeltek jól. Az alsóház 1-3 helyéből leginkább a harmadik néz ki nekik, pedig pontok alapján kerülhetnének előbbre. (Más kérdés, hogy helyezésükkel nem befolyásolhatják a párosmeccseken ellenfelüket…) Az eddig három DAB-meccset – ha nem is könnyen – az Újpest behúzta. Ropret végre pályára léphetett, Huba még nem épült fel.

70 éves korában elhunyt Lőrincz János törzsszurkolónk. A mérkőzés előtt búcsúzott tőle a csapat és a szurkolótársak. Nyugodjék békében...



(2019.01.18) EL 213:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 513 néző, vezette: Nagy A., Mach M., Kövesi B., Árkovics B.

UTE: Duschek(0) - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Nemes B., Csanyi, Kocsis - Varga A. 1, Szaller, Benk 1(1), Sikorcin (1), Stefishen 1(3) - Nagy N., Kovács A. 1, Vincze P. (2), Hebar 1, Sági M. (1) - Pokornyi, Szalma, Brine, Ropret. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Dunaújvárosi Acélbikák: Zakharchenko - Franssila 2, Léránt, Uski, Németh P., Nagy M. - Hüffner, Mestyán, Saluga, Iossafov, Dubek - Lencsés, Erdélyi T. (1), Jabornik (1), Török, Azari (1) - Hruby, Szabó D., Tóth G., Liarakos, Makovics, Borbás Gergely

Gólok:
10:40 - 1:0 Kovács A. (Sági M., Vincze P.)
22:17 - 1:1 Franssila (Erdélyi T.) - ee
27:11 - 2:1 Varga A. (Stefishen, Sikorcin) - ee
33:37 - 3:1 Benk (Vincze P., Stefishen) - 2ee
44:07 - 4:1 Hebar (Stefishen, Benk)
50:01 - 4:2 Franssila (Azari, Jabornik)
59:10 - 5:2 Stefishen (Duschek) - üres kapu

Kiállítás: 33 perc + végleges fegyelmi (Nagy N.) + végleges fegyelmi (Varga A.) ill. 35 perc + végleges fegyelmi (Hüffner) + végleges fegyelmi (Hüffner) + 10 perc fegyelmi (Azari)
Lövések: 49 ill. 30 (15:6, 24:11, 10:13)

I. harmad
Az Újpest hamar emberelőnybe került. Támadtak is a lilák, de nem volt egy száguldozós meccs. (Itt egy megjegyzés: más élőben nézni egy hokimeccset, más egy közvetítést figyelni. Tehát a tempóra vonatkozó megállapítás esetleg nem pontos! ) 6. perc: emberhátrány, de ekkor sem lett gól. Egyenlő létszámnál az Újpest támadott többet, sokkal többet, de alig-alig jutott lövésig egy-egy lila akció. A 10. percben korongot lopott Nemes, kapura húzott, Zaharcsenko védett. Egy perc múlva megint így történt. A 13. percben 221 netes néző is látta, hogy egy jó újpesti akció után Vincze lőtt, a kapusról kijövő korongra érkezett a jobboldalon támadó Kovács Attila, aki jól lőtt, 1:0. Védőnket eddig nem láttuk jobb oldalon az ellenfél kapuja előtt, most nagyon jól csinálta! A 17. percben gólszerzőnk az ellenfél harmadában lábbal akasztott egy újvárosit – nem tűnt szándékos mozdulatnak, persze büntetés a következmény. De Tóth G. tettleg büntetett – a bokszban talán ő adott többet, de ő került a jégre. 5+2 perccel megúszták a harcosok az affért.
A harmad újpesti támadásokkal ért véget. Úgy látom, jobb csapat az Újpest. Ügyesebbek. magabiztosabbak. Persze, bármi lehet a vége, ez egy gól különbség eléggé szűk.

II. harmad
A DAB lépett fel támadólag – érthető, az egy gól hátrányt le kell dolgozni. Előbb Hebar és Mestyán bántották egymást, majd pár másodperccel később Nemes is kiküzdötte magát. 4 a 3-ban jött is az egyenlítés, egy kipattanó lövés után balra húzta a korongot és gólt lőtt Franssila, 1:1. Tehát kezdjük elölről! A következő helyzet a visszatérő Ropretnek jutott: még hátrányban meglépett baloldalt, de a kapus volt a magabiztosabb. A 26. percben Sikorcint csapta el Hüffner, megint jött a bunyó. Nagy Nilan győzött, és magabiztosan – mert jól végezte dolgát - megindult a büntetőpad felé, de a bírák az öltözőbe irányították. 4 a 3 ellen most a lilák támadhattak és Varga A. harmad közepéről elengedett lövése visszaállította a hazai vezetést 2:1. De a hokisok nagyon pörögtek, a 30. percben megint Sikorcint ütötte el Hüffner – most Varga volt a megtorló. A bunyóban nagyon győzött Hüffnerrel szemben. Jogos volt a két 20 perc! Ha ennyire indulatosak a lilák baj lehet: már két hátvédet vesztettünk el, így csak öten maradtak. Nyugi nyugi! A meccset kell megnyerni, nem a bokszmeccseket! A 34. percben kettős előnyben játszott az Újpest. A DAB számára reménytelen helyzetet Benk centerezés után lőtt gólja zárta le, 3:1.
Ezt 381-en láttuk távolról, ma ez volt csúcs. Kiélték többen is bunyóigényüket – reméljük, az idényben utoljára. 1:1-ről 3:1 lett, majdnem megvan a meccs. De azért le kell nyugodni!

III. harmad
Viszonylag nyugodtabban folytatódott a mérkőzés. A vendégek kapuvasig jutottak, majd emberelőnyhöz is. De amint Hebar visszatért, gólt is lőtt: hárman indultak meg a kontraakció során, jobbról ment a keresztpassz, Hebar a hosszú oldalról közelről betette 4:1. A harmad felénél betaláltak az újvárosiak, de csak azért, hogy maradjon egy kicsi izgalom a végére. Egy kapu mögül visszaadott korongra remekül érkezett Franssila, és a kapuba bombázott, 4:2. Az izgalom nem jött vissza, illetve csak az utolsó kettő percben: kapus nélkül támadott a DAB. Az első kísérlet mellé ment, (tilos felszabadítás), másodszorra a pályán végigcsúszó korong kaput talált, 5:2, Stefishen.
Az Újpest magabiztos volt, érezték, hogy jobb csapat, mint a DAB. A bunyókat a közönség szereti, de azért fegyelmezettebbnek kell lenni. Ma még belefért, idén már többször nem. A győzelem azért fontos, hogy magunk mögött tartsuk a Debrecent – ez a továbbiakban nagyon fontos lesz. Vasárnap, a Titánok ellen Érden kell bebiztosítani a felsőház negyedik helyét!
LS

Szilassy Zoltán: "Hektikus, verekedős, sok kiállítással tarkított mérkőzésen vagyunk túl. Ha az ökölvívásban nem is, a hokiban még a megszakított, hullámzó játék ellenére is mi voltunk a jobbak. Sikerült jól dolgoznunk emberhátrányban, megérdemelten szereztük meg a három pontot. A hétvégén egy feladatunk lesz: mindenképpen le kell győznünk a nagyon jó formában játszó Titánokat!"
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése