2019. január 11., péntek

EL201: HKB-UTE 1:2 bü.

Két "agyrázkódott" játékosunk, Ropret és Huba ma sem játszhatott. A borzasztó veszélyes újpesti szurkolókat ezúttal is alaposan átvizsgálták, mielőtt helyet foglalhattak a csarnok másik végében, és nézhették a védőhálón keresztül a meccset. Valahol távolban láttunk - bár nem hallottunk - hazai nézőket is, de azért mi voltunk többen. Egy előnye mindenképpen volt a sarokszektornak: az összes gólt közelről láthattuk...
Egy nemfizető néző is figyelte a mérkőzést: a tető alatt tekergő csöveken feltűnt egy jégkorongkedvelő szarka.


(2019.01.11) EL 201:
Hokiklub Budapest - UTE bü. 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 195 néző, vezette: Halassy Gy., Pálkövi Zs., Pálkövi Bo., Soltész Á.

Hokiklub Budapest: Landsman - Lévai, Szécsi, Satek (1), Izsák (1), Albert 1 - Lakatos, Jancsó, Petres, Szappanos, Szűcs - Orbán A., Bán, Berendi, Köllő, Németh Á. - Csíki, Kuqali, Szopos, Horváth B., Godó. Edző: Gröschl Tamás

UTE: Sila - Varga A. (1), Szaller, Benk, Stefishen, 
Brine - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Kovács S., Hebar (1), Kocsis 1 - Nagy N., Kovács A., Csanyi, Sikorcin 1, Sági M. - Pokornyi, Nemes B., Szalma, Vincze P. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
19:03 - 0:1 Kocsis (Hebar, Varga A.)
27:13 - 1:1 Albert (Satek, Izsák)
65:00 - 1:2 Sikorcin - büntető

Kiállítás: 6 perc ill. 14 perc
Lövések: 35 ill. 63 (10:23, 11:15, 12:17, 2:7, 0:1)


I. harmad 
A vendégcsapat azonnal nekilátott a HKB kapujának ostromához. Percenként jegyezhettük fel a jó helyzeteket. És megértettük azt is, hogy a fél-juharlevelesek remek kapust találtak: a cseh Landsman nagyszerűen védett, tulajdonképpen ő tartotta az Újpestet. Jó vétel volt! Az Újpest ment fölényen, és az unalomra ismert forgatókönyv szerint jöhettek a veszélyes ellentámadások. Sila figyelme nem csökkenhetett, mert egy-egy kontraakció során bizony minden tudására szükség volt. A sok támadás csak az utolsó percben hozott eredményt: Hebar alapvonal mögül jött kapura, visszajátszott, Kocsis bevágta, O:1. Góllal, előnnyel fejeztük be az első harmadot! 
Fölényben, sok lövéssel támadott az Újpest. A hazaiak kiugrásai, ellenakciói veszélyesek voltak. Pontozással nagyobb arányban vezetnek a lilák, de az eredményjelző csak egy gól különbséget mutat. 

II. harmad 
Feltűnt, milyen is a jég: a Rolba egyáltalán nem gyalulta a felületet, csak a vizet nyomta a jégre. A következmény: lucskos, pocsolyás felület, teli mély bemarásokkal. Szóval (szerintem szándékosan) borzalmas jégfelületen folytatódott a mérkőzés. Nem járok MAC meccsekre, de az Extraligában kizárt, hogy ilyen minőségű jégen meccselnének… A rossz jég a gyengébb csapatot segíti! Aztán a harmad elejétől az erősítőből alig viselhető búgás hallatszott vagy két percig, sokáig senki nem volt képes a készülék kikapcsolására. Amikor végre sikerült, a „hős” nagy tapsot kapott a nézőtérről. Az Újpest támadott – volna, de jöttek a kiállítások, így Silának kellett többször menteni. A 28. percben egy hazai támadásnál Satek lövését nehezen hárította Sila, de a kipattanót Albert bevágta, 1:1. Eztán sorra jöttek a kiállítások, 50 másodpercet 4 a 3 ellen támadtak a hazaiak. 
Amikor egyenlő létszámban támadott az Újpest, a pontatlan lövések és egy jó kapus összedolgozása tartotta a döntetlen állást. 

III. harmad 
A hazaiakat lelkesítette az állás, egyre inkább lelkesen támadtak, dolgoztatták Silát. Az Újpest ment előre, támadott. Hebart faultolták a kapu mögött – a bírókat leszámítva mindenki látta az esetet. Hebar „kénytelen volt” maga lerendezni az esetet, ez két perc kiülést hozott – Hebart ismerve nem is várhattunk mást. De pár másodpercre rá (kompenzálás!?) kiszállt egy pirosmezes is. A szurkolók érezték, kell a csapatnak a segítség: „Hajrá lilák! Hajrá lilák!” – hangzott többször is a vendégszektorból. A 48. percben Varga ellenfele a jégen fekve maradt, a védő némi tanakodás után 2+2-re állt-ült ki. Újabb négy perc góllövési esély veszett el! Az elején a védekezés olyan jó volt, hogy a pirosak fel sem tudtak jönni, de az utolsó két perc már az újpesti kapunál játszódott. Egyenlő létszámnál a lilák harcoltak a győzelemért, de Landsman mindent védett. Varga lövésénél már ő is verve volt, de a lövés a kapuvas belső részéről mégis oldalra ment. Talán 2 mm-en múlott a gól… De múlott, maradt a döntetlen. 

Hosszabbítás
 3 a 3-ban az Újpest volt ügyesebb, a veszélyesebb, de nem maradt le senki sem ellenfeléről, nem alakult ki pillanatnyi létszámelőny. Az ötperc végén Sikorcin cselsorozata gólt érdemelt volna, de hosszabbítás nem hozott döntést. 

Büntetők
A második párban Sikorcin betalált, majd Stefishen gólja után az ötödik pár már nem is próbálkozhatott, győztek a lilák.
 

Az Újpest játéka semmit sem változott az utóbbi meccsek óta. Sok támadás, sok lövés, kevés (nagyon kevés) gól. Ha egy csapat így tud támadni, miért nem képes betalálni? Ma egy nagyon jó kis kapust kaptunk ki, de minden ellenfélnek van jó kapusa. Az utolsó két meccsen az aktuális utolsóktól vesztettünk összesen három pontot. Ez nem jó, ez baj. Hiányzik a pont – már előznénk s Debrecent. Továbbá nem mutatkozik valami kézzel fogható kapaszkodó, ami azzal bíztatna, vasárnap elkapjuk a Csíkszeredát. 
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése