2019. január 13., vasárnap

EL202: UTE-Csíkszereda 2:1

Huba és Ropret ma sem tudott jégre lépni, az utóbbit "elintéző" Becze annál inkább. Nagyon sok újpesti jött össze ma este Megyeri úti csarnokban, de telt ház volt a vendégszektorban is. Aztán a meccsen a vendégdrukkereknek egy csendes percük nem volt.
A Szereda komoly ellenfél, de a liláknak is van lehetőségük feljebb lépni a táblázaton.

(2019.01.13) EL 202:
UTE - Sport Club Csíkszereda 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 783 néző, vezette: Varjú Á., Juhász G., Muzsik N., Kis-Király B.

UTE: Duschek - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Nemes B., Csanyi, Kocsis 1 - Varga A., Szaller, Benk 1, Sikorcin (1), Stefishen (2) - Nagy N., Kovács A., Vincze P., Hebar, Sági M. - Szalma, Brine, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Lundström - Gecse, Belov, Becze T. (1), Valchar, Taratukhin 1 - Shulakov, Farkas T., Fodor Cs., Panov, Rokaly N. - Györfy, Flinta, Egyed R., Horváth L., Bíró T. - Sándor, Hozó Levente

Gólok:
21:29 - 1:0 Benk (Sikorcin, Stefishen)
37:50 - 2:0 Kocsis (Stefishen)
44:09 - 2:1 Taratukhin (Becze T.)

Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc
Lövések: 32 ill. 33 (10:7, 8:14, 14:12)


I. harmad
Már a 7. másodpercben kapura lőttek a vendégek, de rögtön utána Nemes száguldott el a balszélen, beadását Csanyi sajnos nem kapásból lőtte, így egy ütő beleért a lövésbe, mentett. Az Újpest támadásban maradt, száguldoztak a játékosok, sorra jöttek a lehetőségek. Valami elképesztő, nagyon régen látott tempóban mentek a lilák, a játékosok minden mozdulatán látszott a hajtás, az elszántság. A tempó lényegesen gyorsabb volt, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Az Újpest határozottan fölényben játszott, úgy minden percben kialakult egy-egy komoly gólhelyzet. A 7. percben Sikorcin ment el a baloldalon, átadását Benk lőtte, majd percre rá Sikorcin jobbról passzolt középre Benk lőtt – de ez sem gól. Nagyon jó az Újpest! A 10. percben jöttek ki a csíkiak, támadtak, de így gyors kontrákkal mehettek a lilák. Lövések voltak, de Lundström kapus is ott volt, nagyszerűen teljesített. A legnagyobb helyzetet a hatalmas termetű Taratukhin csinálta meg, egy visszaszerzett korongból mindenkit elsodorva kapura ment – Duschek mentett, csak rajta múlt, hogy nem O:1. Gól továbbra sem született, bár a 13. percben emberelőnyben 80 másodpercig folyamatosan szorított, támadott, lőtt az Újpest de! De nem sikerült a gól, ahogy a további hét percben sem. 
Eddig kiemelkedő teljesítmény nyújtott az Újpest egy valóban erős Csíkszereda ellen. Nagyon akartak, nagyon mentek a srácok, csak az a gól… Ha így játszik a csapat, nem létezik, hogy nem tudunk betalálni! Ja! És fantasztikus jó a meccs!

II. harmad
Az elszántság a harcosság nem változott. A 22. percben Sikorcin száguldott Stefishennel összejátszva jobboldalon a kapura. A végén érezte, nem tud lőni, erre, megkerülte a kaput, balról visszaadott, Benk érkezett és közelről bevágta a korongot, 1:0! Csodás gól! Sikorcin mozgásán látszott az akarat, hogy az akcióból biztosan gól lesz! Benk segített, összejött. A csíki csapat erősíteni próbált, jöttek, támadtak. De mit is tehetnének: ismerik saját erejüket, hátrányban vannak, nem tehetnek mást, mint egyenlítenek. Becze nagy lövését hárította Duschek, majd Fodor Cs. szép cselekkel jutott a kapuig, de nem lett oka örülnie – szerencsénkre. A 25. percben a fellépő Varga (nagyon jól csinálja) jó cselekkel jutott lövéshez, de nem gólhoz. Az UTE fölénybe került, akárhogy is igyekezett a Csík. Aztán hazai kiállítások következtek, de védelem és Duschek nagyszerűen dolgoztak. A második hátrányban úgy védekezett az Újpest, hogy csak az utolsó 40 másodpercben tudott felállni a Szereda. Az izgalmak hatására és a hazaiak is buzdították csapatukat, hatalmas lett a hangzavar, hisz a csíkiak is szurkoltak, és amikor állt a játék, állítólag a hangszórókból is jött a zene… A harmadik újpesti emberhátrány letelte után előre lendültek a lilák, egy lövés (Stefishen) után lepattanó korongra Kocsis fordult rá, gól, 2:0. Aztán végre emberelőnyhöz jutott volna az Újpest, de egy buta mozzanat miatt Stefishen kiegyenlítette 4-4-re a létszámot.
Két gól előny. Majdnem megvan a meccs, de egy szépítés után lehet még izgalom! Továbbra is nagyszerű mérkőzést, nagyszerű Újpestet láthatunk. Régen láttunk ilyen lila teljesítményt! Olyan a csapunk, hogy csak erős, hajtós ellenfél ellen jön ki a maximális teljesítmény? Mert ha így van, a rájátszást nekünk találták ki!

III. harmad
A 42. percben Sági bal felsőbe tartó lövését kapta le Lundström. A 44. percben Kocsis lő, s véd a svéd. (Bocs!) A 45. percben a vendégek fokozták az izgalmakat, gólt lőttek. Becze visszaszedett egy már elvesztett korongot, átadását/lövését a jól érkező Taratukhin közelről bevágta, 2:1. A játék képe nem változott, a hazai csapat támadott többet. Ha támadunk, addig sem kapunk gólt! Benk bal felső sarkos lövését úgy kapta el a kapus, ahogy a gyorsreflexűek a legyet. Lundström nagyon jó. Mostanában az Újpest ellen csupa jól teljesítő kapust látunk. Duschek teljesítményére panaszkodjanak a csíkiak! A meccs továbbra is jó.
Foto: Nyirő Ferenc
Megy az Újpest, jön a csíki csapat, van száguldás, van harc, van izgalom. Az 52. percben megint Taratukhin lőtt, Becze ismételt – maradt a hazai előny. Az Újpest ellentámadásokat vezet, de olyan aktívan, olyan tempóban, hogy van miért izgulni mindkét oldal szurkolóinak. Az 56. percben elképesztő szerdai ostrom a hazai kapunál, de Varga gól ígérően kontrázik, majd Nemes – Csanyi támadás ér majdnem gólt. A végén, 1:23-nál kiállt a vendégek kapusa is, ahogy kell, de no gól, győz az Újpest!

Nagyszerű teljesítményt nyújtva az idény egyik legjobb meccsén győzött az UTE az alapszakasz első helyére most is esélyes erdélyi csapat ellen. Szerencsére nagy közönség látta, és sajnálhatja, aki ma nem jött el. Akár az egész meccs videóját is érdemes megnézni, bár már ismert az eredmény, kevesebb az izgalom. 
Az UTE, ha a Ligában végig így teljesített volna, már 80 pont felett járhatna. A két utolsó elleni két meccsen is három pontra jutottunk, akárcsak ma, a második ellen. Van ebben némi ellentmondás… De legyünk pozitívak: a lilák a rájátszásra készültek az egész idényben. És végül az utolsó meccset kell megnyerni!
Ma a csapatban mindenki nagyszerűen teljesített, játékukkal örömöt okoztak a közönségnek. Szép volt fiúk, köszönjük ezt a szép estét! És emeljük a mércét!
LS

Szilassy Zoltán: "Tudtuk, hogy támadásban bivalyerősek a szeredaiak, így próbáltuk a korongot mélyen az ő harmadukban tartani, és ott zavart kelteni. Két harmadon át uraltuk a játékot, amikor pedig az ellenfél szépített, és nyomás alá helyezett minket, a kapusteljesítményünk és a védekezésünk kiválóan működött. A meccs összképét tekintve megérdemelten nyertünk egy „playoffszagú” összecsapáson."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése