2019. január 20., vasárnap

EL217: Fehérvári Titánok-UTE 4:7

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ott legyek a Titánok-UTE meccsen Érden, az Érdi Jégcsarnok avatómeccsén. Így beszámolhatok a lilák nagyszerű győzelméről, ami annyit jelent, hogy a felsőház negyedik, vagy talán a harmadik helyéről vághatunk neki a felsőházi meccsnek.
A Jégcsarnokról: csodálatos új létesítmény készült el Érden. A jégpályát úgy képzeljük el, hogy a szokásosnál, a 30m-nél 4 méterrel keskenyebb, tehát a bedobókör széléhez nagyon közel van a palánk. A „nézőtér” a káposztásmegyeri B pályára emlékeztet, tehát mint egy keskeny terasz, itt két sor üléssel, 200 hellyel. A palánk mellett sincs hely szurkolók részére. Többen nem férnek el, többen nem is láthatják a meccset. Így érthető, hogy nem volt jegyárusítás. Összefoglalva: gyönyörű pálya gyerekek, kiscsapatok részére, de sok nézőt vonzó találkozók lebonyolítására nem igazán alkalmas a létesítmény. A nyitómeccs fontos egy ilyen intézmény életében, de azt hiszem, ligameccset a továbbiakban nem nagyon rendeznek itt. 
Az Újpestben nem volt visszatérő, sőt, Hebar sem játszott ma.

(2019.01.20) EL 217:
Fehérvári Titánok - UTE 4:7 (0:3, 1:2, 3:2)   -  eseménynapló

Érdi Jégcsarnok, 196 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Kedves A., Abonyi A.

Fehérvári Titánok: Szeles - Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály Á., Kiss P. (2) - Imre, Szabó B. 1, Péter A. 1, Balogh 1(1), Bennett 1 - Reiter A., Láday T. (1), Hamvai, Császár, Mazzag - Sándor. Edző: Kiss Dávid

UTE: Sila - Varga A. 1(2), Szaller, Nemes B. (1), Csanyi, Kocsis 1 - Kiss-Rusk J., Kiss Ph. (1), Benk 1, Sikorcin 2(1), Stefishen (1) - Nagy N. (1), Kovács A. (1), Vincze P., Sági M. 1 - Szalma 1, Brine (1), Ropret (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
05:11 - 0:1 Szalma (Varga A., Brine)
06:54 - 0:2 Sikorcin (Kiss Ph., Varga A.)
19:17 - 0:3 Sikorcin - eh
23:58 - 0:4 Benk (Sikorcin)
32:22 - 1:4 Balogh (Láday T., Kiss P.) - ee
38:07 - 1:5 Varga A. (Ropret)
41:33 - 1:6 Kocsis (Nemes B., Kovács A.)
47:06 - 2:6 Péter A. (Kiss P.)
47:53 - 3:6 Bennett (Balogh)
49:27 - 3:7 Sági M. (Stefishen, Nagy N.) - ee
54:51 - 4:7 Szabó B.

Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Lövések: 31 ill. 35 (9:12, 9:9, 13:14)


I. harmad
Furcsa ilyen egy pályán meccset nézni – hát még játszani! Valahogy nagy a „népsűrűség”, egy keresztpassz nem nyit komolyabb teret a támadáshoz. Azt gondolom, hogy a kisebb terület a technikás csapatnak kedvez. Akkor lássuk!
A mérkőzés elején mindkét fél szokta a szűkebb határokat. Sokáig alig ment lövés a kapura, de úgy tűnt, az Újpest érezte meg inkább a kispályás játékot, a lilák támadtak többet. A 6. percben össze is jött a vezetés, Varga lőtt, (vagy passzolt egy keményet?) Szalma pattintott, a korong a kapus mamutja közé pattant, és a hálóba csusszant, O:1. Góllal kezdtek a lilák, góllal is folytatták! Egy perccel később Sikorcin balról szép csellel került beljebb, lövése a kapus mellett éppen befért a hosszú, a bal sarokba, már 0:2. Ezután a Fehérvár feljött, nyomtak, lőttek, de a Sila és a védők helytálltak. Talán jelent valamit, hogy hiába a Titán támadások, a nézőtéren nem aggódtunk egy pillanatra sem. A 9. percben Csanyi lőtt majdnem gólt, majd a kékmezes Kiss Patrik 101%-os helyzetben (Sila kimozdult balra, Kiss középen állt) mellé lőtt. A harmad végén előnyben támadtak a majdnem hazaiak, amikor Sikorcin korongot halászott a támadóharmadban, kapura ment, gólt lőtt, 0:3. Majd Csanyi is meglépett, de megint csak ”majdnemgólig” jutott.
Az eddigi három Titán-meccs hosszabbítást hozott. Ma nem így néz ki a helyzet…

II. harmad
A játék képe nem változott, láthatóan a Fehérvárnak hiányzott jobban a pálya szélességéből a 4 méter. A 24. percben Benk húzott kapura, lövése mellé ment, de a palánkról visszajövő korongot már a bal oldalról vágta a hálóba. Másképpen leírva: Benk a kaputól jobbra a palánkra passzolt, a visszajövő korongot már balról lőtte be. Tehát Benké a gól és a gólpassz is :-) Szóval 0:4, innen nincs visszaút, megvan a meccs. A 33. percben emberelőnyben Láday lőtt, Balogh remekül ért bele, 1:4. Szép gól volt, ismerjük el! Azért nem maradhatott így: Varga már párszor lőtt így gólt: jobból indulva a támadó harmad felénél befelé cselezett, majd bombázott: 1:5.
Egyszerűen remek az Újpest! Nem erőlködnek, vagy ha mégis, nem tűnik erőlködésnek: lőjük a gólokat, szép a világ!

III. harmad
Kocsis hamar elsöprővé tette a lila előnyt: Egy kipattanó lövésből ismétel gólt, 1:6. Azért még nem lehet hazamenni, így a 48 percben – elkényelmesedtünk, akárcsak a védelem – egy kapu mögül visszalőtt korongot Péter A. vágott a hálóba, 2:6. De még ebben a percben Bennett már-már megijesztett: egy támadás közben hozzá került a korong, jobbról a harmad felétől félelmetes erővel lőtt: a korong a hosszú oldalon a felső- és a baloldali kapuvas közvetítésével vágódott a kapuba 3:6. Fantasztikus lövés volt, nekem is majdnem tetszett! Ha kapunk még egy gólt, kezdhetünk izgulni! De inkább mi lőttünk még egyet! az 50. percben előnyben támadott az Újpest, Sági jobbról lőtt, a korong megpattant egy bevetődő fehérvári játékoson, és a kapuba esett, 3:7. Azért még Szabó Bencze az 55. percben lendületből végigcselezte a pályát, (ez se volt semmi) és gólt lőtt, 4:7. Kicsit hagytuk.
Az Újpest ma nagyszerű, magabiztos játékot mutatott, remek játékkal győzött. A kisebb méretű pályához hamar sikerült az alkalmazkodás, a mai újpesti játék megérdemelten hozta a győzelmet. A felsőházban hasonló teljesítményt szeretnénk látni! A csapaton ma (és a DAB ellen is) látszott a hit, az erő! Hétfőn, ha a Brassó kikapna otthon a Csíkszeredától, harmadik helyről indulhatna a rájátszásban az UTE. De az alapszakasz végére DEAC-ot mindenképpen sikerült megelőzni. 40 meccs lement, jövő szombaton idegenben az FTC ellen folytatjuk!
LS

Kiss Dávid: "Rányomta bélyegét a kezdésünkre, hogy az alapszakasz-helyezésünk már korábban eldőlt. A pálya felülete kisebb a megszokottnál, ez megzavart minket. Sok buta hibát követtünk el, s ahogy eladtuk a korongot, egyből megtorolta az ellenfél. A harmadik harmadban feljavultunk, több helyzetünk volt, de ebben a meccsben most ennyi volt."

Szilassy Zoltán: "Könnyen lőttük a gólokat, a játékunk offenzív része nagyon tetszett. A harmadik harmad viszont nem, a sok lövés miatt elfelejtettünk védekezni, a rájátszás előtt ez nem szerencsés, de összességében könnyen hoztuk a meccset. Elhúztunk az elején hárommal, és ezt meg tudtuk fejelni. Biztos vezetésünk fellazította a védekezésünket, de örülünk a három pontnak."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

2 megjegyzés:

boci29 írta...

egy kis kiegészítés: nem lehetünk már harmadikok, mivel a Brassóval csak pontegyenlőség állhatna elő, amikor is az egymás elleni eredmények számítanak, abban pedig ők a jobbak.
fix negyedikek vagyunk tehát ezzel a győzelemmel.

LaSa írta...

Bocs, mélyebben nem néztem utána. Pedig egy BRA vereség jól esett volna...

Megjegyzés küldése