2019. január 3., csütörtök

ERSTE Liga: további menetrend

Az Újpest hokisai Erdélybe mennek, pénteken a Csíkszereda, vasárnap a Gyergyó fogadja a lilákat. De most tekintsünk kicsit messzebbre!

Az Újpestnek hat alapszakasz mérkőzése van hátra, gyakorlatilag ott van a felsőházban. De nézzük, hogyan is lesz tovább?
Az alapszakasz utolsó mérkőzéseit január 20-21-én rendezik. Ezután a mezőny kétfelé válik. A felsőházba öt csapat, az alsóházba a további hat csapat kerül. A csapatok csoportjukban jutalompontokkal indulnak (6-3-2-1-0, illetve 6-4-2-1-0-0). Kétfordulós körmérkőzés után kialakul egy sorrend. A középszakasz január 23-án kezdődik, február 23-ig tart.
A rájátszásba nyolc csapat kerül, tehát a felsőházi öt és az alsóházból három. A folytatásban párosmeccsek lesznek. Az első három felsőházi csapat választ magának ellenfelet az alsóházi továbbjutók közül, míg a negyedik-ötödik egymással meccsel a négy közé jutásért. A páros összecsapások négy megnyert mérkőzésig tartanak.

Mindezt vonatkoztassuk az Újpestre: hátra van 6 mérkőzésünk: Csíkszereda (i, o), Gyergyó (i), Hokiklub (i), DAB (o) Titánok (I). Nehéz meccsek, talán egy kivételével. A Brassó gyakorlatilag előttünk van, (hárommal kevesebb mérkőzésen eggyel kevesebb pont), az előttünk álló DEAC utolérését mindig valamilyen nem várt pontvesztés akadályozta. Továbbá a debrecenieknek könnyebb ellenfelei vannak hátra.
Most úgy látszik, hogy az UTE majd az ötödik helyről vághat neki a középszakasznak, ott kéne 1-2 hellyel feljebb kerülni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése