2019. január 26., szombat

EL229: FTC-UTE 3:2 hu.

56 vendégjegyet adtak el Újpesten a derbire, ennyien is voltunk. De csak egy hölgy húzott lila mezt, az 55-öst a lilákat támogató táborból.
Az Újpestben ma sem játszhatott Huba és Hebar – a lényeg az, hogy később legyenek jól! A hazaiaknál a kapuban egy újfiú, Maros Botond állt. „Tartaléka”, Arany csak azért öltözött be, hogy meglegyen a két kapus, mert látható fájdalmaival alig tudott korcsolyázni is. Aztán később kiderült, az újonc kapus szépen helytállt.

(2019.01.26) EL 229:
FTC-Telekom - UTE 3:2 hu. (0:1, 0:1, 2:0, 1:0)   -  eseménynapló

Pesterzsébeti Jégcsarnok, 798 néző, vezette: Nagy A., Németh M., Soltész Á., Kis-Király B.

FTC-Telekom: Maros - Perrier, Jászai (1), Walls, Pavuk (1), Nagy G. - Karmeniemi (1), Sarcia, Tóth A. 1, Switzer 1, Tóth R. (1) - Hegyi Á., Lengyel, Dósa, Farkas L., Rafaj 1 - Hardi R., Pozsár, Roczanov (1), Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennely Yul

UTE: Duschek - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Nemes B., Csanyi (1), Kocsis - Varga A. 1, Szaller, Benk, Sikorcin, Stefishen - Nagy N. 1, Kovács A., Szalma, Brine, Ropret (2) - Vincze P., Sági M. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
05:25 - 0:1 Nagy N. (Ropret)
25:06 - 0:2 Varga A. (Csanyi, Ropret) - ee
47:15 - 1:2 Rafaj (Jászai, Roczanov)
55:19 - 2:2 Tóth A. (Pavuk, Tóth R.) - ee
63:12 - 3:2 Switzer (Karmeniemi)

Kiállítás: 10 perc ill. 12 perc
Lövések: 47:30 (11:10, 13:12, 15:8, 8:0)

I. harmad
Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés. Érződött a tét, és látszódott mindkét csapaton a hit, hogy megszerzik a győzelmet. Kiss Ph. veszélyes lövése volt az első esemény, majd Nemes akciózott kapusig. A hazai támadások iszonyú veszélyesek voltak. A zöld csatárok száguldoztak a kapu előtt és mögött, nagyon nehéz volt – és lesz – megfékezni őket! A 6. percben Ropret cselezett, egy pillanatra elszedték tőle a korongot, se ő visszavette. Baloldat visszfelé még pár csel és keresztbe passzolt a felérkező Nagy Nilanhoz, aki kapásból szétlőtte a hálót, O:1! Gólelőny ide, de az igazi csata csak ezután kezdődött el! Minden ütközés, összecsapás harc és háború volt, mindkét résztvevő maximálisat teljesített. Ritka jó mérkőzést láthattunk! Duschek is védett párszor nehéz helyzetben, nagy kavarás, vagy jól eltalált lövés nyomán. A 16. percben már kisebb előbunyó is alakulgatott a lila kapunál, de a bírók ügyesen, büntetés nélkül csillapították le az indulatokat. 
Az első harmadban éles küzdelmet, nagyszerű játékot láthattunk, két győzni akaró csapat összecsapásából az eredmény jól mutatja, hogy a lilák kicsit jobbak voltak

II. harmad
Folytatódott az előzőleg látott játékminőség. Talán az Újpest kezdett veszélyesebben, az újabb gól emberelőnyből jött össze: a jobboldalon Csanyi és Ropret összjátéka után a centerezésre Varga Arnold érkezett üresen, 0:2! A hazaiak próbáltak erősíteni, egy Balról eleresztett lövést Duschek reflexmozdulattal nyomott ki a kesztyűs felsőből, majd a fehérmezes védelem többször is a kapu előtt kóválygó szabad korongot ütötte ki – megelőzendő a gólt. A következő emberelőnyben a hazaiak úgy védekeztek – és támadtak le, hogy szinte előre se tudott menni az Újpest. A 37. percben Switzer 110%-os gólhelyzetben lőtt, de Duschek megint csodát tett. A 38. percben Switzer mehetett kapura, Sági zavarta, Duschek hárított. Büntető lett a a büntetés, de Duschek megint védett! Csodakapus!
Két harmad, két gól előny. Remek, csak nem biztos, hogy elég előny. Azóta mindenki tudja a végét, de akkor, a szünetben az öröm és az aggodalom keveredett a lila szurkolókban: elég lesz? nem lesz elég? Akkor lássuk!

III. harmad
A hazaiak érezték: most, vagy soha! Jöttek, támadtak, lőttek. A helyzet a 48. percben élesedett, amikor egy újpesti indítást lefüleltek a hazaiak, Roczanov húzott kapura, lövése kijött Duschekről, az középen egyedül érkező Rafaj betalált, 1:2. És egyszer csak elkezdtünk fogyni. Varga kiállítását átvészeltük, de amint visszajött, Szaller kiütötte a korongot a pályáról. Nem akarta, így sikerült. Ezt az előnyt fél perc alatt kihasználták a házigazdák, Tóth A. közelről, középről egyenlített 2:2, 56. perc. És még jött két csapás: az utolsó percben Benk A. egy palánknál történt összecsapás után a hazai kapu előtt fekve maradt. Úgy kellett letámogatni a jégről, bal térde fájt nagyon. És Kiss-Rusk kapott kiállítást ütésért. (Nem láttam.) 

Hosszabbítás
2 perc eleve elveszett, nem löhettek gólt a lilák. Amikor végre 3-3 volt a létszám, Switzer betalált, 3:2.

A mai meccsen két pontot vesztettünk. Tudjuk, hogy a kétgólos előny nagyon csalóka, még egy pici gól kellett volna. Az Újpest nagyszerűen játszott, nagyszerűen küzdött, de ma látszott: nem véletlenül nyerte az alapszakaszt az FTC, nem véletlenül verték a DVTK-t a kupabronz meccsen. Egyszerűen jók. Nem legyőzhetetlenek, de fizikailag és lelkileg is erősek. Hétfő este vágjunk vissza!
Ugyanakkor aggódhatunk Benk állapota miatt, nagyon nagy szüksége van rá a csapatnak!
LS

 
Fotó: Szabó Emese

Fodor Szabolcs: "Az első harmadban nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Gyors csapat vagyunk játékunkban, reakcióban, de most indiszponáltak voltunk, talán a Magyar Kupa-bronz miatt... Később feljavultunk, a végén pedig azt nyújtottuk, amit ilyenkor kell."

Szilassy Zoltán: "Ez az egy pont még sokat érhet, viszont bosszús vagyok, hogy elengedtünk kettőt. Az utolsó harmadra passzívvá váltunk, statikus lett a játékunk, visszahúzódtunk, és teret adtunk a Fradinak. Nagy tanulság, hogy három harmadig vagy a ráadás végéig koncentráljunk."
(nso.hu)


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése