2019. január 29., kedd

EL234: UTE-FTC 4:5

Hiába a tévéadás, sokan összejöttünk. Hiszünk csapatunkban. A szombati szoros mérkőzésen akár el lehetett volna csípni a a győzelmet is. De ha akkor nem, talán majd most!
Némi meglepetésre -és örömünkre - ma játszhatott a szombaton lesérült Benk, és Hebar is jégen volt. A zöldeknél több volt a hiányzó, de Pleszkán visszatért.

(2019.01.28) EL 234:
UTE - FTC-Telekom 4:5 (2:2, 0:0, 2:3)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 903 néző, vezette: Soós D., Babic V., Muzsik N., Váczi D.

UTE: Duschek - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Nemes B., Csanyi, Kocsis - Varga A. 2, Szaller, Vincze P. (1), Hebar, Sági M. - Nagy N., Kovács A., Benk 1(1), Sikorcin (1), Stefishen - Szalma, Brine 1, Ropret (1), Sila (kapus). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

FTC-Telekom: Pleszkán - Karmeniemi, Sarcia, Walls 1, Pavuk, Nagy G. 3(1) - Pozsár, Jászai, Dósa, Farkas L. (1), Rafaj - Hegyi Á., Lengyel, Roczanov, Tóth R. (1), Tóth G. - Tóth A., Tóth R. 1. Edző: Fodor Szabolcs, Hennely Yul

Gólok:
10:10 - 0:1 Nagy G.
11:39 - 0:2 Nagy G. (Tóth R.)
13:02 - 1:2 Varga A.
17:39 - 2:2 Brine (Sikorcin, Ropret) - ee
48:16 - 2:3 Nagy G. - eh
50:29 - 3:3 Benk (Vincze P.) - ee
54:34 - 3:4 Tóth R. (Farkas L.)
56:28 - 3:5 Walls (Nagy G.)
56:56 - 4:5 Varga A. (Benk)

Kiállítás: 8 perc ill. 19 perc + 10 perc fegyelmi (Rafaj) + végleges fegyelmi (Dósa)
Lövések: 47:39 (22:7, 9:18, 16:14)

I. harmad
Egy támadás itt, egy ott, azaz a mérkőzés elején a csapatok próbálgatták magukat és az ellenfelet. Az 5. percben az Újpest 5 az 5-ben felállt, kapu elé szorította a zöldeket. Szemre szép akciók vesztek el góltalanul. Nem sorolom, hosszú a lista. A hazai fölényt emberelőny is segítette, három gólt nem lőtt be az Újpest. Tehát a gól csak nem akart megszületni. Aztán mégis megszületett, de nem jó helyen: ellenakció során Nagy Gergő kikeveredett a jobbszélre, végül csaknem az alapvonaltól lőtt, O:1. Gól lőni arról a helyről nem lehet. De lehetett, Nagy G. megcsinálta, elképesztően pontosan lőtt a hosszú felsőbe.
Gólt kaptunk akkor, mikor nekünk kellett volna lőni. A következő percben kontrázott az FTC, Nagy G. ment fel, egy csel, lövés – már 0:2. Ez nem Duschek meccse – Sila jött a helyére. Némi zavar után az UTE ment, hajtott tovább s a 14. perc elején jött a szabványos Varga-gól: az éppen beállt védő korongot szerzett, felment a jobboldalon, a térfél közepén középre cselezett, lőtt a jobb felsőbe, 1:2. A 18. percben előnyben egy kapu előtti kavarás során Sikorcin átadását Brine lőttf a hálóba, 2:2.
A harmad végére három fehérmezes védekezett a kapus előtt, de kibírták gól nélkül.
Drámai harmad: az elszántan támadó Újpest ellen Nagy G. villant kétszer, és majdnem elment minden. De visszajött, visszahoztuk. 

II. harmad
Lényegesen nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett a játék. Aztán a lilák sorozatban háromszor is emberhátrányba kerültek, tehát hat percnyi támadási lehetőség kimaradt, de kimaradtak a vendég lehetőségek is. Egyenlő létszámnál egyik fél sem került fölénybe, Sila dolgozott többet.
A csapatok talán rápihentek a harmadik harmadra?

III. harmad
A harmad elején Pleszkán nyaklövést kapott, de szerencsére nem lett nagyobb baj. Aztán beindult az Újpest, megint beszorultak a vendégek. Gól nincs, pedig lehetne, Csak egy kicsit kellene kotorni a kapu előtt a korongon, de nincs, aki így tenne. A pakk mindig kicsit odébb van, nem úgy áll az ütő, vagy a védők blokkolnak. A 48. percben elcserélte magát a vendégcsapat és – hátránygólt lőtt: Nagy G. megugrott, faultolni sem sikerült, kapura ment, egy csel, gól, 2:3. A következő újpesti előny ezúttal hazai gólt hozott: Benk egy Pleszkánról kipattanó lóvést azonnal góllá tette, 3:3. Megint visszajöttünk, de egy perc múlva Rafaj olyan kapuvasat lőtt, hogy a korong csaknem bepattant,de elment a gólvonal előtt. És jött a hajrá: 55. perc: egy alapvonal mögül visszaadott átadást lőtt be Tóth G. (3:4), két percre rá Nagy G. lövése Siláról kijött előre, Walls kétgólos előnyt csinált, 3:5. Még mindig az 57. percben heves újpesti támadássorozat végén Varga Benk átadását lőtte be, 4:5. Visszajött az elveszett remény, de már csak 3 perc maradt. Az akció közben Sikorcin a jégre került (az esetet nem láttuk erről az oldalról, talán a tévéadásban látszik az eset.) A csatár jégen maradt, jöttek a mentősök, végül Sikit letámogatták a jégről. Rosszul nézett ki, nem tudott felegyenesedni… A tettes 5+20-at kapott. A maradék 3 percben emberelőnyben, majd kapus nélkül próbálkoztak a hazaiak, de a gól, a hosszabbítás nem jött össze, csak egy kapuvas. A nézőtéren Sikorcin állapota aggasztotta a szurkolókat.
Nagy küzdelemben nagyjából egyenlő erős csapatok küzdöttek. Bármelyik fél győzhetett volna, a fordított eredmény sem lett volna meglepetés. Az Újpest talán egy kicsit többet hibázott, de mindent megtettek a sikerért. A lila csapatban nem volt egy Nagy Gergő, aki ma kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ő hozta (vagy vitte) a meccset.
LS

Szilassy Zoltán: "Öt találatot kaptunk, ami nagyon sok, ráadásul voltak benne buta gólok. Mi voltunk mezőnyfölényben, de ha ennyi oktondi gólt kapunk, megérdemeljük a vereséget. Fájó a vereség, mert túl sokat dolgoztunk ahhoz, hogy nulla pontot szerezzünk vele."

Fodor Szabolcs: "Mindig jó érzés legyőzni a nagy riválist. Sok betegünk és sérültünk van, például csak két légiósunk játszhatott a hat helyett, de így is nyerni tudtunk, ami nagy dolog. A meccs előtt megígértem, hogy száz százalékot fogunk nyújtani, de ez még talán több is volt."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése