2019. január 31., csütörtök

EL244: UTE-BRA 7:0

Talán nem a zöldek elleni vereség az ok, de ma elég kevesen jöttünk össze. A Brassó szurkolótábora legutóbb megtöltötte a vendégszektort - ma csak heten jöttek Újpestre. És csütörtök nem hagyományos meccsnap... Legutóbb az FTC ellen nem játszott rosszul a csapat, de egy megtáltosodott csatárral nem tudtunk mit kezdeni. Tehát ma duplán kötelező a győzelem: az eddigi két meccsen szerzett egy pont kevés, és a Brassó közvetlen vetélytársunk - a harmadik helyért.
Sikorcin tényleg tudott játszani - később kiderült, nem is akárhogy. A mérkőzés előtt egy internetes szurkolói szavazás díjait adták át: az alapszakasz legjobb újpesti védője Varga Arnold, legjobb csatára Benk András lett.

(2019.01.31) EL 244:
UTE - Corona Brasov 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 328 néző, vezette: Babic V., Juhász G., Pálkövi Ba., Muzsik N.

UTE: Sila - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk (3), Sikorcin 2, Stefishen (2) - Varga A. (1), Szaller (1), Nemes B. 1(2), Vincze P. 2, Csanyi (1) - Nagy N. (1), Kovács A., Brine, Hebar 1(1), Ropret 1 - Szalma, Kocsis (1), Sági M. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Corona Brasov: Tőke - Carlson, Bors, Tendler, Lidhammar, Gliga - Peretiagin, Borisenko, Molnár Zs., Tranca, Zsók - Dorofeev, Nagy I., Lee, Mihály Á., Bíró G. - Mihály E., Bíró O., Molnár Z., Bíró M. Edző: Lindqvist Greg Kjell

Gólok:
07:41 - 1:0 Ropret (Nemes B., Hebar)
08:01 - 2:0 Sikorcin (Benk)
29:01 - 3:0 Vincze P. (Csanyi, Nagy N.)
31:04 - 4:0 Sikorcin (Stefishen, Benk)
37:46 - 5:0 Vincze P. (Benk, Stefishen) - ee
38:53 - 6:0 Hebar (Kocsis, Nemes B.)
42:09 - 7:0 Nemes B. (Varga A., Szaller)

Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc
Lövések: 37:23 (14:8, 10:10, 13:5)

I. harmad
A csapatok fogást kerestek egymáson. Az első három perc újpesti támadásokkal telt, aztán két perc brassói támadássorozat következett. Ezt egy remek Stefishen - Sikorcin akció követte, de a lövés mellé ment. A 8. percben már sikeres volt a támadás, Varga lövése kipattant, Ropret ismétlése megtalálta az utat a hálóig, 1:0 (videó). 22 másoperc múlva Benk tolta a korongot Sikorcin elé, kapásgól, 2:0 (videó). Ez hamar jött - jól jött! Az Újpest maradt támadásban, a Brassó így rendre kontrázhatott. Sila többször védett bravúrral a zavartalanul lövő sárgamezesekkel szemben. Molnár Zs. és Bíró O. került többször is helyzetbe, de a lila kapus mindig győzött. A 18. percben Ropret kapuvasat lőtt, majd Tőke varázsolta ki a kapuból 92-esünk lövését. 
Jól, koncentráltan, nagy akarattal játszott az Újpest. Viszonylag hamar, és a korábbiakhoz képest könnyebben jutottunk vezetéshez. Két gól még nem elég (ezt megtanultuk), de jó érzés két góllal vezetni. 

II. harmad
Az első négy perc a vendégeké volt – ők voltak góllövési kényszerben. Taktikát váltottak: elkezdtek letámadni. A hazai támadások jó esetben a félpályáig jutottak, a vendégcsapat zavarásai szinte rögtön korongszerzést hoztak, aztán jöttek előre megint. Amikor kiszabadultak a lilák, egyből helyzetbe kerültek, hiszen a feltolt védekezés fogyasztotta a hátul védekezők számát. A 28. percben látványos Sági – Kocsis akció végén nagyot mentett Tőke kapus. Nem volt túl jó, túl iramos játék, de a 30. percben a letámadásos játék veszélye bejött: Vincze és Csanyi tiki-taka gólt lőtt! Védő nélkül léptek meg, Vincze a balra adott Csanyinak, aki azonnal visszajátszott, gyönyörű összjáték-gól, 3:0 (videó). Most két perc kellett a következő gólhoz, Stefishen a kapu mögül passzolt vissza, Sikorcin középen úgy jött és úgy lőtt, ahogy kell, 4:0 (videó). Most már biztosan megvan a meccs! Boriszenkó még lőtt egy kapuvasat, de 38. percben emberelőnyből 19 másodperc alatt talált be Vincze P, 5:0(videó) , majd Kocsis lövetett gólt Hebarral, 6:0 (videó). Kocsis is lőhetett volna, az átadás a 90%-os esélyt 100%-ra emelte. 
Foto: Nyirő Ferenc

6:0 után már egyik fél sem tud úgy játszani, ahogy azt eltervezte. Az egyik csapatnak már nem kell gólt lőnie, a másiknak sem olyan fontos, ekkorát fordítani nem lehet. Persze, hokizni, gól lőni minden hokis szeret, de ütközni nem annyira. Innen látványmeccs következik!

III. harmad
Nemes még nem lőtt gólt – eddig. 4-4 játékosnál a 43. percben Varga lőtt, a kipattanót Nemes gólozta be, 7:0 (videó).
Ennyi elég is. Egyrészt nem szabad agyonverni az ellenfelet, másrészt a fiúk  - minkét fél - játszottak egy jót. Ilyet régen nem láttunk! Felszabadultan HOKIZTAK a csapatok. Gól már nem esett, de nem is hiányzott, a játékot, a csapatot jó volt nézni. Megünnepeltük a győzteseket, megérdemelték. A Brassó ma beleszaladt egy nagy vereségbe, van ilyen. De drukkolunk nekik, holnap javítsanak az FTC ellen - vagy mégsem? Számunkra csak jó, avagy csak rossz eredmény születhet...
Az Újpestet illetően azért egy apró aggodalmunk van: maradt-e elég gól a csapatban holnapra, a Szereda ellen?
LS

Szilassy Zoltán: "Az eddigi meccseinken is kőkeményen dolgoztunk, a Fradi ellen is mindent beleadtunk, de ami akkor nem ment be, az most igen. Ilyen a sport: ezúttal belőttük a helyzeteinket, pedig semmit sem csináltunk másképp, egyszerűen csak jobb volt a hatékonyságunk. De talán még a hét lőtt gólnál is többet ért, hogy hátul kiválóan zártunk, végig nagyszerű volt a védekezésünk – ezt a Brassót kapott gól nélkül megverni igen jelentős fegyvertény!"
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése