2021. január 4., hétfő

Laszip Gábor: Lila statisztika

Laszip Gábor nagyon érdekes statisztikákat tett közzé az UTEHOKI szurkolói csoport-ban. Nem tudok ellenállni, a Lelátóra is kiteszem az adatokat. Nagyon érdekesek a számok, és különösen tanulságos lesz, ha pár hét múlva az akkori adatokat összevetjük a most mértekkel. 

Rövidebb szünetünk lesz, nézzünk újpesti statokat a 10 csapatos bajnokságból, ahol:
  • A megszerezhető pontok %-os aránya alapján jelenleg 6. helyen állunk (57,6%). Igazság szerint a Csíkszeredáig (66,7%, 10 meccsből, tehát könnyen rontanak) mindenki lőtávolban van, egyedül a Brassó (84,6%) emelkedik ki, de ők is nagyon kevés meccsnél járnak 
  • Meccsenként átlagosan 4,09 gólt lövünk, ami a negyedik legjobb eredmény. Itt a Csíkszereda (5,30) emelkedik ki, a Brassó és a MAC 4,2 körül van. 
  • Védelmünk átlagosan 3,55 gólt kap meccsenként, ebben a mutatóban ötödik helyen állunk. A Brassó 2,00-ája utolérhetetlennek tűnik, de megelőz minket a DEAC, a MAC, az FTC és még a Gyergyó is. Sőt, a Vasas sincs nagyon mögöttünk. Ezt a mutatót mindenképpen 3,00 alá kell szorítani, ha akarunk valamit. 
  • Átlagosan 5,44 perc emberhátrányt kapunk mérkőzésenként, ezzel a harmadik legsportszerűbb csapat vagyunk a Brassó és a Titánok után. 
  • Az emberhátrányos játékunk azonban csapnivaló, még szerencse, hogy kevés a hátrány! 66 db emberhátrányból 25 gólt kaptunk, vagyis csak 62,13%-ban sikerült kivédekeznünk a hátrányokat. Ezzel ligautolsók vagyunk, a második leggyengébb Dunaújváros is 12,5%-al jobb nálunk, de a jó csapatok 20%-ot is ránk vernek. 
  • Emberelőnyben ezzel szemben egyáltalán nem vagyunk rosszak. 76 előnyből 19 gólt lőttünk, ez 25%-os eredmény, amivel harmadikok vagyunk (holtversenyben a Brassóval) 
  • Csapatunk 90 gólja 901 lövésből született. Ez meccsenként 4.09 gólt jelent, ez jó eredmény, bár a Csíkszereda 5 gólos átlagon van 11 mérkőzés után. Meccsenként 40,95 lövést eresztünk meg az ellenfelek kapujára, amivel ötödikek vagyunk, de az első FTC is csak 45 lövést tud felmutatni, vagyis nem nagy a hátrányunk.
  • Annál pontosabban célzunk! A lövések 10,7%-a után lesz buli a kezdőkörben, ami a harmadik legjobb mutató. Itt a Csíkszereda utolérhetetlen a majd' 20%-os eredményességével.
  • A védelmünk nem ennyire jó. Ellenfeleinknek 35,91 lövést engedélyezünk meccsenkénti átlagban. Ez a 4. helyre jó a bajnokságban, itt is 4-el jobb az FTC nálunk, vagyis a zöld-fehéreknél van a legnagyobb különbség a leadott és bekapott lövések száma között.
  • Kapusaink eddig nem nyújtottak tartósan klasszis teljesítményt. Duschek (90,21%-os védési hatékonysággal) kilencedik, Márkus (88,76%) tizenegyedik a ligában. Rajna (94,74%) viszont a keveset védők kategóriájában harmadik helyen áll.

Összegezve tehát a következőket látjuk:
Negatívumok:
- közepesen lyukas a védelem
- gyengébb a kapusteljesítmény
- kiábrándító az emberhátrányos védekezés
Pozitívumok:
- Meglehetősen hatékony a csatársorunk
- Rajna ragyogó teljesítménnyel mutatkozott be a kapuban
- Sportszerű a csapat
- Egészen jó emberelőnyös teljesítmény

Mindezek eredője egy közepes teljesítmény, amit az elmaradt mérkőzések garmadája hol szebbé, hol csúnyábbá tesz a tabellán. Eredményességünk felfelé ível, javulunk sok mutatóban, jó úton járunk.
A hibákról azonban nem szabad megfeledkeznünk, elsősorban a védekezés hatékonyságán kell javítani, hogy a bajnokság élcsapatai közé kerüljünk.
Amiről a statisztikák nem beszélnek: nagyon komoly hullámzásaink vannak mérkőzésen belül, vagy meccsről meccsre. Ezzel is kezdeni kell valamit, mert az nem működik, hogy egy ellötyögött harmad után 150%-on pörögjünk, és ez mindig bejöjjön. Elég a 100%-os teljesítmény, de azt minden harmad minden percében hozni kellene. Ez a legfontosabb!

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése