2021. január 14., csütörtök

EL129: UTE-Gyergyó 4:1

Az Újpestben bemutatkozott az új csatár, a szlovén Jure Sotlar. Visszatérő gólgyárosokról (Just, Benk) sajnos nem tudok beszámolni.
A Gyergyó pontban és százalékban is utánunk következik, de amúgy nagyon kell a pont ahhoz, hogy ragadjunk az élmezőnyhöz. És ami másképpen fontos: ma szeretnénk elkezdeni az újabb győzelmi sorozatot!

Korábbi mérkőzések:
EL 27:  2020.10.13.  UTE - GYE  4:3 bü. 
EL 74: 2020.11.29. GYE - UTE 3:2
(2021.01.14) EL 129:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 0 néző, vezette: Babic V., Kincses G., Szabó D., Vincze D.

UTE: Rajna - Stadel, Horváth A., Nemes B., Sotlar (1), Bodó 1(1) - Kiss Ph., Selan, Szabad, Sikorcin, Vincze P. 1 - Varga A. (1), Kovács A. (1), Godó, Rafaj 1, Vorobyev 1(1) - Pokornyi, Horváth Á., Banga. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Troncinsky, Ferenc, Szigeti, Koskiranta (1), Ouellette (1) - Imre, Fejes, Silló, Basaraba, Pance 1 - Rasulov, Nagy Cs., Bíró G., Péter Zs., Csergő - Elekes, Barabás, Szabó P., Sára. Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

Gólok:
09:33 - 1:0 Bodó (Sotlar)
17:04 - 2:0 Vorobyev (Kovács A.)
19:45 - 2:1 Pance (Ouellette, Koskiranta) - ee
51:51 - 3:1 Rafaj (Vorobyev)
59:15 - 4:1 Vincze P. (Bodó, Varga A.) - üres kapu

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc
Lövések: 40:44 (13:14, 15:14, 12:16)

A 10. percben Bodó talált be Sotlar segítségével, 1:0. Bodó egészen hátulról indult meg a baloldalon, cselek után szinte az alapvonalra ért, amikor kapura lőtt, és a kapus picit nem fogta a szöget, így csaknem 0 szögből mégis bement a lövés. Aztán a 18. percben Vorobjov szerzett megnyugtató előnyt, valami félelmetesen szép cselek után talált be.  A megnyugvást régi kedvencünk, Eric Pance zavarta meg, emberelőnyből szépített. 2:1. Nem először kaptunk gólt tőle, november végén is rosszul esett, hogy betalált. Megint csak sajnálhatjuk, hogy már nem újpesti.
A második harmadban semmi nem történt. Legalábbis olyan dolog, amit jegyzőkönyvezni kellett volna. Vélhetően kiegyenlített meccset láthattak, akik nézhették, két harmad után a lövésarány 28:28 volt.
Harmadik harmad – egy gól előny – ez aligelőny. Az 52. percben Rafaj nyugtatta meg a lila netszurkolókat, balról befelé cselezett, az első jövést blokkolták, de újra próbálkozhatott, és remekül lőtt laposan a jobb alsóba, 3:1. A végső döntést Vincze Péter üreskapus találata hozta meg a 60. percben, így 4:1 lett a vége. 

Örülünk a győzelemnek, megnéztük az összefoglalót - így leírhattam a gólokat. Az első kettő bravúros cselek után született, nagyon szép volt! De mind a négy lila találat nagyon tetszett! Megint mondom (írom): érdemes megnézni! Az újabb sorozat elindult, most egy győzelemnél tartunk. De máshogyan nézve: már tíz egymást követő meccsen szereztünk pontot!
LS

Virág Csaba:Az egy dolog, hogy nem játszottunk jól, mert ez gyakran előfordul, de nem voltunk fegyelmezettek. Sok korongot eladtunk, rengeteg létszámfölényes támadása volt a Gyergyónak, sokszor a kapusunkon, Rajna Miklóson múlt, hogy nem kaptunk gólt. Mondanám, hogy semmivel nem vagyok elégedett, de a lőtt góljaink szépek voltak, megdolgoztunk értük. A gyergyói időkérés után, az utolsó három és fél percben az történt a jégen, amit megbeszéltünk, de ennél sokkal több ideig kell jól játszani. Vannak hiányzóink, van új emberünk, akinek meg kell találnunk a helyét. Dolgozunk tovább azon, hogy minél hamarabb meglegyenek az ideális kombinációk, mert közeleg a rájátszás, és szeretnénk minél jobb helyzetbe kerülni.”

Szilassy Zoltán: “Az első harmadra az ellenfél élesebben jött ki, 2:0-ra el is mentek, de aztán jókor lőttük az előnyös gólt. Onnantól kezdve sebességben, és a helyzetek alapján is domináltunk a mérkőzésen, csak az Újpestben jóval potensebb játékosok szerepeltek ma. A második és a harmadik harmadban elégedett voltam, egy ilyen bajnokesélyes keret ellen azt hiszem, hogy ez jó jel, de ha nem lövünk gólt, akkor ez semmit sem ér. Meg kell találnunk az utat a hálóba.”
(FB: UTE jégkorong)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése