2024. január 19., péntek

EL185: DAB-UTE 2:3 bü

Ma idegenben nagyon győzni (kellene) kell! A DAB az utolsó előtti helyen áll, de az Újpest az eddigi három mérkőzésen csak egyszer nyert, kétszer kikapott. A középmezőnyben - hogy azért előrébb végezzünk, nagyon kell a mai három pont. Persze, azt leírni könnyű, de ezt várjuk a csapattól.

Az eddigi mérkőzések:

EL 29:   2023.10.15  UTE - DAB  4:0             
EL 94:   2023.12.03  UTE - DAB  3:6     
EL 103:  2023.12.20  DAB - UTE  6:0   
EL 158:  2024.01.19  DAB - UTE             
Visszatért a csapatba Rajna, Laakkonen, Nyquist, Benk, Kiss D. Ez a névsor esélyt ad a mai jó szerepléshez!
EL 158: DAB-UTE 2:3

(2024.01.19)EL 158:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) bü - eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 278 néző, vezette: Nagy A., Juhász G., Gottlibet Z., Kocsány B.

Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. - Belicenka, Maarnela, Dostalek, Lorraine (1), Szalma - Sysak, Svars, Sillanpaa, Koskinen, Ödman - Ahonen, Léránt (1), Somogyi B., Nemes B. (1), Savolainen 2 - Léhi, Nagy B., Károly, Zakharevych Edző: Eronen Niko, Revák Zoltán

UTE: Rajna - Nyquist, Silfver 1, Saarelainen (1), Metsavainio, Laakkonen - Kiss D., Tornyai, Kiss P. 2, Just, Tiala (1) - Erdőhelyi, Franyó, Kovács A., Benk, Lőczi - Szabó Rácz, Laskawy, Nádasy, Nagy A. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gólok:
18:11 - 0:1 Silfver (Saarelainen) - ee
31:09 - 0:2 Kiss P. (Tiala)
38:02 - 1:2 Savolainen (Lorraine) - ee
56:03 - 2:2 Savolainen (Nemes B., Léránt)
65:00 - 2:3 Kiss P. - büntető

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Lövés: 39:41 (14:13, 9:12, 15:13, 1:2, 0:1)

I. harmad
Tehát ma nyerni kell! A kezdés a szokásos, ismerkednek a csapatok. Aztán az Újpest gyorsan beszorította a hazaiakat. Lövés van, gól egyelőre nincs. A 6. perctől valahogy fogytak az újpesti lövések. A 10. percben hazai emberelőny, a hazaiak Rajna dolgoztatása mellett kapuvasig jutottak. VAR vizsgálat sem látott gólt. 15. perc Szalma egy lefordulós csel után lőtt, kapuvasra pattant a korong Rajnáról. Kiegyenlített a meccs, nincs lila fölény. Pedig kéne! Az első újpesti emberelőny rögtön gólt hozott, Silvfer a kékvonalról bombázott a hálóba, 19. perc, 0:1. Ezután a DAB volt veszélyes.
Kiegyesúlyozott mérkőzésen úgy érzem, kicsivel jobb az Újpest. Ha figyelnek a srácok, nem lesz baj.

II. harmad
23. perctől nagyon támadott a DAB, a védekezésünk gyakran hibás. Pedig az egygólos előny semmi. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék, de a kapura nincs újpesti veszély. A színvonal elég mélyen van. Ha egy újpesti gól lenne, megnyugodnánk. Ha a hazaiak találnának be, teljesen begerjedne a DAB, és megszakadna a győzelemért. A 32. percben az előbbi lehetőség jött be, egy ellenakció meghozta a második lila gólt: lendületből ment el a jobboldalt Tiala, beadását a közelről Kiss Patrik a hálóba csúsztatta, 0:2. Kicsit később Sillampaa egyedül húzhatott kapura, de Rajna tette bravúros dolgát. A 37. percben hazai emberelőny és Savolainen a felállt előnyben jobbról fellépett, és a hosszúba bombázott, 1:2. Visszajött az izgalom. Nem sokáig, kapu mögül visszaadott korongot lőttük a kapuba. De VAR – a vonalbírók nézték meg az akciót, ezek szerint les volt az akció. Nahááát! Fociban is utálom a VAR-t, hokiban is. Döntsenek a bírók, nyolc szemük van.
Az izgalom itt maradt, nyitott maradt a mérkőzés – ezzel nincs jó érzésem

III. harmad
Tehát a feladat: nem kapni gólt – vagy lőni egyet. Nincs nagy száguldozás. Talán az Újpest most aktívabb. 45. perc, ha simán lemegy a meccs, az is jó. Lenne. Lesem az órát, elég lassan ketyeg. 50. perc – beszorít a DAB. Most jó az újpesti védekezés. 8 perc, 7.perc, 6 perc… Kovács véd, aztán Rajna véd. Benk közben megsérült, de szerencsére visszajöhetett. És egy rossz gól: 57.  perc – a kapu mögül visszaadott korongot Savolainen betette, 2:2. Az aggodalmam bejött. Borzasztóan nyomnak a hazaiak – hosszabbítás lesz.

Izgalom volt, játék alig. Sajnos, gyenge az Újpest. Az Újváros ellen nem kellett volna elengedni a meccset. Egy pont már elment, és a hitünk is elmenőben.

Hosszabbítás:
Ide-oda erőlködés, de semmi, büntetők döntenek.

Büntetők:
A második párban Kiss Patrik betalált, a többiek nem. Tehát győzelem!

Nem volt jó meccs, nem volt jó az Újpest, de kettő pont megvan.
Laszip Sándor

Összefoglaló:

Niko Eronen: „Az első hat-hét percben kerestük a játékunkat, de a negyedik sorunk bejött, volt egy nagyon jó cseréjük a támadó harmadban, amiből a többiek is merítettek egy kis önbizalmat, s nyugodtabban játszottak. Úgy éreztem, egy pontnál többet érdemeltünk ma, ilyen a jégkorong, de biztosnak kell lennünk abban, hogy ez az egy pont is számít számunkra az előttünk álló vasárnapi meccsen, ahol közelebb kerülhetünk legnagyobb vetélytársunkhoz.”

Markus Juurikkala„Természetesen minden mérkőzésen nyerni akarunk, s megtalálni az utat a győzelemhez. Ugyanakkor nem örülök a mai teljesítményünknek, szoros meccs volt, ellenfelünk nagyon szorossá tette számunkra. Keményen harcoltak, keményen dolgoztak, míg nekünk sokkal több dolgot jobban kellett volna csinálnunk. Lehetett volna nulla pont, de három is, végül kettő lett belőle, a győzelem az győzelem, megyünk tovább.”
(ersteliga.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése