2021. november 29., hétfő

Elmarad az FTC-UTE NK mérkőzés visszavágója

A Szövetség honlapja (jegkorongszovetseg.hu) hozta a hírt:

Az UTE jelezte, hogy sérülések és megbetegedések miatt nem tud kiállni a szükséges 13+1 fővel a Magyar Kupa második fordulójában, az FTC-Telekom elleni keddi visszavágóra. Mivel az Újpesti Jégkorong Akadémia is részt vett a sorozatban, így az ebben a csapatban szereplő U21-es és U18-as játékosokat nem lehet már nevezni az UTE színeiben.
A versenyiroda 5-0-s gólkülönbséggel az FTC javára írta a mérkőzést, egyúttal a zöld-fehérek jutnak a kupa négyes döntőjébe. Így sem maradnak derbi nélkül a héten a szurkolók, a két együttes szombaton az Erste Ligában találkozik Újpesten.

Az utehoki.hu így ír az okokról:
A felnőtt keretből jelenleg betegség miatt hiányzik Kiss Phil, Pokornyi Dávid és Varga Arnold, kézsérülése van Kovács Alexnak, agyrázkódást szenvedett Kovács Sebestyén, Kiss Dániel és Benk András is. Kiss Dánielnek ráadásul szájsebészeti műtétje volt, csapatkapitányunknak, Benk Andrásnak pedig az orra is eltört vasárnap a Győr elleni mérkőzésen. Kiss Patrik játéka is kérdéses egy vállsérülés miatt.

“Szeretnénk játszani a keddi visszavágón a Ferencváros ellen, de ilyen körülmények között ezt képtelenség kivitelezni. Pedig a szezon elején megbeszéltük egymást közt az öltözőben, hogy mi egyetlen mérkőzéstől sem fogunk visszalépni, ha kell, akkor teli junior kerettel állunk ki. Erre azonban sajnos csak az Erste Ligában van lehetőség, mert ott kettős versenyengedéllyel U21-ből és U18-ból is lehet felfelé játszani.” - tette hozzá Virág Csaba.

Egy kérdés maradt: mikor lesz a négyes döntő?
A válasz: 2022. január 22-23. Négy hét van addig, lenne (lett volna) idő elhalasztani a mérkőzést. Idő lett volna, de szándék nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése