2021. november 30., kedd

MK11: FTC-UTE 1:3 - Álommeccs!

Képzelt riport egy tüskecsarnokbeli hokimérkőzésről

A Tüskecsarnokban jó sokan összejöttek, egyesek már hétfőn délelőtt online megvették jegyüket, amire még valami extra díjat is felszámolnak, amit az újpesti meccsekre nem. És a távolból követők közül is többen előre megváltották ligatévé jegyüket, nehogy lemaradjanak valamiről.
Ahogy közismert, az UTE tele volt sérülttel, fiatalokkal a kupában egy okos és jól átgondolt szabály alapján nem lehetett kiegészíteni a csapatot. Így más megoldást kellett találni.
Az Újpest előbb visszalépett, majd úgy döntött: lesz meccs! Régi játékosait hívta csatába, hogy a bajban kisegítsék ma is szeretett csapatukat.
Ismét beöltöztek a Kovács család védői, Kovács Csaba és fia, Kovács Attila, a remek balhátvéd és vezér Tolnai Attila, valamint a Zalavári - Sommer páros. A csatársorba a Pék György, Ancsin János, Bálint Attila sor került, akik úgymond kéznél voltak a lila csapat körül, és eljött a frissen visszavonult Sikorcin Ladislav is, aki utóbbi laza hónapokban a pályafutása alatt összeszedett valamennyi sérülését kipihente. Játékosedzővel álltunk ki, Virág Csaba is bekerült (beállította magát) a csapatba. A felszerelés menedzsert a MAC-tól kértünk kölcsön.
Hatalmas meglepetésre több volt az újpest szurkoló, mint a zöldeké. A lila szurkolótábor már hétfő este megtudta, hogy mégis ki tudnak állni a lilák. Ez a hír csak kedden jutott el a zöldekhez, így közülük csak a jólértesültek jöttek el a Tüskecsarnokba.

(2021.11.24) MK9:
FTC-Telekom  -  UTE 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) - eseménynapló

Tüskecsarnók, 512 néző, vezette: Gebei P., Abonyi A., Wolf L.

FTC-Telekom: Arany - Karmeniemi, Boros, Nagy G., Fowlie, Tóth A. - Seregély, McFadden, Pavuk (1), Kulmala, Tamminen 1 - Hegyi Á., Sarcia, Hajós, Kóger, Somogyi B. - Bohunicky, Galántai, Roczanov, Tóth G. Farkas S. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

UTE: Rajna - Stadel, Balázsi, Németh A., Suter (1), Virág Cs. - Jago, Tolnai, Coatta 1, Sikorcin (1), Just (1) – Kovács Cs. 1, Kovács A., Balogh B., Nemes, Csergő – Zalavári, Sommer, Pék Gy. (1), Ancsin J. 1, Bálint A. (1) Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
07:18 - 0:1 Ancsin J. (Pék Gy., Bálint A.)
11:11 - 1:1 Tamminen (Pavuk)
21:27 - 1:2 Coatta (Sikorcin, Just)
28:32 - 1:3 Kovács Cs, (Suter)

Kiállítás: 2 perc ill. 4 perc
Lövések: 24:58 (11:16, 8:23, 5:19)

I. harmad
Zúgott a „hajrá lilák”, ami azért ezen a jégen nem megszokott. A hazaiak amúgy visszafogva indultak, nem tudták, hogy az új felállású lilák milyen játékerőt képviselnek. Az UTE kétféle játékot mutatott be: a sorok egyik fele ment előre, mint a szélvész, míg egy-egy csere után a csapat lassabb, kevés ütközéses, de nagyon pontos játékot mutatott be. A 8. percben meglódult Bálint, keresztpasszával a még mindig gyors Pék ment el a jobbszélen, beadása előtt egy lassító csellel megúszta az ütközést, a centerezésre, mint már annyi százszor pontosan érkezett Ancsin, aki kilőtte a jobb (botos) felső sarkot, 0:1! Na, erre azért nem számítottunk! Nekem ez volt az első élőben látott Ancsin gólom! A kapott gól felmérgesítette a hazaiakat, Rajnának hoznia kellett szokásos formáját, de hát az mostani Újpest játékának alapja a remek kapusteljesítmény. A 12. percben Nagy G. jó cselek után lőtt, majd betámadta a csodálatosan védő Rajnát. Tolnai nem hagyhatta, elrendezte a támadót. A két-két perc büntetés ajándék volt mindkét fél részére. A 4 a 4-es játékot lehoztuk úgy, hogy nem is támadtunk, csak adogattunk. Az FTC-t láthatóan zavarta, hogy a lilák egyszer mennek előre, másszor meg alig, inkább csak passzolgatnak. Pavuk a Megyeri úton elkövetett bűne után két meccset kihagyott, de ellenünk játszatott megint. Fura egy büntetés volt, két csapat előnyt szerzett az eltiltásból, az áldozat csapata nem… A 15. percben nagyon támadtak a zöldek, és egyenlítettek is Pavuk kicselezte mindkét Kovácsot, balról visszaadott, és a jól érkező Tamminen olyat lőtt közelről, amit még egy csodakapus sem tudott megfogni, 1:1. Virág Csaba nem igazán tudta hová tenni magát, Amikor pihent, korival állt a padon, de amikor becserélte magát, száguldott, ahogy bírt. Egy dolog biztos: az ütközésekben jobb lett, szinte minden test-test elleni összecsapást megnyert.
A harmad az összezavart zöldekről, és a két stílusban játszó lilákról szólt. Csodáljuk a csapatunkat, az eredmény bármi lehet. A továbbjutáshoz két gólos győzelem kell…

II. harmad
Alig egy perc telt el, amikor Sikorcin kiugratta Coattát, a csatár egy csel után kapura húzott, gólt lőtt, ahogy szokott, 1:2! Tamminen, Karmeniemi, majd Kulmala lőtt jó helyzetben, de Rajna… A finn lavina nem fogott ki rajta. A Zalavári - Sommer páros úgy működött, mint pár éve megszokhattuk. Amikor jégen voltak, időben és jól léptek közbe, ha mégis lövésig jutottak a zöldek, gondolkodás nélkül testükkel is védték a kaput. A zöldek nagyon szorítottak, győzni akartak, de egy-egy jó szerelés után lendületből mehettek a lilák. A 29. percben Virág Cs. Sutert indította, nagy helyzetben elkanalazták előle a korongot, ami visszakerült a kékvonalra Kovács Csabához, aki elengedett egy nagy lövést, és gól, 1:3. A kapus nem láthatta a korongot, csak akkor, amikor a hálóból kotorta ki a gólba jutott pakkot. Az újpesti tábor megőrült, a hazaiak nem is tudták, mi történik. Somogyi kapuvasa az újpesti szerencséjére kifelé pattant. A 32. percben Tóth G. húzott kapura, Tolnai valami csodálatos tempóra kapcsolva elpöckölte a csatár elől a korongot. Talán sosem korizott ilyen gyorsan! De ez egy fontos meccs, talán már sosem lesz ilyen lehetősége. Nagyon támadtak a zöldek, Ancsin is lelkesen és önfeláldozóan védekezett, mert most erre volt szükség. Nem írom, hány gólt nem lőttek be a hazaiak, de már bőven vezethettek volna.
A csoda folytatódott, csak nehogy felébredjünk! Ebben a harmadban fordítania kellett volna a hazaiaknak, de a UTE két gól is lőtt, és olyan önfeláldozóan védekezett, ami szinte elvette a zöldmezesek hitét. Lehet ma gólt lőni Rajnának?

III. harmad
Nem hittük volna, de nem csak hogy meccsben vagyunk, de továbbjutásra áll a lila-fehér gárda. Ilyen nincs, de mégis van! Farkas húzott kapra a 42. percben, egy gáncsolással sikerült csak megállítani, kettő perc mínuszban. Egy pillanat alatt felálltak a zöldek, tologatás, cselek, lövések. Döbbenetes, de egyszer sem tudtuk kiütni a korongot a harmadból, Rajna „csak” védett, (vagy öt gólt), de még cserélni sem tudtunk. A bünti letelte előtt Németh Attila annyira kifogyott az oxigénből. hogy összeakadt a lába. Jól jött volna egy lélegeztető gép! De megúsztuk, a sors így akarta. Pék megugrása okozott gólveszélyt, gólt nem. A kétgólos előny az újpest kupatovábbjutását jelentette, de hol van a vége! A 48. percben egy fiatal támadás végén Balogh átadását Csergő lőtte kapura, de Arany bemutatta: ő is a válogatott alapembere: a jégen fekve botját jó felé emelte, úgy mentett. Fogyott az idő, fogyott a türelem. A fiatalok, az aktív játékosok egyre többet voltak jégen, - Bálint Attila ki is szállt – de a fáradtság miatt ők sem voltak sokkal gyorsabbak, mint a reaktivált játékosok. FTC támadások, izgalom, illetve aggódás a lila szurkolók részéről. Még a másodpercek is lelassultak... 56. perc, még mindig 3:1 ide. Most kell lehozni a kapust. Az ostrom még erősebb lett, ha erő már nem is volt, a szív és az utolsó lélegzet vitte az Újpestet.

Fantasztikus meccs, hihetetlen győzelem! De jó volt látni a régieket és az újakat így együtt! Remek csapatunk van, ennyire harcos Újpestet talán még sohasem láttunk. A zöldek biztosak voltak a továbbjutásban, nekünk reálisan számolva nem sok esélyük volt a négy közé kerülésre. De a lila szívűek csodát tettek, továbbjutottak. Egy ilyen meccs után ebben a felállásban a kupagyőzelemre is van esély! Köszönöm fiúk, köszönöm csapat, hogy így együtt láthattalak titeket. Álommeccs volt!

Ezután a tudósító kinyitotta a szemét, körbe nézett, meglátta sörös dobozát és kiitta a maradékot. Aztán elment aludni, hogy az álma már az ágyban folytatódjon!
LS

Sajnos, a mérkőzésről felvétel nem készült. De hunyd le a szemed, úgy megláthatod az összefoglalót…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése