2021. november 24., szerda

MK9: UTE-FTC 2:3

A mai kupameccsen sokan, nagyon sokan voltak a Megyeri úti jégcsarnokban, idei csúcs. Mi sajnos kihagytuk a derbit, maradt a közvetítés. Az idei első FTC-UTE meccsen a zöldek nagyon magabiztosan játszottak, és győztek 4:1-re. A kupaszabályok szerint odavágó-visszavágó alapon dől el a továbbjutás, jövő kedden a Tüskében folytatódik a harc, melyik csapat kerül a négyes döntőbe.

(2021.11.24) MK9:
UTE - FTC-Telekom 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)   -  eseménynapló

Megyeri út, 987 néző, vezette: Babic V., Soós D., Muzsik F., Váczi D.

UTE: Rajna - Stadel, Pokornyi, Németh A. 1, Suter, Kiss P. - Kiss Ph., Jago, Coatta 1(1), Benk 1, Just - Varga A., Kiss D., Zsigmond, Robichaud, Csergő - Nemes B., Kovács S., Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

FTC-Telekom: Arany - Karmeniemi 1, Boros, Nagy G. (2), Fowlie 1, Tóth A. - Seregély, McFadden, Pavuk, Kulmala 1, Tamminen (1) - Hegyi Á., Sarcia, Hajós, Kóger, Somogyi B. - Bohunicky, Galántai, 
Roczanov, Tóth G. Farkas S. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

Gólok:
08:13 - 0:1 Fowlie (Nagy G., Tamminen) - 2ee
14:11 - 1:1 Benk (Coatta) - ee
22:27 - 1:2 Kulmala - eh
24:32 - 1:3 Karmeniemi (Nagy G.)
30:53 - 2:3 Coatta (Just)

Kiállítás: 13 perc ill. 25 perc
Lövések: 34:41 (9:16, 9:13, 16:12)

I. harmad
A jegyvásárlással voltam elfoglalva, és számomra az első kép a vendéggól ismétlése volt. A 8. percre sikerült egy kettős emberhátrány összehozni, élve a z 5 a 3 elleni lehetőséggel  Fowlie jobbról lőtt a hálóba, 0:1. Az első kiállítás a gól másodpercében telt le… Lassan beindultak a hazai támadások is. 13. percben Benk ütközött, kiállítás elmaradt, így a játékosok a jégen rendezték a nézeteltérést. A 15. percben elérkezett az első hazai emberelőny, a buli után szinte azonnal gól lett, Coatta balra húzott, lövés helyett a kapu előtt helyezkedő Benknek passzolt, aki másodszorra gólba nyomta a korongot, 1:1.  Ezek szerint ma fontos lesz az emberelőny!
A közvetítés közben ismételte a legutóbbi szokását, 6 mp mozgókép, 2 mp megállás. Érdekes, amikor a Sportstream adta a meccset (ingyenesen) sosem törtét ilyen akadozás, jobb szolgáltatót választottak. Ekkor már változatosabb volt a játék, de azért Rajnának volt sokkal több dolga. A 17. percben a vendégcsapat emberhátrányát Nagy G. egy percen belül kiegyenlítette – a büntetőpadon. Ahogy véget ért a harmad, megkezdődött személyes harc, két nagy bunyó, Suter nagyon elkapta Tóth Adriánt, ők 5-5 percen kaptak, hárman 2 percet harcoltak ki maguknak, illetve egymásnak.  

II. harmad
Némi váltás után tökéletes lett a közvetítés, és ez mér végig így maradt. Emberhátrányba került az FTC, amit alig fél perc alatt kihasználtak a vendégek: korongot szereztek Kulmala végigment, és belőtte a vezető gólt, 1:2. Aztán egyenlő létszámban komoly fölénybe került a vendégcsapat, Karminiemi bombája már kétgólos előnyt jelentett a zöldeknek, 1:3. A gól után Virág Csaba időt kért, hogy rendbe szedje csapatát. És valami történt is, a 30. percben közvetlenül egy buliból Just adta hátra a korongot és Coatta egyből a kapuba lőtt, 2:3! Tehát a fele meccsidő megmaradt egyenlíteni, fordítani. A szépítő találat után végre kiegyenlítettebb lett a játék, de a hazaiak voltak góllövési kényszerben. És egy gól különbség nem nagy hátrány – reméltük így. A harmad hátrelévő 9 percéből 4 percet voltak előnyben a lilák, majd a

III. harmad
első percében megint két percet emberelőnyt kaptunk, de hiába: minden kavarás, helyzet kimaradt. Pedig egy gól a világ! A 45. percben Coatta kavart egy jót, de ez sem lett gól, pedig lehetett volna. A 48. percben Kiss Danit támadták meg: a jég is véres is lett. Somogyi 2+2-re ült ki, viszont 17-esünk nem tudott tovább játszani. Tehát egy gól, most vagy soha A 4 percnyi előnyben nem voltunk jók: a zöldek ügyesen lopkodták a korongot, csökkentve a támadási időnket. Sokszor rontottunk, rosszul passzoltunk, nem csináltuk meg, amit kellett volna. Az idő fogy, a remény fogy. Milyen hatása lenne most egy hazai gólnak! Robbanna a jégcsarnok! De nem robbant, maradt a 2:3. 
Összességében jobbak voltak a vendégek. Remekül támadtak le és hamar vissza tudtak támadni. Többet jöttek előre, többet lőttek, és az emberhátrányokat nagyon jól kivédekezték. Valamit ki kell találni, mert az idény első két meccsén erősebbek voltak a zöldek. És ez nem jó.
Jövő kedden visszavágó, a Tüskében kell javítani, győzni, továbbjutni. 
LS

Virág Csaba: „A második harmadban volt egy rövidzárlatunk, amikor kicsit letértünk arról az útról, amelyen szeretünk játszani. Egyetértek abban, hogy ez egy pikáns ki-ki mérkőzés volt. A harmadik harmadban igazából minden a terv szerint alakult, és mindent jól csináltunk, egyedül a gól hiányzott, minden más megtörtént. Egy gól az nem gól, úgyhogy jövő héten úgy megyünk a Tüskébe, mint minden áldott alkalommal, hogy nyerni akarunk.”

Fodor Szabolcs: „Nem is kérdés, hogy komoly presztízscsatát láthattunk a jégen, hiszen a Magyar Kupa négyes döntő a cél. Egyértelmű mindkét csapat számára, hogy eleve a derbi teljesen mindegy, hogy miről szól; Magyar Kupa, vagy Erste Liga, presztízsmeccs. És mind a két csapat úgy készül, hogy nyerni szeretne, és 100 százalékon fog pörögni, ez pedig így is történt. Nagyon jó hokismeccset játszottunk, úgy gondolom, hogy öt az ötben jobbak voltunk, csak rengeteg időt töltöttünk hátrányban, és az előnyeiben az Újpest nagyon veszélyes volt. Szerencsére a végén sikerült úgy abszolválni a meccset, hogy egy góllal többet lőttünk, mint ők, és ez természetesen mindig jó az UTE ellen egy derbin, főleg, ha az Újpesti Jégcsarnokot hagyhatjuk el győzelemmel, szóval nagyon örülünk. Annyi a dolgunk, hogy ma ágyba bújjunk, és holnaptól dolgozunk tovább még keményebben.”
(utehoki.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése