2021. november 2., kedd

MK7: UTE - TIT 7:0

Akkor Magyar Kupa! Tavaly a covidra fogva el sem indulhattunk a kupában, most legalább ott vagyunk, bár ma leginkább otthonról szurkolunk. 

A Ligában Fehérváron túlságosan nem erőltette meg magát az UTE, a csalódásért megtettünk mindent, büntetők után az elvárt három helyett csak egy pontot hoztunk el. Ma feltétlenül győzelmet várunk, más gondolat még csak fel sem merülhet a lila szurkolókban. És ezzel a játékosok is így lehetnek…

(2021.11.02) MK7:
UTE - Titánok 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 378 (+max 458 online) néző, vezette: Rencz D., Kincses G., Dorner B., Molnár M..

UTE: Rajna - Stadel (1), Balázsi, Németh A. (1), Coatta 2, Kiss P. - Kiss Ph. (1), Jago (1), Just 1(1), Benk 1, Kovács A., - Varga A. (2), Kiss D. (2), Csergő, Suter 1, Zsigmond Á., - Pokornyi, Kovács S. 1, Balogh B. 1(1), Nemes B. (1), Márkus (kapus) Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Titánok: Belomoev - Farkas B., Reiter A., Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros - Dolinar, Molnár G., Skakodub, Ambrus, Fedorin - Kucsma, Szabó P., Mayer, Csiszer, Alapi - Nochta Salamon, Győrffy, Nagy Á., Grin. Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel

Gólok:
10:24 - 1:0 Just (Benk A., Kiss D.)
11:03 - 2:0 Balogh B. (Jago)
21:02 - 3:0 Coatta (Kiss Ph., Németh A.)
35:09 - 4:0 Kovács S. (Balogh B., Nemes B.) 
11:03 - 5:0 Benk (Varga A., Just) 
11:03 - 6:0 Coatta (Varga A.) 
11:03 - 7:0 Suter (Stadel)

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc
Lövések: 47:11 (16:4, 14:5, 17:2)

I. harmad
Egy kapuvas után komolyan beszorították a Titánokat a lilák. Az Újpest nyom, de nem helyzetelünk igazán. Egy gól megnyugtatna, legalábbis első harmad szinten. A játékban, a hazai fölényben változás nincs, de az eredményben igen: a 11. percben  jobbról beadás (Kiss D.), lövés (Benk A.), majd rövid mentés, mikor is Just jókor volt jó helyen 1:0. Egy percre rá Jago beadását a 72-es Balogh B. belőtte, 2:0. Rögtön ezután Kiss P. lőtt – felső kapuvas. Továbbra is szépen folynak a hazai támadások, a Titánok alig vannak ottA harmad ilyen módon folyt végig, nincs gól, nincs újabb öröm, de bánat, bosszankodás se.
Komoly különbség van a két csapat között. És szeretjük azt, hogy ez látszik is az eredményjelző táblán – bár igazság szerint a különbség több is lehetne, mint kettő. Az első harmadban az ismert Titán-stílusú játék – gyors határozott támadások, kapu előtti kavarások – nem alakult ki. Nem hagytuk. És ez így jó!

II. harmad
Még nem is ért vissza mindenki a helyére a büféből, Coatta egy kapu előtti kisjáték-kavarás végén eldöntötte a meccset 3:0. A Titán-remény 21 percet élt. De most mi lesz a háta lévő 39 percben? Ha van kedve a csapatnak, meglesz a 6, ha csak úgy hagyjuk, akkor a 4. De így mi, nézők egy kicsit unatkoznánk. A 33. percben emberhátrányban egy remek akció végén nem lőttünk gólt. Kár, de nem baj. Annyira veszik komolyan a játékot az újpestiek, amennyire kell: a 36. percben Balogh B. a baloldalt húzott be a támadó harmadba, átadása után a középen érkező Kovács S. lendületből húzott egyet, és a rövid felsőbe emelt, 4:0. A harmad utolsó percében jó fehérvári akció futott, de a return Balogh második gólját hozhatta volna.
Aki izgulni akart, ma már nem lesz alkalma rá. Az Újpest tudja, mit kell tenni, mennyi erőt kell beletenni a meccsbe. És ami a legfontosabb: a gyengébbnek gondolt ellenfelet sem szabad egy pillanatra sem lenézni. És a lilák ezt is tették. Kérdésem: meg lesz ma a 6?

III. harmad
A kapuban van (Rajna helyett Márkus), látványban nincs változás, de az első 5 percben az eredményben sem. A 49. percben egy fehérvári fault után Varga beadását Benk egykezes ütőfogással irányított a fehérvári kapuba, 5:0. Így lerendezte a kiállítást is. Aztán rögtön jött a hatodik gól: az 51. percben Varga Arnold kavart a kapu előtt, lőtt is, Coatta az elé kerülő korongot bevágta, 6:0! Kedves olvasó! Hidd el, a szöveget élőben írtam, nem utólag (a netet bámulva nem is lehet máshogy). Tehát szerintem megvan a végeredmény. Akkor lássuk a maradék 4 és fél percet! 57. perc: Kovács Alex kihagyta a változtatást. 58. perc: Stadel lövésébe Suter beleért, 7:0. Tehát a szerző várakozása nem jött be, alábecsültem a lilákat.
Unalmas, papírforma meccset láttunk ma. Nem volt miért izgulni, de ezt köszönjük a csapatnak. Azt tették, amit kell: mentek, nem hagyták az ellenfelet, góloztak, nyertek.
Az Újpest komolyan vette a meccset egy gyengébb csapat ellen. Így is kell, köszönjük, szép volt fiúk!
LS

Virág Csaba: "Nem kifejezetten revansot akartunk venni a pár héttel ezelőtti vereségért, egyszerűen csak szerettünk volna úgy játszani, ahogy tudunk, és olyan hozzáállást letenni a jégre az első perctől az utolsóig, ami méltó ehhez a mezhez és címerhez. Úgy gondolom, hogy ennek eleget tettünk, jó dolgokat csináltunk a jégen, próbáltunk egyszerűbben hokizni mint a múlt héten a Dunaújváros ellen. Ezúttal nem színeztük túl a játékot, hanem a tervnél maradtunk, és igyekeztünk azokat csinálni, amiben jók vagyunk. Örülök, hogy sikerült ennyi gólt szereznünk, ugye nem mi vagyunk az a csapat, amelyik a legnagyobb támadópotenciállal rendelkezik, így külön örömteli, hogy ennyi gólt tudtunk lőni, ez jót fog tenni az önbizalmunknak.”

Anatolij Bogdanov: “Először is gratulálok az Újpestnek, egyáltalán nem adtak nekünk lehetőséget a gólszerzésre. Sok játékosunknak volt különleges a mai mérkőzés, mert ez volt az első meccs nekik a felnőttek között, amelyen jégre tudtak lépni. Teljesen tiszta volt az első cserétől fogva, hogy melyik együttes fogja irányítani a mérkőzést, nem működött a játék, amit elterveztünk, ezért nem is vagyok elégedett a csapattal, csak néhány játékost tudnék kiemelni. Az biztos, hogy még sokat kell dolgoznunk. Az első Újpest elleni meccs számunkra élvezhetőbb volt, most viszont egyértelműen a jobb csapat nyert.”
(felnott.utehoki.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése