2019. október 2., szerda

EL35: Fehérvári Titánok-UTE 6:3


A nyolc meccsen nyolc lőtt góllal hárompontos tökutolsó Fehérvári Titánok vendége volt ma az Újpest. A fehérvári csapat alaposan kicserélődött tavaly óta, egy csomó új név volt olvasható a felállásban. Öt év után ezúttal már nem Szilassy Zoltán vezényelte a lilákat a kispadról. 

(2019.10.02) EL 35:
Fehérvári Titánok - UTE 6:3 (0:2, 1:0, 5:1)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 321 néző, vezette: Nedeljkovic I., Babic V., Pozar S., Kedves A.

Fehérvári Titánok - : Szeles - Vas M. (2), Horváth M., Campbell 1(1), Dézsi (1), Péter A. (1) - Szabó B., Kiss R., Zion 2(1), Balogh 1(2), Mihály Á. 1(1) - Mccutcheon, Imre, Nagy Á. 1, Madácsi (2), Almási - Erdély, Kovács A., Buzás, Vincze G. Edző: Kiss Dávid, Arany Máté Dániel

UTE: Márkus - Varga A., Kiss-Rusk J., Benk 1, Sikorcin (1), Pance 1 - Nagy N. (1), Carlson, Brown, DiDiomete, Csamangó (1) - Kovács A., Henderson, Nemes B., Odnoga 1, Kovács S. (1) - Pokornyi, Daadou, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
12:20 - 0:1 Benk (Csamangó) - eh
17:00 - 0:2 Odnoga (Kovács S.)
28:54 - 1:2 Zion (Vas M., Balogh)
41:28 - 2:2 Zion (Madácsi, Balogh) - ee
43:21 - 3:2 Balogh (Mihály Á., Vas M.)
48:38 - 4:2 Mihály Á. (Madácsi, Zion) - ee
55:36 - 5:2 Nagy Á. (Campbell, Péter A.) - ee
58:47 - 5:3 Pance (Sikorcin, Nagy N.)
59:59 - 6:3 Campbell (Dézsi) - üres kapu

Kiállítás: 2 perc ill. 10 perc
Lövések: 25:42 (6:18, 7:8, 12:16)


I. harmad
Újpesti támadásokkal indult a mérkőzés, a beszorult hazaiak néhány kontrát villantottak. Amikor emberelőnybe kerültek, szorítottak, de Benk remekül meglépett egy Sikorcin által szerzett koronggal, beindult, a védők csak hátráltak, összejátszott a Siki helyett beugró Csamangóval, a visszapasszt balról közelről belőtte, 0:1 (videó). Egy jó közbeszúrásból indulva gólig jutott a csapatkapitány! A 17. percben jobbról lendületből cselezte magát kapu felé Odnoga, bombája célba jutott, 2:0 (videó). A 18. percben Varga A. becsúszó szerelését (tán. mert elengedte a botot ?) büntetőnek ítáltéK a bírák. Dézsi jött, Márkus győzött. A végén jött egy vicces kiállítás: Di Diomete kézzel vette át a korongot és támadott a balszélen. A kiállítás oka: tenyerébe fogta a korongot. Hát nézzük meg! (videó).
Összességében jól jött össze ez a harmad. Két gól előny már majdnem győzelem. (Ezt a meccs után írom, amikor már mindenki tudja az eredményt, de akkor és ott ez járt az ember fejében.) Jobb az Újpest - ahogy a Vasas ellen is jobb volt az elején. A Fehérvár gyorsak, sokat koriznak, hajtanak, de semmi különös. (Ha-ha.)

II. harmad
Futott a játék, támadás itt, támadás ott. A 28. percben Brown Csamangó akció hozott majdnem gólt. Egy percre rá késleltetett kiállítás alatt, hat az ötben jöttek a hazaiak, átkerült balról a korong, Zion jobbról érkezve nagy gólt lőtt, 1:2 (videó). Pedig a három gólos különbség kb. győzelmet jelent hokiban. Most három helyett csak egy maradt. A továbbiakban a színvonal - ha eddig volt - zuhant. Totál unalmas volt nézni a meccset két gyenge társaság, mintha akartak volna hokizni, csak kevés tehetséggel, mérsékelt hozzáállással nézhetetlen valamit produkáltak. 

III. harmad
A lilák idei legrosszabb harmada következett. A lila kiállítást (Kiss-Rusk) Zion büntette, jobbról befelé cselezett, lőtt, 2:2 (videó). Ezután Brown kapuvasig jutott, de a hazaiak a 42. percben videós gólt lőttek Balogh révén, 3:2 (videó). Az üzlet beindult, 48. perc, emberelőny, Mihály Ákos, 4:2 (videó). 56. perc, emberelőny, Nagy Ákos, 5:2 (videó). Csőd. Az 59. percben Pance betalált 5:3 (videó) - túl későn a reményhez. A végén kapus nélkül próbálkoztunk a csodával, csoda most sem lett, inkább egy üreskapus Campbell gól az utolsó másodpercben, 6:3 (videó).

Az Újpestben az edzők újak, a játék a régi. Ezúttal is borzasztó volt, amit láttunk. Jól járt, aki ma nem jött el Fehérvárra: spórolt az anyagiakon és a megúszott egy komoly lelki terhelést. De fel a fejjel, innen már csak felfelé vezet út! Már pénteken el kellene indulni...
LS


Virág Csaba másodedző: "Az első harmadban láttuk azt a csapattól, amit szerettünk volna. Úgy indult a mérkőzés, ahogy vártuk, de húszpercnyi játékért egyetlen pontot sem adnak. A második és a harmadik harmadban nem az történt, amit megbeszéltünk, úgyhogy súlyos gondokkal kell számolnunk mind mentálisan, mind fizikailag. Ezen rövid időn belül, sürgősen változtatnunk kell!"

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése