2019. október 4., péntek

EL87: UTE-HKB 5:1

A nézőszámon bizony nyomot hagyott az UTE eddigi bajnoki szereplése. Azért még mindig elég sokan vártuk azt a bizonyos kötelező győzelmet.
Aztán az történt, hogy nem történt semmi, nem kezdődött el a mérkőzés. Nem jöttek a bíró - csak Gangel, és nem jöttek a csapatok sem. Sokáig nem tudtuk, mi is az ok. Telefonon követve a közvetítésből derült ki:


Sohasem gondoltam volna, hogy a hangosítás egy jégkorongmérkőzés feltétele. Egyébként a hiány nem rossz, hiszen szünetekben nem üvölt a zene, lehet a szurkolótársakkal csendesen beszélgetni. Mindig így kellene! Végül egy Tarlós-típusú megafonnal egy zsűritag felült a lelátóra, és bemondta, amit kell. Mindebből a mérkőzésen egy hangot sem hallottunk, állítólag a netes közvetítésben lehetett hallani.

45 perc semmi után kezdődhetett a mérkőzés. Az Újpestben új fiú a 18 éves Danila Milushkin, míg nem játszott Jared Brown.
(2019.10.04) EL 87:

UTE - Hokiklub Budapest 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 545 néző, vezette: Nedeljkovic I., Gangel L., Mizsák P., Kocsány B.

UTE: Duschek - Varga A. (1), Carlson 2(1), Benk, Sikorcin (1), Pance - Nagy N., Kiss-Rusk J., Nemes B. (2), DiDiomete 1(1), Csamangó 2(1) - Kovács A. (1), Henderson, Odnoga, Kovács S., Milushkin - Pokornyi, Daadou (1), Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Hokiklub Budapest: Kiss B. - Berry-Lamontagna, Szécsi, Petres, Satek, Szappanos (1) - Lakatos, Lévai, Pihlqvist, Albert, Szűcs - Szécsi, Bán, Lőczi, Rossignol 1, Izsák (1) - Kreisz, Kedves R., Köllő, Németh Á., Sylves (kapus). Edző: Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko

Gólok:
15:31 - 1:0 DiDiomete (Kovács A.)
19:44 - 1:1 Rossignol (Szappanos, Izsák)
24:07 - 2:1 Carlson (Csamangó, Nemes B.)
33:13 - 3:1 Carlson (Sikorcin, DiDiomete) - ee
33:58 - 4:1 Csamangó (Nemes B., Daadou)
41:04 - 5:1 Csamangó (Varga A., Carlson)

Kiállítás: 10 perc + 10 perc fegyelmi (DiDiomete) ill. 8 perc
Lövések: 40:34 (15:11, 16:8, 9:15)

I. harmad
8 másodperc után vezethetett volna az HKB, szerencsére Duschek az alvó védelem mögött ébren volt. A továbbiakban az Újpest támadott, kifejezetten erőltették, túlerőltették, aminek a következménye az lett, hogy többször is kettő az egyben, három a kettőben, sőt egyedül mehettek kapura a hokiklubosok. Még jó, hogy jó kapusunk van! Az 5. percben Sikorcin lendültből cselezve ment kapura, Kiss kapus bravúrral hárított. A 16. percben végre gólt lőttek a hazaiak: DiDiomete a kapu mögött ment át a baloldalra, aztán elég messziről lőtt, a korong a kapuba jutott - gyanítom, egy védő beleért. De ami fontos: 1:0 ide (videó)! Kicsit később a gólszerő 2+10 perc büntetést szedett össze, tényleg fejre könyökölt. Erről a mozdulatról is le kéne szoknia! A végén a frász jött az újpestiekre: az emberelőny végigtámadó ellenfél Rossignol révén egyenlített, 1:1 (videó).
A lilák nagyon akartak. Mentek, támadtak, de hátul ki-ki hagytak, mázli, hogy a kontrákból nem lőtt gólt a HKB. A harmad második részében az ész nélküli támadások után javult a figyelem, kevesebb lett a veszélyes kontraakció. De a támadások elbonyolódtak, vagy Kiss bravúrokat mutatott be. A gól jókor, szinte váratlanul született, de az egyenlítés elég rosszul esett.

II. harmad
Kontrol C, kontrol V, azaz a harmad legelején megint majdnem gólt lőtt a vendégcsapat. kiegyenlített játék után az 5. percben aztán meglódultak a lilák. Egy lendületes ellentámadásban hárman mentek kettő ellen, Nemes jobbra passzolt, Carlson a kapuba bombázott, 2:1 (videó). Az UTE támadott többet, de a HKB is veszélyes volt, elhitték, hogy egyenlíthetnek. De nem így lett, a 34. percben Carlson ismételt! Baloldalt ment fel a jobbhátvéd, beadjon, lőjön? Ő lőtt, bement, 3:1 (videó) ! A 34. perc még tartott, amikor Nemes baloldalt ment lendülettel, beadott, Csamangó lőtt - mellé, de a korong egy védőről a kapuba került véletlenül, védhetetlenül, 4:1 (videó). Mióta vártunk (vártam) erre! háromgólos előny=győzelem. Korábban két gól különbségnél nem jutottunk többre. A harmad végén - mint 20 perccel korábban - előnyben támadtak a fehérmezesek, de most Duschek győzött, megmentette kapuját és csapatát a harmadvégi góltól.
Jó, javul az Újpest! Másképpen játszik mint az eddigi meccseken. Eddig a második harmadok ellaposodtak, az ellenfél támadt fel, de most nem így lett. Alakul a csapat?

III. harmad
Csamangó hamar eldöntötte a mérkőzést. A 42. percben Varga átadását a baloldalt kapu elé érve közelről verte be, 5:1 (videó). A hátralévő időt le kellett játszani, az UTE egy kettős emberhátrányt is átvészelve nagyon fontos győzelmet aratott.
Ezúttal nem csak a három pont a fontos. Egy szétesett csapat szedte össze magát, és megmutatta, hogy nem az a reális kép, amit eddig mutatott magáról. A mai mérkőzés egy nagyon fontos lépés volt felfelé - játékban is, eredményben is. Az, hogy egy véletlen volt, vagy tényleg megindultunk felfelé, ezután dől el. A következő vizsga hétfőn lesz, itt Újpesten.
LS

Baróti Zsolt: "Az elmúlt hetekben rengeteg adósságot halmoztunk fel a szurkolóink felé, melyet ezúttal némileg sikerült törlesztenünk. Elsősorban a második harmadban játszottunk éretten, a jövőben ehhez hasonló fegyelmezettséggel kell jégre lépnünk."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése