2019. október 7., hétfő

EL43: UTE-Gyergyó 1:4

A sűrű hét a Gyergyó csapata ellen kezdődött. Az erdélyiek az Újpesthez hasonlóan edzőt cseréltek, és eddig egy ponttal többet gyűjtve érkeztek a Megyeri útra, ahol szépszámú szurkolójuk is segítette őket. A hazai közönségen én érzem a gyengébb kezdés hatását, sokan nem nagyon jönnek a tavalyi törzstagok közül.


(2019.10.07) EL 43:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 552 néző, vezette: Rencz D., Soós D., Kis-Király B., Kövesi B.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, Benk, Sikorcin, Pance - Nagy N., Kovács A., Nemes B., DiDiomete, Csamangó - Kiss-Rusk J. 1, Henderson (1), Odnoga, Kovács S. (1), Milushkin - Fekete B., Daadou, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Rasulov, Góga (1), Pestunov, Vorobyev (1), Elekes - Bobcek 1, Lescovs, Sára 1, Antal Zs. (1), Valdix 1(1) - Nagy Cs. (1), Ferenc, Barabás, Constantin, Péter Zs. 1 - Creanga, Kozma, Daradics, Ivácson, Benedek. Edző: Hamell Christopher

Gólok:
11:28 - 0:1 Valdix (Nagy Cs.) - ee
15:19 - 0:2 Bobcek (Valdix, Vorobyev) - ee
22:31 - 0:3 Péter Zs. (Góga)
42:19 - 1:3 Kiss-Rusk J. (Henderson, Kovács S.)
57:20 - 1:4 Sára (Antal Zs.) - eh

Kiállítás: 12 perc ill. 6 perc
Lövések: 29:30 (8:13, 15:9, 6:8)

I. harmad
Hamar megláttuk, mire számíthatunk: öt az ötben felállt a Gyergyó, nyomtak, lőttek egykapuztak. Duschek a 4. percben már harmadik komoly védését mutatta be. Aztán emberelőnyben megint nagyon jöttek a fehér-pirosak, Pestunov többször is kapu elé került, Duschek igazi bravúrokkal tartotta a nullát. A 7. perctől már a hazaiak is mutattak valamit, egy Pance Sikorcin támadás ígérte leginkább a gólt, de az ígéret beváltatlan maradt. A játékot látva nem voltunk nyugodtak. Sokkal többet és veszélyesebben támadtak a vendégek. Az UTE nem volt összeszedett, és a könnyűsúlyú fiatal támadók eltűntek a 20-30 kilóval idősebb és erősebb vendégvédők között. A 12. percben újpesti csere közben a cserepad felé csusszant a korong. A lemenők ugyan nem zavartak bele a játékba, de a bírák a szabályt nem szelleme, hanem betűje szerint alkalmazták (a liláknak nem lett előnyük a folyó cseréből). Az emberelőny már elegendő volt az amúgy is erősebb vendégeknek a gólhoz, Valdix a jobb körben lassan jött előre, célozhatott, lőhetett (miért?) gól, 0:1. Már megint az 50 éves Illés nótát idézem: Miért hagytuk, hogy így legyen? A 14. percben megint csere-hiba, kiállítás. Rögtön jött a kompenzálás, Goga egy semmiért ült ki. A kompenzálás kompenzálása: Sikorcin az ezt követő bulinál "késleltette a játékot". Mi? Négy a háromban jöhettek a gyergyóiak, Bobcek hátulról bombázott, felső vas, visszapattant a korong Duschek hátára, és onnan gól, 0:2. (Ha lesz összefoglaló, megnézem, és ha kell, javítom a gól leírását, mert lehet, hogy egyből gól lett. - LS). A 17. percben Pance majdnem betalált. Sajnos, Cooke kapus nagyot védett. A következő újpesti lehetőség hárítása közben egy védő elmozdította a gyergyói kaput. Az újpesti emberelőny kimaradt.

II. és III. harmad
Így egyben, mert a 43. percben eldőlt a meccs: egy kavarás, nem tiszta akció során a kapu elé érkező Péter Zsolt beleszúrt a korongba, amely a jobb felsőben landolt. 0:3. Ma ennyi volt. A Gyergyó magabiztos lett olyannyira, hogy a támadásokat túljátszották. Még egy átadás, még egy csel - vagy 120%-os helyzet, vagy rontott lehetőség szokta ezt követni. Ma az utóbbi - gyakrabban előforduló - eset következett, többször is. az Újpest hitét vesztve mégis próbált valamit. Elkezdtek száguldozni a de helyzetig se nagyon jutottunk. Viszont többször leindítottak az erdélyiek, és hátul lett majdnem baj. 
Az utolsó játékrészben valahogy összeszedettebb lett az Újpest. A reménytelen - 3 gólos - hátrány ellenére akartak, támadtak a lilák. És a 43. percben Kiss-Rusk balról éles szögből fantasztikus pontossággal lőtt, kapuvasas gól, 1:3. A továbbiakban az UTE talán jobban akart, a játék, az elszántság javult, de az eredményen további javítás nem jött össze. A végén hazai emberelőnyben Sára Tibor János kapott remek átadást a baloldalon, gólig meg sem állt, 1:4.
Magabiztosan győzött a meggyőzően jobban játszó Gyergyó. Megérdemelték. Gyorsaságban és erőben is jobbak voltak a vendégek. Az Újpestnek sokat kell változnia. A csapat most szétszórtan játszott, gyakran pontatlanok voltak az átadások. És fizikai teljesítményben, erőben és gyorsaságban - azaz mindenben javulni kell a sikeresebb szerepléshez. 
Ez holnapra nem várható, de sok munkával jobb csapatunk lehet. 
LS

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése