2019. október 10., csütörtök

EL48: UTE- Brassó 5:4 hu

Szokatlan és elég szerencsétlen időpontban kezdődött a mérkőzés. Akik a közelben laknak, 18:00 órás kezdésnél a horvát-magyar EB selejtező focimérkőzés kezdetére hazaérhettek volna. Így választani kellett: hoki vagy foci? Szerencsére elég sokan választották a hokit, bár a Baráti chat egyik törzstagját sem láttam a lelátón.
Visszakerült a csapatba Jared Brown, míg  Márkus mögött a tartalékkapus a fiatal Farkas volt.

(2019.10.10) EL 48:
UTE - Corona Brasov 5:4 hu. (2:1, 2:2, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 410 néző, vezette: Rencz D., Kormos D., Balla N., Váczi D.

UTE: Márkus - Varga A., Carlson 1(1), Benk (1), Sikorcin 1(2), DiDiomete (2) - Nagy N. 1, Kovács A., Brown (1), Kovács S. (1), Pance 2 - Kiss-Rusk J., Henderson, Nemes B., Odnoga, Csamangó - Pokornyi, Daadou, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Corona Brasov: Polc - Armstrong, Harrison, Fowlie 1, Rabbit (1), Plante - Bors (1), Borisenko (2), Tranca 1(1), Bíró G. 1, Péter B. 1(2) - Mihály E., Bíró O., Zsók, Bíró M., Gliga - Gajdo, Szabó D., Molnár Z., Gajdó. Edző: Pénzes Július, Rusnák Ondrej

Gólok:
01:12 - 0:1 Bíró G. (Péter B., Bors)
10:05 - 1:1 Carlson (Sikorcin, Benk)
11:59 - 2:1 Sikorcin (Carlson, DiDiomete) - ee
27:39 - 3:1 Nagy N. (DiDiomete, Sikorcin)
28:04 - 4:1 Pance (Brown, Kovács S.)
28:23 - 4:2 Tranca (Péter B., Borisenko)
33:11 - 4:3 Fowlie (Rabbit) - eh
47:03 - 4:4 Péter B. (Borisenko, Tranca)
61:08 - 5:4 Pance

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Lövések: 30:34 (7:10, 13:13, 8:10, 2:1)

I. harmad
Hűha! Úgy indult a meccs, hogy azonnal betámadtak a brassóiak, és a helyzetek után rögtön jött a gól is. 1:12-nél Bíró G. egy kapu mögül jobbról visszaadott korongot lőtt be közelről a hosszúba, 0:1 (videó). Szép kilátások... A 4. percben egy brassói csatár fordultában kapuvasra húzta a korongot, így megúsztuk. De lassan felébredtek a hazaiak. Szép Odnoga - Nemes támadás az utolsó pontatlanra sikerül átadás miatt nem lett gól. De a mi fontos: a beszorult Újpest lassan kijött, egész veszélyes támadásokat vezettek a lilák, sőt, beszorították a sárgamezeseket. A 11. percben buli után Sikorcin jobbról visszatett egy korongot a kékvonalon helyezkedő Carlsonhoz, aki átvette, tolt egyet és távolról lőtt, 1:1 (videó). Hamar jött a következő, emberelőnyben Sikorcin az ilyenkor szokásos helyén, a baloldalon, a bedobó körből lőtt a hosszú oldalra, 2:1 (videó)! Feljött az Újpest, magabiztosabb lett a csapat.
A gyorsan bekapott gólra 10 perc után jött válasz, gyorsan kettő is. Egyforma csapatok harcoltak, nyitott volt a meccs - de az első harmad után korábban is szinte mindig így volt.

II. harmad
Inkább az Újpest volt fölényben, de egy-egy rossz védekezés - azaz, túl bátor kitámadás után - többször is megugrottak a brassóiak - de eddig mindig megúsztuk. Több kiállítás is történt, az előnyben lévő együttes tette, amit kellett, de gólig egyik oldalon sem jutottak el. A 28. percben csodálatos újpesti akció futott végig lendületből remek kombináció, a góllövő Nagy Nilan volt, 3:1 (videó). Ez a gól az idény eddigi legszebb újpesti gólja volt! Nézzük meg még egyszer! Videó Ugye szép volt? A 29. percben jött a következő! Pance lendületből cselezett a jobboldalon, az alapvonalon túl álló Brownhoz adott, aki visszaadta a korongot Pancenek, aki már a kapu elé ért, és be is lőtte a helyzetet, 4:1 (videó)! Remek! Megvan a meccs! Lehet hazaindulni megnézni a focistákat! Vagy mégsem? Időt kértek a vendégek, majd Tranca kezdés után azonnal betalált, 4:2 (videó). Pedig a háromgólos különbség olyan szép volt... A két gól között 19 másodpercnyi játékidő telt el. A következőkben a változatos játékban hol az UTE, hol a Brassó játszott emberelőnyben. A 34. percben épp a lilák voltak öten, amikor egy buta hibát büntettek az erdélyiek: egy veszett korongra ráment az utolsó hátvéd, Carlson, de nem szerezte meg - egyúttal egyedül mehetett kapura Fowlie, aki a gólig meg sem állt, 4:3 (videó). Nagyon buta gól volt, egy hátvéd nem kockáztathat egy bizonytalan korongszerzést a támadó harmadban, kiváltképp emberelőnyben.
A háromgólos vezetés már győzelmet jósolt. De a lehetőséget gyorsan elrontottuk, majd egy ostoba hibával egy gólra csökkentette az Újpest az előnyét. Pedig nem vágytunk izgalomra, elég lett volna egy háromgólos különbség tudata...

III. harmad
A Brassó harcolt az immár elérhető egyenlítésért. Ha az Újpest gólt lő, eldőlt volna a mérkőzés. De a sárgák lőttek: egy buli után hátulról Péter B. üresen (miért?) kapta a korongot, befordult, gólt lőtt, 4:4 (videó). Mostantól nem csak kéne, hanem kell gólt lőni a győzelemhez! Az 56. percben kezdődött el a tévében a horvát-magyar meccs. A hátralévő időben mind a hazaiaknál, mind a vendégeknél összejöhetett volna az, ami nem sikerült. Egy gólt még látunk ma!

Hosszabbítás
Utálom a 3 a 3 elleni játékot. Ez másfajta hoki. De a fiúk jól jöttek ki belőle! A második csere után az UTE ment fel, Henderson átadásával Pance megindult, két csellel két ellenfélen jutott túl, majd a kapust becsapva remek, fontos, csodás, győztes gólt lőtt, 5:4 (videó)!

Nagyon nehezen jött össze a nagyon fontos - bár csak kétpontos győzelem. 4:1 után nem gondoltam, hogy ma még gond lehet. De túl gyorsan jött a 4:2, 60 perc után 4:4. De a sorban beszedett három gól ellenére sikerült innen felállni, Pance második gólja meghozta a második pontot. És talán a hitet, hogy van út felfelé.
Nem bánom, hogy ma este a hokit választottam. Szerintem sok focinéző utólag sajnálja, hogy nem a Megyeri útra jött, mert: Horvátország - Magyarország 3:0.
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése