2019. október 25., péntek

EL62: DAB-UTE 1:2 hu

Volt idő – talán tavaly is – , hogy egy meccs egyszerre volt liga- és kupameccs. Sajnos, az idén nem tehettük zsebre a ligában a keddi kupagyőzelem három pontját. Tehát pénteken is Dunaújváros. Nem baj, ezúttal sokkal több lilavérű drukkolt a csapatnak, mint a kupameccsen. A büfé is változatlan, kiváló a zsíros kenyér (és a rántott húsos zsemle is), a forralt borról nem is beszélve (szegény vezetők…)
A 32-es – legutóbb Milushkin volt – most újra Pance lett.

(2019.10.25) EL 62:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 1:2 hu. (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző, vezette: Gangel L., Haszonits M., Váczi D., Kövesi B.

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Dósa, Vuorijarvi, Mazurek, Dansereau, Somogyi (1) - Lendák 1, Baker, Silló, Turcotte (1), Azari - Hruby, Ráduly, Németh P., Subotic, Tamás - Wéninger, Somogyi, Gulácsi, Gebei. Edző: Ihnacak Miroslav, Vodila Jan

UTE: DUSCHEK - Varga A. 1, Carlson, Benk, Odnoga, Sikorcin - Nagy N., Kovács A., Brown (2), DiDiomete, Csamangó 1 - Kiss-Rusk J., Henderson, Nemes B. (1), Horváth Á., Pance - Pokornyi, Daadou, Kovács S. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
23:27 - 0:1 Csamangó (Brown)
59:57 - 1:1 Lendák (Turcotte, Somogyi)
64:17 - 1:2 Varga A. (Brown, Nemes B.)

Kiállítás: 16 perc ill. 22 perc
Lövések: 67:38 (24:12, 22:9, 16:14, 5:3)

I. harmad
Pillanatok alatt kiderült, hogy ma nem aludt be a DAB. Az első három lövés Duschek kapust mozgatta meg – mint hamarosan kiderült, jól jött neki a bemelegítés. Lassan iramos, változatos játék alakult ki. Aztán Németh P. és Subotic is adott munkát Duschek kapusnak. A harmad felénél világos volt: a mi kapusunk dolgozik sokkal többet. Tehát a hazaiak támadnak többet és veszélyesebben. Innentől talán nem is írok az újpesti kapusról, hisz az alapeset az volt, hogy Duschek bravúrral hárít. A 10. percben Brown és Di Diomete kavart, de Hughson kapus is nagyot alakított. Egy perc múlva egy akció során három gólt nem lőtt az Újpest. Később jöttek bunyók, kiállítások, hazai helyzetek és védések. 
Az első harmad statisztikái: lövés: 24:12 oda, kiállítás 4 perc ott, 10 perc itt. Örülünk az X-nek. 

II. harmad
A játék képe eléggé hasonló, ragozhatnánk, hogy ki lőtt, ki hogyan védett. De a lényeg: a 24. percben egy újpesti támadásnál Brown verekedett a baloldalon, előre középre passzolt a 94-esnek, aki befelé fordult, és Csamangóóóól! 0:1 (videó). (Bocs! Névvel játszani nem szabad, de most nem tudtam ellenállni. Szerintem ő sem haragszik… LS) A vezetés megvolt, a hazaiak még inkább szorítottak. Hazai és négy újpesti kiállítás – köztük kettős hátrány is, de odaadó védekezés – mindig bedobta magát valaki, aztán közbeszúrt vagy ütközött, s ha egyik sem,  egészen elképesztő Duschek védések. Vezettünk, de a nézőtéren – gondolom otthon, a közvetítést nézve is – aggódtunk. 

III. harmad
Végre egy kiegyenlítettebb játékrész! Voltak újpesti lehetőségek, emberelőnyök, helyzetek, Hughson bravúrok. De a második gól, amellyel a szívinfarktust meg lehetne előzni, nem jött. Az 53. percben mi nem lőttünk három gól egy támadás során. Folyt tovább  a meccs, és egyre inkább nőtt a hitünk: meg lesz a győzelem. A kép ugyanaz: a DAB támad, próbálkozik, de vagy a védelem, vagy a kapus ment. Úgyis ment. A végén kötelező kapus le, támadás, de hiába. Hiába? 3.2 másodperccel a vége előtt Lendák egyenlít: a századik próbálkozás bejön a visszaadást középről bevarrja. 1:1 (videó). Hihetetlen fordulat! A megnyert három pontból egy már biztosan elment. Ekkorát zuhanni – a győzelemből a bizonytalanba. Azt azért el kell mondani, hogy hazaiak rászolgáltak. Hajtottak, harcoltak, a lelküket kitették. A második gólunk nem jött össze, ezért jött a büntetés. A helyszínen nem volt infarktus, a youtube nézők között nem tudom. 

Hosszabbítás
Folytatódott a harc, a kaland, a ki nyer ma játék. A legnagyobb lehetőség: megugrott Benk – kapus. Kipattanóból Carlson – kapus. De nincs vége! 43 másodperccel a vége előtt ismét meglendült az Újpest, a balról jövő átadást a feljövő Varga Arnold lőtte, góóól, 1:2 (videó)!  Ennyi, vége. Győzelem, jó érzés, bár csak kettő pont. De arra gondoljunk, győzelem! És a hazaiak akkorát küzdöttek, hogy a sorstól megérdemelték az egy pontot. 
A mérkőzás végén ez egész hazai csapat elkorcsolyázott az Újpest szurkolók előtt, megtapsoltuk egymást. Szívet melegítő jelenet, szép volt!
A mai újpesti győzelem főszereplője Duschek Dávid volt, aki egész biztos élete egyik legjobb meccsét játszotta. Sajnáltuk, hogy a shotoutot az utolsó 3.2 másodpercben elrontották. De ma ő volt az UTE győzelmének elsőszámú hőse.
LS

Baróti Zsolt: "Ez volt az a mérkőzés, amiben minden benne volt: parázs hangulat, a véghajrában kapott gól, szerencsére a végén győzelem. Keményen dolgozott a csapat, eszméletlen volt a kapusteljesítmény, s a hosszabbításban fel tudtunk állni a rendes játékidő utolsó másodperceiben minket ért sokkból." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése