2019. október 30., szerda

MK4: UTE-DAB 5:5

Az esősre fordult időjárás, a nagyjából eldőlt kupa-továbbjutás és a városi forgalom putyinizálása miatt sokan hiányoztak a lelátóról. A törzs persze itt volt, nélkülük talán el sem kezdenek meccset Újpesten.
A játékosok felét nem nagyon ismertük meg, még jó, hogy volt rajtuk szám. Nagy Nilan hétfői arcsérülése miatt szép szakállát levágta, és talán szolidaritásból így tett Sikorcin Varga, Kovács A. és még sokan a csapatból.
Milushkin ma 47-es mezben lépett jégre - név nélkül. A srác rendszeresen olyan teljesítményt nyújt, amikor lehetőséget kap, hogy szerintem kiérdemelt egy végleges számot, nevesített mezt.
Mindkét csapatban a fiatal, második számú kapus jutott lehetőséghez. Az utóbbi időben válogatott színvonalon működő Duschek Dávidnak biztosan jól jöhetett a pihenés. 

(2019.10.30) MK 4:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 5:5 (2:0, 3:3, 0:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 447 néző, vezette: Haszonits M., Varjú Á., Muzsik N., Szabó D.

UTE: Márkus - Varga A. 1(1), Carlson 1, Benk 1, Sikorcin, Pance (1) - Nagy N., Kovács A., Nemes B. 1(1), DiDiomete (1), Csamangó (1) - Kiss-Rusk J., Henderson (1), Odnoga, Horváth Á. 1, Milushkin - Pokornyi, Daadou, Kovács S. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák: Pinczés - Vuorijarvi, Kovács B. (1), Mazurek 2, Dansereau (1), Somogyi 1(1) - Lendák, Baker, Silló, Turcotte, Azari (1) - Dósa 1, Hruby (1), Németh P., Subotic, Tamás 1 - Ráduly, Somogyi, Gulácsi, Gebei. Edző: Ihnacak Miroslav, Vodila Jan

Gólok:
08:27 - 1:0 Benk (Pance, Varga A.)
18:06 - 2:0 Varga A. (Henderson) - ee
21:19 - 3:0 Nemes B. (DiDiomete)
25:20 - 3:1 Tamás (Hruby)
30:22 - 3:2 Mazurek (Azari, Somogyi) - ee
30:41 - 4:2 Carlson (Csamangó, Nemes B.)
38:22 - 4:3 Somogyi (Dansereau)
39:22 - 5:3 Horváth Á.
52:09 - 5:4 Dósa
53:01 - 5:5 Mazurek (Kovács B.)

Kiállítás: 17 perc ill. 11 perc
Lövések: 29:39 (9:12, 17:14, 3:13)

I. harmad
Némi újvárosi próbálkozás után a 3. perctől fölényben játszott az Újpest. Beszorultak a vendégek, jól kavart a korong a vendégkapu előtt. Akkora volt a hazai fölény, mintha egy alacsonyabb osztályú csapattal játszottunk volt. Ebből is látható: a hoki fejjáték. Aki nem teszi oda magát 100%-ban, az elveszett. A fölény ellenére a 7. percben mégis az Újpest kapott gólt: egy távoli lövés(?)be belenyúlt Mazurek, és az ütőről a hálóba került a korong. De olyan magasra tartotta a csatár a botot, hogy a gólt nem lehetett megadni, nem is volt reklamáció (videó). A 9. percben Pance lövésébe Benk szúrt bele a kapu előtt, 1:0 (videó). Ez a fajta találat Benk specialitása, de már rég láttunk tőle ilyen gólt! A harmad felétől kijöttek a vendégek, egyre többet támad(gat)tak. A 12. percben Carlson ki, majd amint be, úgy ki, Kovács Attila ült le a még meleg büntipadra. Mind a négy percet megúsztuk. A 19. percben újpesti előnyben Varga A. távoli lövése (kicsit potya, de gól) egy kellemes kétgólos előnyt jelentett, 2:0 (videó). 
Elég lazára jött az első harmad. A DAB mintha eleve feladta volna, vagy mondjuk úgy, nem hittek igazán a továbbjutásban. Az Újpest két gólja az összképet tekintve kicsit kevés volt. 

II. harmad
II./2, azaz második harmad második perc: folyamatos újpesti támadások végén Nemes jobbról pár csellel középre ért és gólt lőtt. Egyszerű, de szép, 3:0 (videó). Ilyenkor szoktam írni, hogy megvan a meccs. Kár, hogy az újvárosiak nem olvassák: a 25. percben Tamás I. húzott lendülettel kapura, Márkus védett. De egy perccel később Tamás jobbösszekötőben száguldhatott zavartalanul a kapura, gólt lőtt, 3:1 (videó). Aztán a 31. percben előnyben Mazurek is gólt lőtt egy kipattanóból, 3:2 (videó). Ennek fele sem tréfa, oda a biztosnak hitt győzelem. Fiúk! Figyeljetek hátul! Carlson azonban megnyugtatott: 19 másodperccel később egy kékvonalas bombával visszaállította a kétgólos lila előnyt. 4:2 (videó). Ezután 3-4 percig villogtak, támadtak az újpestiek, de a 38. perben Somogyi baloldalt ment el, lőtt, a korong a hálóba csusszant, 4:3 (videó). Még sincs baj, pont egy percre rá Horváth Ákos szerzett korongot a védőharmad előtt, kapura ment, és bár volt segítsége, egyedül megoldotta a helyzetet, 5:3 (videó). Azt hiszem, ez volt a csatár első gólja a nagycsapatban!
Kissé elszórakozta a csapat a meccset. Háromgólos előny fogyott el, a biztos győzelemből lett kétgólos, de nem biztos győzelmet mutató előny. A helyszínen az volt az érzésem: a kupameccs átment két csapat sima meccsévé. A kupa-továbbjutásra (ami nem vált kétségessé) már senki sem gondolt, a csapatok hokiztak maguknak, a saját dicsőségre, saját örömre. (Gondolom, az edzők ettől őrülnek meg.)

III. harmad
Az iram, a színvonal süllyedt. Lassan elaludtak a nézők, és a játékosok is. Nagyjából ennyi volt. Az ébresztőt a 46. percben kitört bunyó jelentette, ami során DiDiomete győzött az ugyancsak nem hidegvérű Turcotte-tal szemben (videó). A folytatás: 3 újpesti 5 újvárosival szemben. De a lilák kivédekezték, sőt, az éppen visszatérő Kovács Attila a padról indulva lőhetett volna gólt, ha nem akasztják a lövés előtt (videó). De így büntető következett, amit Kovács nem lőtt be (videó). A büntetés nem maradt el: az 53. percben Dósa lendületesen ment fel, és hagytuk gól lőni, 5:4 (videó), majd egy perc múlva a baloldalt támadó Mazurek ki is egyenlített, 5:5 (videó). 
Akkor ma egy ilyen meccsen ennyi volt. Kupameccsen lehet döntetlen, az UTE továbbment. A csapat a lazább koncentrációt megengedhette magának, nem lett baj, ez a meccs lehetett ilyen is. Az UTE sorsolása: az első körben a legerősebb ellenfelet nyertük, a másodikban is, az FTC-t. Tehát novemberben plusz két derbi lesz!
Hazafelé a nagy pé eltérített utunkról, extra belvárosi kóborlás után találunk haza. Nem hiányzott az esti városnézés, de ma ez volt a leosztás.
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése