2019. október 20., vasárnap

EL64: UTE-Csíkszereda 2:5

A pénteki DAB-vereség nem nagyon tartotta vissza a szurkolókat, nagyjából hasonló létszámban jöttünk ki a Megyeri útra. Pedig ma még kevésbé kecsegtetett a siker, hisz az ellenfél a komoly előnnyel ERSTE Liga éllovas Csíkszereda volt. De amiben reménykedtünk: jó ellenfél - jó meccs. Továbbá abban, hogy a DAB ellen volt egy nagyon jó második harmadunk. Bár ezt csak az optimisták gondolják így, a realisták megnézik az eredményt. Akkor lássuk!
Foto: Sajbi

(2019.10.20) EL 64:
UTE - Sport Club Csíkszereda 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 756 néző, vezette: Haszonits M., Mach M., Váczi D., Pálkövi Ba.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, Benk (1), Sikorcin (1), DiDiomete 1 - Nagy N., Kovács A., Brown 1, Odnoga (1), Pance (1) - Kiss-Rusk J., Henderson, Nemes B., Kovács S., Csamangó - Pokornyi, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Sport Club Csíkszereda: Samankov - Kulyash, Salló 1, Shalla (1), Brophey 1, Pelley 1 - Belov, Gecse, Becze T. 1(1), Taratukhin, Rokaly Sz. (1) - Flinta (1), Farkas T., Fodor Cs. 1, Bíró T. (2), Rokaly N. (1) - Györfy, Casaneanu (1), Horváth L. (1). Edző: Morgan Jason, Hozó Levente

Gólok:
10:54 - 0:1 Becze T. (Casaneanu, Horváth L.)
29:14 - 1:1 Brown (Pance, Odnoga)
30:25 - 1:2 Salló (Bíró T., Rokaly N.)
31:07 - 1:3 Pelley (Shalla)
33:20 - 1:4 Fodor Cs. (Flinta, Bíró T.)
49:39 - 2:4 DiDiomete (Benk, Sikorcin)
58:29 - 2:5 Brophey (Becze T., Rokaly Sz.) - üres kapu

Kiállítás: 2 perc ill. 8 perc
Lövések: 34:34 (11:15, 11:11, 12:8)


I. harmad
A 3. percben Csamangó alakítása majdnem örömet okozott, de mégsem Nagy volt az iram, mindkét fél támadna, de ebben a műfajban jobb a Csík, erősebbek, gyorsabbak, ügyesebbek a támadóik. A mieink Duschek vezérletével tartják őket, sőt Brown kiülésével nagy nehezen a hátrányt is kihúzzuk. A 10 percben Csamangó balról, elég távolról lőtt, a korong visszakerült elé, az ismétlés után a kapuvas szólt: én voltam... Kijött az Újpest, egy perccel később DiDiomete főbe lőtte a Csíki kapust. Samankonak nem ártott meg, az egész meccsen nagyon magabiztos volt. Jó kapus! A 11. percben hatalmas kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, pár másodpercig megúsztuk - ilyenkor már véget szokott érni a gólveszély, de most nem, a túljátszott időben valaki (Becze) bekavarta a korongot, 0:1 (videó). Meg kell nézni videón! Mindjárt ide teszem, és visszanézem: nem létezik, hogy a kapus felségterületére ne lépett volna be támadó. De gól, nem is kértünk videobírót. Akkor nézzük! A gólnál a 77-es csíki a kapus területén belül volt. A gól szabálytalan - szerintem. A bírák szerint szabályos. És nem videobíróztunk... (Itt mindenki megnézheti, megítélheti, és eldöntheti a helyes reakciót, a saját véleményt.) Nézzük meg még egyszer! (videó). Ugye bent állt a 77-es! 


A 13. percben Sikorcin - Benk akció - nem gól, ahogy három perccel később Becze hatalmas lehetősége sem az. Aztán az  Újpest nagyon hajt, emberelőnybe is kerül, de a szorítás nem hozott gólt. 
A gól jogos vagy sem, ennyivel jobba a csíkiak. Hajtós harmad volt, de ami feltűnt: az ellentámadásokban a vendégek hamarabb zárkóznak. Hátrányban vagyunk, de nem reménytelen a helyzet. Hisszük, hogy nem reménytelen.

II. harmad
A leosztás világos: hajrá egyenlíteni! Az Újpest talán jobban támad, de rendszeresen szükség van Duschek bravúrjaira. Az újpesti nyomás lassan fölényt jelent, és a sok támadás a 30. percben meghozza a vágyva várt egyenlítést! Szép akciósorán Pance lövés helyett balra passzolt Brownnak, az ő nézőpontjából a balra mozgó kapuvédő alig fedte le a kaput, a kapáslövés nyomán korong befért, 1:1 (videó)! Akkor kezdjük újra egyenlő állásból! 
A vendégek nem így döntöttek. Feltámadtak, támadtak, 71 másodperc egyenlő állás után gólt is lőttek Salló révén. Már megvolt a korong de a fehérmezesek visszavették, a centerezés után némi trükk, átadás és gól, 1:2, a "tettes" Salló. Hamar elvették a csíkiak a jókedvet a csapattól és a nézőtértől. És rögtön jött a következő reményt elvevő találat egy szörnyű bénázás után: Duschek kijött mert egy tilos felszabadítást a csíki Shalla játékban tartotta volna. Ezt nem sikerült megakadályozni, Salló tette be a visszaadást a még üres kapuba, 1:2 (videó). Újpesti időkérést követően rögtön következett Pelley gólja, 1:3 (videó), majd a 34. percben Fodor Csanád találatával 1:4 (videó). Akkor mára ennyi volt. 
Hajtás egyenlítés, azonnal beszedett gól, majd elment a meccs. Ismerős forgatókönyv? Ha nem, olvassuk el a pénteki meccstudósítást. Akkor cikiztem a szerzőt... Mellékesen fájt a hülye nótát hallgatni sorozatban: "Piszkáld ki! Piszkáld ki..."

III. harmad
Nem mentünk haza, maradtunk az utolsó 20 percre, de ránk ült a reménytelenség. Talán a csapatra is. De becsületükre írom, nem adták fel. Komoly fölényt nem tudtak kialakítani, de próbálkoztak. A 45. percben Benk kapuvasa után arra gondoltam: a vendégek kapuját kicsit nagyobbra kéne szabni. Senki nem venné észre, de már 3:4-nél tartanánk. A 2:4 nagy nehezen összejött, az 50. percben Benk lövése kijött a kapusról, DeDiomete ismétlése gólt hozott, 2:4 (videó). Valljuk be, ez a gól nem adott túl nagy reményt a fordításhoz. A végén szokásos kockáztatás most sem jött be,  az 59. percben a félpályáról üreskapus gólt lőtt Brophey, 2:5 (videó).
Ma sem kaptunk örömet az újpesti hokisoktól, maximum a helytállást értékelhetjük. A jobb csapat győzött, a mi bánatunk csak annyi, hogy nem az a Újpest a jobb csapat.
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése