2019. október 22., kedd

MK1: DAB-UTE 1:5

Újvárosban semmi sem változik! Továbbra is itt a legfinomabb a zsíroskenyér és a forralt bor az egész ligát tekintve. Még egy indok, hogy pénteken – a következő DAB-UTE meccsre - el kell jönni!

Ma hatan szurkoltunk az Újpestnek, a legkeményebb kemény mag…
Pancének álcázva (#32-es mezben) az ifjú Milushkin is a csapatba került.

(2019.10.22) MK 1:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző, vezette: Soós D., Pálkövi Zs., Balla N., Váczi D.

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi, Kovács B., Mazurek, Dansereau, Somogyi - Lendák, Baker, Silló, Turcotte, Azari - Dósa, Hruby 1, Németh P. (1), Subotic, Tamás - Wéninger, Ráduly, Somogyi, Gulácsi, Gebei. Edző: Ihnacak Miroslav, Vodila Jan

UTE: Duschek - Varga A. (1), Carlson, Benk (1), Odnoga (2), Sikorcin 2 - Nagy N., Kovács A., Brown, DiDiomete 1, Csamangó - Kiss-Rusk J. (1), Henderson, Nemes B. 1, Horváth Á., Milushkin 1 - Pokornyi (1), Daadou, Kovács S. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
04:34 - 1:0 Hruby (Németh P.)
11:04 - 1:1 Milushkin (Kiss-Rusk J.)
17:46 - 1:2 Sikorcin (Benk, Odnoga)
20:47 - 1:3 Sikorcin (Varga A., Odnoga)
35:08 - 1:4 DiDiomete - ee
50:13 - 1:5 Nemes B. (Pokornyi)

Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc
Lövések: 32:51 (8:26, 15:11, 9:14)

I. harmad
Elég lassú játékkal indult a találkozó. A DAB volt az álmosabb, amit az Újpest lassan észrevett, egyre többet támadott. Igazi nagy helyzetig nem, de fölényig eljutottak a fehér mezes lilák. A 4. percben a megugró Somogyi lövését mentette Duschek , de egy perccel később Hruby indult meg, jobbról középre húzott, aztán lőtt, rezgett a háló, 1:0 (videó). Láttunk már ilyet – sajnos. De most az Újpest fölénybe került, egyre-másra mentek a támadások, beszorultak a pirosak. Jobb az Újpest! Támadások, helyzetek sora – de régen láttunk ilyet! Pénteken nem ezt láttunk a DAB-tól - vagy az Újpesttől? Most sokkal jobbak a lilák! Aki nem hiszi, járjon utána a videón! Sok támadás, helyzet, lövés – idén nem ehhez vagyunk hozzászokva. És nem is hiába! A 12. percben Kiss-Rusk visszaszerzett egy korongot az újvárosi kapunál, visszajátszott a középen jövő Milushkin elé, aki gyönyörű gólt lőtt, mint egy öreg profi – reméljük, majd egyszer az lesz! 1:1 (videó). Az újpesti fölény tovább tartott, a hazaiak nem tudtak beindulni. De ezt bánják ők! A 15. percben a 3 az 1 elleni újpesti akció kimaradt. Aztán Csamangó beadását Brown két lépésből a kapusba lőtte. A sok akció azért nem volt hiába: a 18. percben Sikorcin Benk visszaadását verte be, 1:2 (videó)! Siki-Siki-Siki-Siki gól! Siki gól, Siki gó-ó-ól! Kapott gól után a szenvedő csapat általában beindul. De most a játék továbbra is a hazai térfélen folyt.
A leszedált DAB nem tudott mit kezdeni magával. Vezetést ugyan megszerezték, de játékuk nem emlékeztetett a múlt pénteken Újpesten látott teljesítményre. A lőarány – 26:8 ide – valóban jellemzi a játék képét. Az edzők fel tudják ébreszteni a hazai csapatot? Mi nem ezért drukkoltunk…

II. harmad
Csodás kezdés! Varga száguldott el a baloldalon, beadását Sikorcin lőtte be, 1:3 (videó). Pszichológiailag fantasztikus pillanatban lőtt gól! Az egyenlítésre felkészített csapat azonnal gólt kap – ez megsemmisítő erejű lehet. Aztán előny itt is, ott is, majd Varga és Turcotte kölcsönös gonoszkodása hozott minkét fél számára kettő perc kötelező elgondolkodást. A 32. percben egy összecsapás nyomán (faultot nem láttam) Tamás István maradt a jégen. A gond az volt, hogy a bírák hagyták tovább a játékot, az Újpest csaknem kvázi emberelőny gólt lőtt. Szegény hazai támadó nagy nehezen lement, nem tudott tovább játszani. A 34. percben előnyben DiDiomete lőtte be a győzelmet bebiztosító gólt, 1:4 (videó). A hazaiak ezután próbálkoztak, de az igazi izgalom a hazai kapu előtt esett: egy megugró újpesti ment kapura, egy ütközés nyomán nem lett gól. De a hazai védő legázolta a kaput és kapusát, aki a jégen maradt. Hosszasan ápolták Hughsont, de nem jött be Pinczés tartalékkapus. Két újpesti kiállítás – a második az utolsó harmadra maradt – adott ugyan némi esélyt, de a pirosmezeseknek már nem volt lelki és fizikai erejük gólt lőni, megváltoztatnia meccs állását.

III. harmad
Már az emberhátrány sem az igazi. Nem csak, hogy nem kapott gólt az Újpest, de majdnem gólt lőni is sikerült, nem is egyszer. Elszoktunk ettől az érzéstől. Magabiztosan vezet az Újpest, megvan a meccs. Ez az ellenfél nem fog négy gólt lőni!. Ilyen is volt a játék, az Újpest jobb volt, a hazaiak leginkább szenvedtek. A mérkőzés további része senkinek sem hiányzott, sem a nézőknek, de szerintem a játékosoknak sem. Pozitívan untuk a meccset. Menjünk haza! Azért az 51. percben Nemes gólját nagyon élveztük! A csatár jobboldalon kapura húzott, egy az egyben megoldotta a feladatot, 1:5 (videó).
Kivártuk a végét, nagyot ünnepeltünk – kár, hogy csak néhányan voltunk. A csapat nagy ünneplést kapott, Duschek Dávid egy „Boldog szülinapot”dalt is. A végén Azari Zsolt, a hazai csapat kapitánya odajött a mini Újpesti szurkolótáborhoz, és hokis módra megtapsolt minket. Köszönjük Zsolt, szép volt, jól esett!
A ma jobb csapat megérdemelte a nagyarányú győzelmet. De hogyan lesz pénteken Újvárosban? És szerdán a kupavisszavágón Újpesten?
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése