2019. október 18., péntek

EL71: UTE-DAB 1:3


A két legutóbbi győztes mérkőzés helyre tette a közönség hitét, szépen megteltek a lelátók. Úgy tűnik, valami megindult Újpesten. Az Újváros remekül rajtolt a ligában, aztán valahogy fékeztek. Ma este nagyon kéne a győzelem - a közönségnek is, a lelkeknek is, és az Erste Liga táblázatának is!
A két és fél hónapos Medárdnak ez volt az első mérkőzése, ő a legfiatalabb újpesti hokiszurkoló.

(2019.10.18) EL 71:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 575 néző, vezette: Varjú Á., Soós D., Korbuly G., Szabó D.

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, Benk, Sikorcin, DiDiomete - Nagy N., Kovács A., Brown, Odnoga (1), Pance 1 - Kiss-Rusk J., Henderson, Nemes B., Kovács S., Csamangó - Pokornyi, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Azari - Vuorijarvi, Kovács B., Silló 1, Dansereau (2), Somogyi 2 - Lendák (1), Baker, Mazurek, Németh P., Turcotte (1) - Wéninger, Ráduly, Somogyi, Gulácsi, Gebei. Edző: Ihnacak Miroslav, Vodila Jan

Gólok:
11:50 - 1:0 Pance (Odnoga)
35:45 - 1:1 Somogyi (Dansereau)
44:04 - 1:2 Silló (Lendák, Turcotte)
59:22 - 1:3 Somogyi (Dansereau) - üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 35:38 (9:15, 14:12, 12:11)

I. harmad
Inkább a DAB volt veszélyes az elején, 2 második percben Dusches kapus már három mentésnél tartott. Aztán beindult az Újpest, kicsit később olyannyira fölénybe kerültek a hazaiak, hogy öt az ötben is felálltak, beszorítva a Bikákat.  Csak idő kérdése volt a gól - a 12. percben meg is érkezett. Odnoga egy visszaszerzett koronggal indult meg, megtolta azt a jobbszélről kapu felé húzó Pance elé, aki a kapus előtt áttette a korongot lövőre, és a hosszú oldalon rezgette meg a hálót, 1:0 (videó). Egygólos hátrányban jött a DAB, ahogy kell, de Duschek is helytállt, ahogy kell. A későbbiekben változatos, de nem túl nagyiramú volt a játék. Két győzelmet akaró csapat harcolt egymással. 

II. harmad 
Rögtön Varga akciózott - de Hughson kapus mentett. A 22. percben Nemes gyorsult le két védőt is, de megint az a kapus... Kicsit változatosabb lett a játék, az 25. és a 30. perc között a DAB kétszer, az UTE egyszer került előnybe. A lilák fantasztikus támadójátékot mutattak. A pálya csaknem felbillent, lehetőségek sora alakult ki a vendégkapu előtt. Szemre is szép kombinációk, de nem és nem, nem jött gól. Illetve jött, csak nem ott és nem úgy. A 36. percben egy ellenakció során Dansereau visszapasszolt az érkező Somogyihoz, jött fel a baloldalon, a bedobó körön túlról kapásból lött - beakadt. 1:1 (videó). Ez bizony nem volt benne a látottakban! Pedig tudjuk, a megugrások mindig veszélyesek lehetnek. A visszalévő időben folytatódott a lila hajtás és fölény, de minden hiába. Az utolsó pillanatba Újpest kapuvas, majd a gólvonalon szédelgett a korong - de rosszul döntött.
Az UTE az idény eddigi legjobb harmadát mutatta meg. Remek játék, szép kombinációk, tartós főlény de a lényeg elmaradt. Két-három hazai gól benne volt a játékban, de végül egyenlítés lett belőle. Igazságtalan játék a jégkorong - persze, az ellenfél nem így gondolja!

III. harmad
Újpesti emberhátrány, DAB nyomás - ez a kezdet. Aztán éppen kiegészültek a lilák - 2 mp és gól, jobbról lőtt Silló bombával vezetéshez jutott a DAB 45 perc, 1:2 (videó) . Az Újpest erősített, most már nem kérdés, hogy gólt kell lőni. De a játék már nem volt olyan második harmados, és a Újváros is kijött. A hogy a második harmad látványában benne voltak az újpesti gólok, már csak egyre halványabban reménykedhettünk az egyenlítésben. Az 55. percben a DAB lőtt majdnem gólt, kapuvas, majd a gólvonalon táncolt a korong - de nem kértek a vendégek videóbírót. Pedig én gólt láttam... 
A végén a kapus nélküli minden mindegy játék megint csak nem a támadóknak hozott szerencsét, Somogyi végleg döntött, 1:3 (videó).
LS

A mai meccs forgatókönyvét nagyon rossz szerző írhatta. A jó villogott, hajtott, támadott, de semmire sem jutott ezzel. A gyengébb harcolt, majd szerencséje volt, ezzel legyőzte a jót. Két gólt valahogy elért, a harmadikat ajándékba kapta.
Ma pontozással az Újpest győzött, de a három ligapont a DAB-é. Sajnáljuk, szomorúak vagyunk, de el kell gondolkozni: ilyen játékkal miért nem lőttünk még két gólt?

Baróti Zsolt: "A munkánkra és a hozzáállásunkra ezúttal nem lehetett panasz: most hatvan percen át végig keményen dolgoztak a srácok. Sajnos ugyanakkor egyetlen lőtt góllal nagyon nehéz jégkorongmeccset nyerni. Egy nullánál megvoltak a lehetőségeink, hogy akár két-három góllal elmenjünk, de kimaradtak a nagyobbnál nagyobb helyzeteink. A Dunaújváros egy szép góllal visszajött, egy szerencséssel már átvette a vezetést, és bár ezután is megvoltak a lehetőségeink, ez most így alakult – ez a meccs a helyzetkihasználáson ment el." (nso.hu) 

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése